info@carnivalnews.net

Kiihdytysajot ja Eurooppa

Kiihdytysajot ovat laittomia Euroopassa, sillä ne ovat vaarallisia ja voivat johtaa vakaviin onnettomuuksiin. Useimmissa Euroopan maissa on lait, jotka kieltävät kiihdytysajot julkisilla teillä ja sanktiot, joita rikkojat voivat kohdata, voivat olla merkittäviä.

Vaikka kiihdytysajot ovat laittomia, niitä edelleen järjestetään ja monet ihmiset ovat kiinnostuneita seuraamaan niitä. Tämä on johtanut siihen, että jotkut tapahtumat järjestetään laillisesti erityisesti rakennetuilla kilparadoilla, joilla on turvallisuusvaatimukset, jotka on suunniteltu suojaamaan kuljettajia ja katsojia.

Euroopan maat ovat myös yhteistyössä kansainvälisten järjestöjen, kuten Euroopan unionin ja Yhdistyneiden kansakuntien, kanssa torjuakseen kiihdytysajoja ja muita vaarallisia liikennekäyttäytymisiä. Tämä on osa laajempaa kampanjaa, jonka tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta Euroopassa ja vähentää kuolemaan johtavia onnettomuuksia.

Kaiken kaikkiaan kiihdytysajot ovat laittomia ja vaarallisia, ja Euroopan maat pyrkivät aktiivisesti torjumaan niitä. Tämä johtuu siitä, että liikenneturvallisuus on erittäin tärkeä asia ja onnettomuuksia pyritään vähentämään kaikin mahdollisin keinoin.

Laillisiakin kisoja kuitenkin on

Vaikka kiihdytysajot ovat laittomia Euroopassa julkisilla teillä, jotkin Euroopan maat sallivat viralliset kiihdytyskilpailut erityisesti suunnitelluilla ja turvallisilla kilparadoilla. Kuten Suomessa FHRA järjestää.

Esimerkiksi Saksassa on useita virallisia kiihdytyskilpailuja, jotka järjestetään turvallisilla kilparadoilla. Tunnetuin näistä kilpailuista on Nürburgringin 24 tunnin kiihdytysajotapahtuma, joka on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista autotapahtumista. Myös muissa Euroopan maissa, kuten Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa, järjestetään virallisia kiihdytyskilpailuja turvallisilla radoilla.

Nämä kilpailut ovat usein tarkasti säänneltyjä ja niissä noudatetaan tiukkoja turvallisuusvaatimuksia. Kuljettajien on esimerkiksi käytettävä asianmukaisia turvavarusteita ja autot tarkastetaan huolellisesti ennen kilpailua. Lisäksi kiihdytyskilpailujen järjestäjät ovat vastuussa siitä, että katsojat eivät pääse liian lähelle kilparataa ja että heidän turvallisuutensa on taattu.

On tärkeää huomata, että vaikka joitakin virallisia kiihdytyskilpailuja järjestetään turvallisilla kilparadoilla, ne ovat edelleen laillisia vain tietyissä olosuhteissa ja tiukkojen turvallisuusvaatimusten alaisina. Kiihdytysajot julkisilla teillä ovat edelleen laittomia ja erittäin vaarallisia, eivätkä viralliset kiihdytyskilpailut ole hyväksyntä tälle toiminnalle julkisilla teillä.

FHRA alustava tapahtumakalenteri on julkaistu. Vielä on muutamia muuttujia matkassa, mutta alustavasti näin. Tiedotamme ja päivitämme kalenteria verkkosivuillamme heti kun tilanteet selkenee.

7.-9.4.2023 American Car Show 2023, Helsingin Messukeskus

8.4.2023 FHRA Sääntömääräinen kevätkokous 2023

5.5.2023 FHRA Cruising Pre-Party vol. 35, Helsinki-Malmin lentokenttä (Vapaa pääsy) (TBA)

19.5.2023 FHRA Street Mayhem & Test n´Tune, Motopark Raceway, Pieksämäki

20.-21.5.2023 Kiihdytysajon SM-osakilpailu 1, Motopark Raceway, Pieksämäki

2.6.2023 FHRA Cruising Pre-Party vol. 36, Helsinki-Malmin lentokenttä (Vapaa pääsy) (TBA)

3.6.2023 Malmi Street Drags #1, Helsinki-Malmin lentokenttä (TBA)

9.6.2023 FHRA Street Mayhem & Test n´Tune, Motopark Raceway, Pieksämäki

10.-11.6.2023 Kiihdytysajon SM-osakilpailu 2, Motopark Raceway, Pieksämäki

17.6.2023 Amerikan Rauta kiihdytystapahtuma, Vesivehmaan lentokenttä

7.7.2023 FHRA Cruising Pre-Party vol. 37, Helsinki-Malmin lentokenttä (Vapaa pääsy) (TBA)

8.7.2023 Malmi Street Drags #2, Helsinki-Malmin lentokenttä (TBA)

14.7.2023 FHRA Street Mayhem & Test n´Tune, LSK Business Park, Kauhava (TBA)

15.-16.7.2023 FHRA Summer Nationals Festival & kiihdytysajon SM-osakilpailu 3, LSK Business Park, Kauhava (TBA)

4.8.2023 FHRA Cruising Pre-Party vol. 38, Helsinki-Malmin lentokenttä (Vapaa pääsy) (TBA)

5.8.2023 Malmi Street Drags #3, Helsinki-Malmin lentokenttä (TBA)

18.8.2023 FHRA Street Mayhem & Test n´Tune, Motopark Raceway, Pieksämäki

19.-20.8.2023 Kiihdytysajon SM-osakilpailu 4, Motopark Raceway, Pieksämäki

26.8.2023 V8-Magazine & Gti-Magazine kiihdytyspäivä, Vesivehmaan lentokenttä.

1.9.2023 FHRA Cruising Pre-Party vol. 39, Helsinki-Malmin lentokenttä (Vapaa pääsy) (TBA)

2.9.2023 Malmi Street Drags #4, Helsinki-Malmin lentokenttä (TBA)

8.9.2023 FHRA Street Mayhem & Test n´Tune, LSK Business Park, Kauhava (TBA)

9.-10.9.2023 FHRA kiihdytysajon SM-finaali, LSK Business Park, Kauhava (TBA)

(TBA) merkinnällä varustetut tapahtumat ovat alustavia varauksia ja näihin tulee tarkennuksia)

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Eurooppalaiset autot kiihdytyskisoissa

Eurooppalaiset autot ovat suosittuja kiihdytyskisoissa, erityisesti Saksassa, jossa on monia virallisia ja suosittuja kiihdytyskilpailuja. Euroopan valmistajat, kuten Porsche, Mercedes-Benz, Audi ja BMW, ovat tunnettuja urheiluautoistaan ja niiden suorituskyvystä, ja nämä autot ovat suosittuja kiihdytyskilpailuissa ympäri maailmaa.

Saksalaiset autot ovat erityisen suosittuja kiihdytyskilpailuissa, ja monet näistä autoista ovat suunniteltu erityisesti tätä tarkoitusta varten. Esimerkiksi Volkswagenilla on pitkä historia suorituskykyisten urheiluautojen valmistajana, ja sen Golf GTI, Golf R ja Scirocco R -mallit ovat suosittuja kiihdytyskilpailuissa.

Lisäksi monet eurooppalaiset valmistajat ovat kehittäneet erityisiä kilpa-autoja, jotka on suunniteltu kiihdytyskilpailuihin. Esimerkiksi Bugatti Veyron, joka on valmistettu Ranskassa, on yksi maailman nopeimmista ja tehokkaimmista autoista ja se on suosittu kiihdytyskilpailuissa.

Vastaa