info@carnivalnews.net

BMW esittelee i Vision Dee -konseptiauton CES-messuilla

BMW esittelee näkemyksensä tulevaisuuden digitaalisesta kokemuksesta ajoneuvon sisä- ja ulkopuolella Las Vegasin CES 2023 -messuilla. Konseptiauton Head-up-näyttö on koko tuulilasin levyinen, Mixed Reality Slider mahdollistaa portaittaisen siirtymän virtuaalimaailmaan ja Full-colour E Ink -teknologia antaa jopa valita 32 auton väristä auton ulkopinnalla.

BMW i Vision Dee -konseptiauto on futuristinen uuden muotokielen keskikokoinen Sedan. Dee-nimi tulee sanoista Digital Emotional Experience, ja se pyrkii luomaan aiempaa vahvemman siteen ihmisten ja heidän autojensa välille. Tulevaisuuden digitaaliset toiminnot ylittävät merkittävästi nykyisten ääniohjauksen- ja kuljettajan avustinjärjestelmien tason. BMW Head-up-näyttö ulottuu autossa tuulilasin koko leveydelle, ja tarjoaa vilauksen BMW:n seuraavasta ajoneuvosukupolvesta. Vuodesta 2025 lähtien tämä innovaatio on saatavana NEUE KLASSE -malleissa. BMW on hionut myös värinmuutostekniikkaansa. Se esitteli viime vuoden CES-messuilla BMW iX Flow Featuring E Ink -teknologian, joka pystyy vaihtamaan värin mustasta valkoiseksi, mutta BMW i Vision Dee -konseptiautossa pinnalle voi valita jopa 32 väriä.

”BMW i Vision Dee näyttää, että mikä tahansa on mahdollista, kun laitteisto ja ohjelmisto yhdistyvät. Pystymme hyödyntämään digitalisaation kaikki mahdollisuudet muuttaa auto ihmisen älykkääksi kumppaniksi. Se on autovalmistajien – ja myös BMW:n – tulevaisuus: virtuaalikokemuksen yhdistäminen aitoon ajamisen iloon”, sanoo BMW:n pääjohtaja Oliver Zipse.

”Samalla BMW i Vision Dee on toinen askel tiellämme kohti NEUE KLASSE -mallejamme. Tällä visiolla katsomme kauas tulevaisuuteen ja korostamme digitalisaation valtavaa merkitystä tuleville tuotesukupolvillemme.”

BMW Mixed Reality Slider: virtuaalimaailmaan viidessä vaiheessa

BMW Mixed Reality Slider on yhdessä edistyneen Head-up-näytön kanssa BMW i Vision Deen tärkein ominaisuus ja keskeinen hallintalaite. Kuljettaja voi itse päättää, kuinka paljon digitaalista sisältöä hän haluaa nähdä edistyneessä näytössä. Vaihtoehtoja on viisi: analoginen, ajamiseen liittyvän tiedon näyttö, viestintäjärjestelmän sisällön näyttö, lisätyn todellisuuden käyttö ja virtuaalimaailmojen käyttö. Lisäksi himmennettäviä ikkunoita voidaan käyttää todellisuuden asteittaiseen häivyttämiseen. Ominaisuuksiensa ansiosta BMW i Vision Dee luo ajamisen ilolle aivan uuden ulottuvuuden.

Edistyksellinen BMW Head-Up-näyttö

BMW tunnetaan Head-Up-näytön edelläkävijänä, ja se on järjestelmällisesti kehittänyt kyseistä tekniikkaa kahden viime vuosikymmenen aikana. BMW i Vision Deessä näyttö on koko tuulilasin levyinen. BMW:n Head-up-näytön vakioversiota käytetään NEUE KLASSE -mallin malleissa vuodesta 2025 alkaen.

Yksilöllinen tervetulonäkymä ja fygitaalisia kuvakkeita

Digitaalinen kokemus alkaa jo ajoneuvon ulkopuolelta, yksilöllisellä tervetulonäkymällä, jossa yhdistyvät graafiset elementit sekä valo- ja äänitehosteet. Ajovalot ja suljettu BMW-munuaissäleikkö muodostavat myös yhteisen fygitaalisen (fyysisen ja digitaalisen yhdistelmä) kuvakkeen tasaiselle pinnalle, jolloin ajoneuvo voi tuottaa erilaisia ilmeitä. BMW i Vision Dee pystyy puhumaan ja osoittamaan tunteita, kuten iloa, hämmästystä tai hyväksyntää visuaalisesti. Se voi myös projisoida kuvan kuljettajan profiilikuvasta sivuikkunaan tervetuloskenaarion mukauttamiseksi edelleen.

Maailman ensi-ilta värilliselle E Ink -tekniikalle

BMW i Vision Dee esittelee nyt monivärisen, täysin muuttuvan ja yksilöllisesti määriteltävissä olevan 240 vyöhykkeeseen jaetun auton pinnan, jossa voidaan käyttää jopa 32 väriä. Teknologia mahdollistaa koko autoteollisuudessa täysin uniikin pinnan värin muokkaamisen.

Keskiössä digitaalinen kokemus ja ajamisen ilo

BMW i Vision Deen muotoilu on suunniteltu keskittämään huomiota digitaaliseen kokemukseen ja BMW-tuotemerkin perimään. Ulkomuodon piirteissä näkyy klassinen BMW:n Sedan-muotoilu. Perinteiset sisustuselementit, kuten BMW-munuaissäleikkö, kaksi pyöreää ajovaloa ja takasivuikkunan klassinen muotoiluelementti ”Hofmeister kink”, luodaan uudelleen fygitaalisilla kuvakkeilla, jotka korvaavat analogiset elementit. Ne luovat BMW i Vision Deelle oman digitaalisen, mutta humaanin luonteen. Sisätiloissa digitalisaatio on yhdistetty sulaasti materiaalien, käyttöohjainten ja näyttöjen käyttöön, jotta mikään ei häiritse digitaalista kokemusta ja uutta tunnetta lisääntyneestä ajamisen ilosta.

Trackbacks & Pings

  • Kiihdytysajot ja Eurooppa - Eurooppalaiset autot :

    […] ja suosittuja kiihdytyskilpailuja. Euroopan valmistajat, kuten Porsche, Mercedes-Benz, Audi ja BMW, ovat tunnettuja urheiluautoistaan ja niiden suorituskyvystä, ja nämä autot ovat suosittuja […]

    1 vuosi ago

Vastaa