info@carnivalnews.net

Moneen käyttöön mainio: Škoda Octavia Combi -farmarimalleja jo 25 vuotta

8. maaliskuuta 2023. Maaliskuun 3. päivänä 1998 Škoda poisti Geneven autonäyttelyssä peitteen ensimmäisen sukupolven Octavia Combi -farmarimallin päältä. Tulevan suosikkimallin sarjatuotanto oli aloitettu jo muutamaa viikkoa aiemmin, helmikuussa 1998, modernilla tuotantolinjalla Mladá Boleslavin tehtaalla. Kuluneiden 25 vuoden mittaan tästä automallista on monessa maassa tullut yksi kokoluokkansa suosituimmista farmareista. Nyt neljännen sukupolven mallistoon sisältyvät myös sähköä voimalinjassaan hyödyntävät mallit. Käytännöllisen Škoda Octavia Combin perinteisiin vahvuuksiin ovat aina lukeutuneet erinomainen vastine rahalle, monipuoliset avustinjärjestelmät sekä huippuluokan aktiivinen ja passiivinen turvallisuus. Sen tuoreimpina todisteina ovat joulukuussa 2022 saadut ja vuoteen 2028 saakka voimassa olevat Euro NCAP -törmäystestitulokset.

Moneen käyttöön mainio: Škoda Octavia Combi -farmarimalleja jo 25 vuotta

Škoda Octavia Combin nykyinen aika alkoi keväällä 1998. Tyylikkäästi muotoillun ensimmäisen sukupolven mallin valitsi 470 600 asiakasta 13 vuoden tuotantoaikana.

Alun alkaen Škoda Octavia Combi oli perinteinen automalli, jossa oli etumoottori ja takaveto. Vuosina 1961‒1971 sitä tehtiin Kvasinyn tehtaalla 54 100 kappaletta.

Neljättä sukupolvea on valmistettu vuodesta 2020 alkaen. Siitä ovat tarjolla myös ladattava iV-hybridi ja e-TEC-kevythybridi. Jo perinteisiksi lukeutuvia vahvuuksia ovat erinomainen vastine rahalle, monipuoliset avustinjärjestelmät sekä huippuluokan aktiivinen ja passiivinen turvallisuus.

Lähde: Škoda Auto

Vastaa