info@carnivalnews.net

Tiedoksi

Oletko lähdössä automatkalle toiseen EU-maahan, tai aiotko vuokrata auton ulkomaanlomalla? Muista, että liikennesäännöissä on maakohtaisia eroja. Huolehdi siitä, että sinulla on voimassa oleva ajokortti ja riittävän kattava liikennevakuutus.

Euroopassa autoilevan on hyvä selvittää, mitä asiapapereita ja varusteita tulee ottaa mukaan matkalle. Vaatimukset ovat osittain yhteneväisiä, mutta vaihtelevat myös maittain. Myös liikennesäännöt, teiden kunto ja ajokulttuuri poikkeavat usein totutusta.

Matkan suunnittelu
Ennen matkaa tapahtuvat huolellinen suunnittelu on tärkeä osa kokonaisuutta. Lue vinkkimme onnistuneeseen matkan suunnitteluun!

Säännöksiä Euroopassa
Euroopassa on erilaisia säännöksiä koskien esimerkiksi nastarenkaiden käyttöä. Tietoa säännöksistä Euroopassa löydät täältä.

Tiemaksut ja ympäristövyöhykkeet
Tiemaksukäytännöt ja ympäristövyöhykkeet vaihtelevat paljon maittain ja niihin on hyvä tutustua etukäteen ennen matkaa, jotta vältytään isoilta sakoilta kohdemaassa.

Majoitus
Matkailijalla on nykyään mahdollisuus valita monista erilaisista vaihtoehdoista ja juuri omaan budjettiin sopiva majoitusvaihtoehto.

Ulkomailla saadut sakot
Kesäisellä automatkalla ulkomailla saadut sakot voivat tulla perittäviksi pitkän ajan päästäkin.

Lisätietoa:

Katso myös

Autovakuutus

Auton rekisteröinti

Auton ostaminen ja myyminen ulkomailla