info@carnivalnews.net

Renault Captur -suosikki siirtyy uuteen tyyliin

Renault Captur jatkaa kompaktien katumaasturien edelläkävijänä ja autona, joka on tehty elämää varten. Vain 4,23 metrin pituuteen on saatu mainiot tila ja Capturilla on ilo ajaa. Uudistunut Captur näyttää täysin uudelta, kun siinä on otettu käyttöön muotoilujohtaja Gilles Vidalin futuristiset linjat, jotka nostavat sen luokassaan huipulle. Raikkaana, urheilullisena vaihtoehtona on esprit Alpine, ja ohjaamossa tieto-viihdejärjestelmä on nyt huippuluokkaa.

Renault Captur esiteltiin kymmenen vuotta sitten kasvattamaan nopeasti kasvanutta kompaktien katumaasturien luokkaa. Nykyisin B-segmentin autot kattavat melkein kolmanneksen Euroopan automyynnistä ja puolet niistä on katumaastureita. Captur on ottanut merkittävän osan tuosta myynnistä, sillä niitä on ostettu 90 maassa yli 2,2 miljoonaa kappaletta.

”Reilut kymmenen vuotta sitten Renault rikkoi koodit B-segmentissä esittelemällä Capturin, jonka DNA oli ”auto elämää varten”. Visio konkretisoitui maksimaalisena mukavuutena: ajaja istuu korkealla ja miellyttävä matkustamo, jota voi muunnella ajajan ja matkustajien tarpeen mukaan. Kaikki tämä kompaktissa 4,23 metrin koossa. Menestys tuli heti, sillä yli kahden miljoonan auton myynnillä Captur jatkaa erottumalla massasta. Se on entistäkin tarkemmin kiinni ajan hengessä uudella itsevarmalla muotoilullaan, E-Tech -hybridillään ja Googleen integroidulla OpenR Linkillä. Nuo kaikki ovat hyödyllistä tekniikkaa, jota asiakkaamme arvostavat.”

Fabrice Cambolive, Renaultin toimitusjohtaja

Uusi muotokieli

Uudistuneella Renault Capturilla on entistä vahvempi identiteetti, kun siinä otetaan käyttöön muotoilujohtaja Gilles Vidalin luoma muotokieli. Samalla Captur muuttuu sukunäköiseksi Renaultin uusimpien mallien, kuten Scenic E-Tech electricin kanssa. Keulassa leikitään valoilla ja samalla linjat ovat erittäin tarkat ja jopa tekniset. Kokonaisuus on aiempaa tyylikkäämpi ja dynaamisempi antaen Capturille ylellisen ilmeen.

Keulassa lähdetään liikkeelle uudesta Renault-logosta, josta ylempi etusäleikkö leviää taideteoksen tapaan kohti ledivaloja. Päiväajovaloissa on puolitimantin muotoinen Renaultille tyypillinen kuvio. Varsinainen moottorin ilmanotto on alemmassa puskuriin sijoitetussa säleikössä, joka luo mustana kontrastin kokonaisuudelle. Kulmiin sijoitetut ilmanottoaukot parantavat aerodynamiikkaa ja jäähdyttävät etujarruja.

Perän ilme on aiempaa teknisemmän näköinen, kun kirkkaat lasit paljastavat valojen sisällön. Uuden Renault-merkin ja takapuskurin alaosan ansiosta Captur näyttää takaa katsottuna aiempaa laadukkaammalta. Edullisimmassa evolution-varustetasossa on 17-tuumaiset muotovanteet, joiden sijaan saa lisävarusteena saman kokoiset kevytmetallivanteet. Technossa pyörät kasvavat 18 tuumaisiksi ja uudessa esprit Alpinessa ne ovat ensimmäistä kertaa 19-tuumaiset.

Asiakkaalla on entistä enemmän mahdollisuuksia valita juuri mieleisen värinen Captur. Korivärejä on kuusi, minkä lisäksi suosittuun kaksivärisyyteen on nyt kolme katon ja ulkopeilien väriä (Highland harmaa, Étoile musta ja Perle beige). Niinpä Capturiin on jatkossa saatavissa 14 värivaihtoehtoa. Ulkonäön räätälöintiä voi vielä jatkaa valitsemalla keulan alaosan koristelevyn ja kylkilistojen värin kolmesta vaihtoehdosta.

Korkeatasoisempi ohjaamo

Renault nostaa Capturin tieto-viihdejärjestelmän aivan uudelle tasolle, kun siinä on jatkossa OpenR link, johon on integroitu ensimmäistä kertaa tämän luokan autossa Android Automotive 12. Kojelaudan keskellä on pystysuora 10,4-tuumainen kosketusnäyttö, jolla voi käyttää jopa yli 50 sovellusta, joista osa on osin vain Renaultille suunniteltuja. Kosketusnäytön sisällön voi valita mieleisekseen aivan samaan tapaan kuin älypuhelimessa. Lisäksi älypuhelimen sisällön voi peilata langattomasti käyttäen Android Autoa tai Applen Carplay-toimintoa.

Parhaissa varustetasoissa on uusi 10,25-tuumainen mittaristo, joka sekin on monipuolisesti muokattavissa. Näytön voi halutessaan täyttää vaikka navigoinnin kartalla. Varusteisiin kuuluu techno-varustetasosta alkaen myös langaton latausalusta, ja siinä tulee kahden USB-portin lisäksi toiset kaksi keskikonsoliin takamatkustajien käyttöön.

Matkustamossa on miellyttävä tunnelma uusien verhoilumateriaalien ansiosta. Uutena vaihtoehtona on urheilullisuutta tihkuva esprit Alpine -varustetaso, jonka verhoilussa on siniharmaa sävy ja siniset tikkaukset. Sporttisessa ohjauspyörässä on Ranskan lipun värit muistuttamassa Renaultin kotimaasta.

Konemusiikin uranuurtaja ja legenda Jean-Michel Jarre on luonut Capturiin kaksi erilaista tervehdystä autoon tullessa, joista toinen on varattu esprit Alpinelle. Captur E-Tech hybridissä on myös Jarren säveltämä ääni varoittamassa kevyttä liikennettä, kun ajetaan sähköllä alle 30 km/h nopeudella. MULTI-SENSE-valikosta voi muokata mittariston väriä kahdeksasta vaihtoehdosta ja matkustamon tunnelmavalaistukseen on 48 väriä.

Capturin parhaat ominaisuudet eli tilat ja muunneltavuus ovat ennallaan. Takapenkin 16 sentin pituussäädön avulla saa takana matkustaville yli 22 sentin polvitilan, mikä on luokkansa suurimpia. Toisaalta kun halutaan mahdollisimman suuri tavaratila, sen voi kasvattaa siirtämällä penkin eteenpäin 616 litran (536 l VDA) kokoiseksi. Tavaratila venyy takapenkin eteen kaatamalla 1,57 metrin pituiseksi.

Renault ottaa ympäristön huomioon monella tavalla. Yksi niistä on, ettei Capturissa ole lainkaan kromia tai nahkaa. Renault luopuu kokonaan nahan käytöstä valmistamissaan autoissa vuoden 2025 aikana. Kaikissa verhoiluissa käytetään osin kierrätettyjä materiaaleja.

Vielä entistäkin parempi turvallisuus

Uudistuneeseen Renault Capturiin on jatkossakin saatavissa monipuolinen valikoima voimalinjoja. Suomessa valtaosa ostajista on päätynyt E-Tech full hybrid 145:een, jonka uskotaan kattavan tulevaisuudessakin suurimman osan myynnistä. Lataushybridi ei jatkossa enää ole saatavissa Capturiin.

Alusta on perustekniikaltaan ennallaan eli edessä on joustintuet ja takana yhdystukiakseli. Renaultin insinöörit ovat kuitenkin kehittäneet auton ajettavuutta ja mukavuutta muuttamalla jousituksen geometriaa , iskunvaimennusta ja ohjauksen kalibrointia. Tehokkaimmissa versioissa on uudet iskunvaimentimet. Muutosten ansiosta Capturin korin liikkeet ajossa ovat aiempaa vähäisempiä, minkä ansiosta käytös on täsmällisempää.

Tärkeä muutos on elektroniikan uusi arkkitehtuuri, minkä avulla turvallisuus on saatu nostettua uudelle tasolle. Kuljettajan apuna on entistä enemmän monipuolisemmin toimivia turvallisuutta lisääviä järjestelmiä. Uutena varusteena on ohjauspyörässä nappi, mistä ajaja voi kytkeä päälle tai pois valitsemansa häntä avustavat järjestelmät. Lisäksi uudet järjestelmät ohjaavat kuljettajaa taloudelliseen ajotapaan.

Uudistuneet Renault Capturit tulevat myyntiin Suomessa kesän alkupuolella, jolloin myös Suomen mallisto ja hinnoittelu vahvistuu.

Vastaa