info@carnivalnews.net

Eurooppalainen autoteollisuus

Tämä sivusto käsittelee ja kertoo vain eurooppalaisista autoista ja niiden uusista ominaisuuksista. Kerromme ja uutisoimme myös Euroopan muuttuvasta liikenteestä sekä välillä myös liikennekulttuurista.

Mitä autoja sitten voit löytää artikkeleistamme? Ainakin Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz, Skoda, Seat, Peugeot, Dacia, Fiat, Volvo sekä Citroen löytyvät artikkeleistamme.

Vuonna 2021 henkilöautojen keski-ikä EU:ssa on 11,5 vuotta

Euroopan automarkkina kärsi koronatilanteesta vuonna 2020

Uusia henkilöautoja ensirekisteröitiin Euroopassa vuonna 2020 koronapandemian takia noin 24 prosenttia vähemmän uusia autoja kuin vuonna 2019. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin yhteensä 9,9 miljoonaa, kun määrä edellisinä vuosina on ollut noin 13 miljoonan henkilöauton kokoluokassa. Maalis-huhtikuussa alkaneet liikkumisrajoitukset vähensivät uusien autojen kysyntää ja aiheuttivat mittavia tuotantokatkoksia autoteollisuudessa.
Uusien autojen rekisteröinnit vähenivät suurista maista eniten Espanjassa, Italiassa ja Ranskassa.

Globaalit automarkkinat

Globaalien automarkkinoiden tilastoja on koottu maailmanlaajuisen autonvalmistajia edustavan organisaation OICAn (The International Organization of Motor Vehicle Manufacturers) nettisivuille www.oica.net

Maailman autokanta
Maailman autotuotanto
Maailman autokauppa