info@carnivalnews.net

Täysin uusi BMW i5 – lähtölaskenta alkaa

Vain muutaman kuukauden kuluttua BMW 5 -sarjan Sedanin kahdeksas sukupolvi saa ensi-iltansa. Uusi malli on dynaamisempi ja mukavampi kuin koskaan aiemmin, ja se tulkitsee mallille ominaista tyylikkyyttä ja urheilullisuutta uudella tavalla. Ensimmäistä kertaa mukana on täysin sähköinen malli BMW i5, ja ensi vuonna perheeseen liittyy myös sähköfarmari BMW i5 Touring.

BMW 5-sarjan Sedanin ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille vuonna 1972. Yli 50 vuotta ja seitsemän sukupolvea myöhemmin 5-sarja on vakiinnuttanut asemansa maailman menestyneimpänä yrityssedanina, minkä taustalla on urheilullisen ajamisen nautinnon ja pitkän matkateon mukavuuden tasapainoinen yhdistelmä. Vuoden 2023 alkuun mennessä BMW 5 -sarjan autoja on tuotettu yli kymmenen miljoonaa.

Vuosi mallin 50-vuotisjuhlan jälkeen uusi sukupolvi on valmis ottamaan paikkansa BMW:n valikoimassa 3-sarjan ja ylellisen 7-sarjan välissä.

Upouusi BMW 5 -sarjan Sedan valmistetaan BMW Groupin tehtaalla Dingolfingissa. Tehtaan vieressä on BMW-konsernin sähkövoimansiirtojen osaamiskeskus, joten sähkömoottoreiden ja upouuden BMW i5:n suurjänniteakun valmistus ovat lähellä autotuotantoa.

Joustavan voimansiirtoarkkitehtuurin ansiosta uusi BMW 5 -sarjan Sedan on saatavissa sekä sähköautona että lataushybridinä, mutta se voidaan myös varustaa tehokkailla bensiini- ja dieselmoottoreilla, joissa on 48 V:n kevythybriditekniikka. Näin uutuusmalleista sopii kaikille ajajille sopivin versio. Sähkö- ja dieselversiot tulevat myyntiin Suomessa.

Lisää vaihtoehtoja tulossa

BMW AG:n hallituksen puheenjohtaja Oliver Zipse julkisti BMW-konsernin vuosittaisessa konferenssissa lisätietoja uudesta BMW 5 -sarjasta. BMW i5:stä on tulossa muun muassa urheilullinen M-malli, joka vastaa BMW i4 M50:n näyttämää esimerkkiä dynaamisen suorituskyvyn ja sähköisen ajamisen nautinnon yhdistämisestä. BMW i4 M50 oli myydyin BMW M -malli vuonna 2022.

Zipse kertoi myös, että suositun Touringin seuraava sukupolvi tulee BMW 5 -sarjaan keväällä 2024 – myös täysin sähköisenä versiona. Näin BMW pystyy tarjoamaan ainutlaatuisen tuotteen segmentissä, joka on erityisen suosittu Euroopassa.

Täysin sähköistä mallistoa laajennetaan järjestelmällisesti

BMW Groupilla on jo täyssähköautoja ja -moottoripyöriä useimmissa markkinasegmenteissä, joissa sitä edustavat BMW, BMW Motorrad, MINI ja Rolls-Royce. Nykyään asiakkaat voivat valita ajovälineensä yhdestä markkinoiden laajimmista mallistoista, joka ulottuu pienistä autoista aina luksusautoihin saakka.

BMW i5 Sedanin lanseeraus lokakuussa ja BMW i5 Touringin markkinoille tuonti vuonna 2024 osoittavat, että BMW Group jatkaa täysähkömallistonsa järjestelmällistä laajentamista.

Lisää autoilusta urheilun puolelta kertoo mm. www.gripmonsters.fi sivusto.

Trackbacks & Pings

Vastaa