info@carnivalnews.net

Miten useimpiin Ford Mustang Mach-E EV -autoihin rakennettu handsfree-ominaisuus, vaikuttaa käyttäjien kokemukseen?

Ajaminen voi olla yksi jännittävimmistä aktiviteeteista, mutta se on myös yksi väsyttävimmistä. Tämä pätee erityisesti, jos ajat päivittäin pitkää työmatkaa tai tykkäät vain yleisesti matkustaa autolla. Ford ymmärtää tämän, ja siksi se sisällyttää handsfree-ominaisuuden seuraavaan malliinsa.

Vaikka voimme kuvitella tämän muuttavan käyttökokemusta ja helpottavan ajamista, meidän on kysyttävä itseltämme, miten tämä oikein toimii. Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka uusi Fordin ominaisuus mullistaa autolla ajamisen tulevaisuudessa ja vetoaa uusiin käyttäjiin.

Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä

Ihmisenä et ehkä pysty pitämään silmiäsi kaikissa tärkeissä paikoissa yhtä aikaa, mutta autosipa pystyy. Tällainen osa auton järjestelmässä on kuolleen kulman varoitusjärjestelmä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei enää tarvitse huolehtia siitä, että et huomaisi henkilöä, ajoneuvoa tai jotain muuta, joka tulee yhtäkkiä kuolleesta kulmasta.

Tämä ominaisuus on erityisen tärkeä, koska se voi auttaa pitämään kuljettajat turvassa muilta tiellä. Tämä tarkoittaa, että et enää tule yllättymään, kun toiset ajoneuvot puskevat kaistallesi tai kun haluat itse vaihtaa kaistaa. Voit vapaasti kohdistaa katseesi tiehen ja jatkaa ajamista. Jos jokin ympärilläsi olevassa liikenteessä muuttuu, autosi varoittaa sinua mielellään ja voit välttää mahdollisen kolarin.

Tien havaitseminen

Ajaessasi sinun on kiinnitettävä huomiota moneen asiaan yhtä aikaa. Sinun on kiinnitettävä huomiota jalkojesi ja kätesi sijaintiin, mitä taustapeileissä tapahtuu, mitä matkustajat tekevät, miten muut kuljettajat toimivat sekä tiellä vallitseviin olosuhteisiin, kuten tietöihin tai muutoksiin ajokelissä.

Kun huomio on jakautunut näin, sinun on helppo missata joitakin ratkaisevia tekijöitä tiellä. Onneksesi uuden Fordin handsfree-järjestelmä on myös varustettu havaitsemaan tieolosuhteet puolestasi. Se tarkoittaa, että auto varoittaa sinua, kun olet liikaa tien reunassa ja hälyttää, kun tulet sora- tai hiekkatielle.

Päivittäinen elämä

Teknologia on parantanut päivittäistä elämäämme videopeleillä, puettavalla teknologialla, älypuhelimilla ja Google Homella ja Roomballa. Ei ole ihme, että voimme odottaa samoja päivittäisiä parannuksia myös handsfree-toiminnolta.

Ihmiset tekevät nykyään pitkiä työmatkoja ja joutuvat ajamaan pitkän matkan myös huvin ja viihteen vuoksi. Maantiet ja moottoritiet ovat kautta maailman näin ollen osa monien ihmisten, erityisesti Yhdysvalloissa ja Kanadassa asuvien, jokapäiväistä elämää.

Jokainen kuljettaja voi kertoa sinulle, että moottoritiet ovat kaikkein tylsin osa ajamista, koska ajat vain suoraan, mutta sinun on kuitenkin pidettävä kätesi ratilla ja keskityttävä kaikkeen ajoneuvoasi ympäröivään. Kun ajat käyttäen handsfree-ominaisuutta, voit vain istua ja nauttia kyydistä. Ajomatkat tuntuvat yhtäkkiä lyhyemmiltä ja vähemmän mieltäsi rasittavilta, eivätkä kätesikään väsy koko ajan. Saat myös lepuuttaa aivojasi hieman ja säästää henkistä energiaa tulevaa päivää tai yötä varten.

Kuljettajaa kohti suunnattu kamera

Yhä useampaan autoon asennetaan nykyään sensorit ja kamerat helpottamaan ajamista. Kovin monessa niistä ei kuitenkaan ole kuljettajaan kohdistuvaa kameraa kuten uudessa Fordin mallissa. Tämä voi tuntua tarpeettomalta, mutta se on itse asiassa korvaamaton turvallisuusominaisuus.

Handsfree-tekniikan kaltaisten toimintojen ansiosta ihmiset luulevat voivansa lakata kiinnittämästä huomiota tiehen kokonaan. Asia on niin, että vain koska auto auttaa sinua lepäämään, se ei tarkoita, että voit ottaa silmäsi tieltä. Ajaminen on arvaamatonta, eikä koskaan voi tietää, mitä tiellä voi tapahtua. Tämän vuoksi katseen pitäminen tiessä on edelleenkin välttämätöntä.

Siksi kuljettajaa kohti suunnattu kamera seuraa kuljettajaa ja varmistaa, että hän todella kiinnittää huomiota tiehen. Järjestelmä seuraa kuljettajan pään asentoa, mutta myös heidän silmiään. Tämä on myös erittäin hyödyllinen ominaisuus, jos kuski ajaa pitkää matkaa ja väsyy.

Pysäköintiavustin

Autoilijat valittavat usein, että yksi ajamisen vaikeimmista osista on pysäköinti. Sinun on saatava kulma oikein, varoa muita autoja ja varmistaa, että pääset ulos turvallisesti, kun haluat lähteä. Kaiken lisäksi sinun on tehtävä kaikki valtavien paineiden alla, koska kaiken on tapahduttava nopeasti, jotta muu liikenne ei estyisi. Co-Pilot360-järjestelmä muuttaa tämän stressaavan tilanneteen. Sen sijaan, että vain piippaat, kun menet liian lähelle muita autoja, pysäköintiavustin pysäköi auton itsestään.

Enää sinun ei tarvitse suunnistaa kiinnittämällä huomioita rinnakkaisiin ja kohtisuoriin pisteisiin ja pelätä, että kolaroit autosi johonkin. Sinun ei myöskään tarvitse stressaat pysäköintikykyjäsi. Pysäköintiavustin tunnistaa haluamasi pysäköintipaikan, ja se tekee mielellään raskaan työn puolestasi.

Liikenneruuhka

Näyttää siltä, että kaikki nykyään ajavat autoa. Vaikka me kaikki tiedämme, että autot ovat käteviä ja yksinkertaisesti välttämättömyys nykymaailmassa, tiet voivat usein tukkeutua liikenteestä, kun jokainen omistaa auton. Tämä johtaa runsaaseen liikenteeseen, odottamiseen ja siihen, että ajoneuvoa joudutaan käynnistämään koko ajan nopeasti.

Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse enää huolehtia liikenteestä. Ford tietää, että kuskin on vaikea seurata kaikkia tiellä olevia ajoneuvoja ja että joskus reaktiot eivät ole niin nopeita kuin olisi tarpeen.

Siksi uudessa handsfree-järjestelmässä on myös parannettu ja mukautuva kaistanseuranta-avustin. Tämä tarkoittaa sitä, että auto pystyy pysymään keskellä omaa kaistaa ihan itsekseen. Tämän lisäksi se tarkoittaa sitä, että autosi voi pysyä mukana ympäröivissä tapahtumissa ja navigoida liikenteessä. Tähän kuuluu myös ajoneuvon pysähtyminen ja kiihdytys. Sen lisäksi, että tällainen järjestelmä helpottaa kuljettajaa, se voi myös lyhentää jonotusaikoja liikenteessä ja pitää asiat liikkeessä.

Päätelmät

Riippumatta siitä, mitä mieltä olet autoista, et voi kieltää, että handsfree-ominaisuus on hyvin mielenkiintoinen. Vielä on nähtävissä, mitä käyttäjät ovat mieltä tästä uudesta ominaisuudesta ja miten he reagoivat siihen, mutta on varmaa, että handsfree-ajaminen on tulevaisuutta. Ajaminen ei ole enää koskaan työlästä. Sen sijaan, se on hauskaa ja rentouttavaa ja voit nauttia siitä enemmän kuin vain ajaessasi paikasta A paikkaan B.

Vastaa