info@carnivalnews.net

Täyssähköisen Volkswagen ID.7 Tourerin maailmanensi-ilta

ID.7 on Volkswagenin sähköisten mallien lippulaiva – edistyksellinen fastback-malli pitkällä toimintamatkalla. Volkswagen laajentaa nyt ID.7-valikoimaa farmarimallilla; ID.7 Tourerilla. Uusi Volkswagen-malli on yksi ensimmäisistä ylemmän keskikokoluokan täyssähköisistä farmariautoista. Volkswagen on edustettuna tässä kokoluokassa myös uudella Passat Variantilla. Molemmat tuotelinjat täydentävät toisiaan ja kattavat yhdessä kaikki merkitykselliset vetotavat – erittäin taloudellisista bensiini- ja dieselvoimalinjoista aina 100 km sähköistä toimintamatkaa tarjoaviin ladattaviin hybrideihin sekä täyssähkömalleihin.

Uusi ID.7 Tourer yhdistää täyssähköauton päästöedut ja pitkän toimintamatkan (jopa 685 km, WLTP) sekä korkealaatuisen ohjaamon, erinomaisen matkustusmukavuuden ja tilavuuden – mikä tekee siitä myös ihanteellisen yritysauton. Kuten Fastback-mallinen sisarensa, ID.7 Tourer korostaa mukavuutta ja käytännöllisyyttä. Täyssähköauton rakenne mahdollistaa korkeamman istuinkorkeuden kuin perinteisissä vastaavan korimallin autoissa, minkä ansiosta esimerkiksi autoon istuminen ja sieltä nouseminen on helpompaa. Pitkä akseliväli mahdollistaa poikkeuksellisen tilavat sisätilat, ei pelkästään etuistuimille, vaan myös takaistuinrivillä matkustaville – kaikki ilman kompromisseja matkatavaratilasta, pään tilasta, jalkatiloista tai ergonomiasta.

Monipuolinen täyssähköauto

ID.7 Tourerin takaosa eroaa huomattavasti fastback-mallista. Farmarimallin suunnittelulle on ominaista erityisesti pitkä kattolinja. Tyyliltään Tourer on yhdistelmä Passatin muotoista klassista farmari-mallia ja dynaamista shooting brake -mallia, kuten Arteon. Auton takaosan korkeuden ansiosta tavaratilan tilavuus on jopa suurempi kuin fastback-mallissa: mikäli kyydissä on viisi henkilöä, ID.7 Tourer -mallin tavaratila on normaaliasennossa 545 litraa mutta sen voi kasvattaa jopa 605 litraan asettamalla takaistuimen selkänojat cargo-asentoon. Kuormattuna etuistuinten selkänojaan ja kattoon saakka tämä luku nousee jopa 1 714 litraan; tässä kokoonpanossa lastausalueen pituus on lähes kaksi metriä.

Jopa 685 km toimintamatkaa (WLTP)

Uusi ID.7 Tourer on varustettu viimeisimmän sukupolven sähköisellä voimalinjalla. Volkswagen tarjoaa ID.7 Tourer -malliin kaksi eri akkukokoa: 77 kWh ja 86 kWh. Akun energiasisällöstä riippuen täyssähköisen farmarimallin odotetaan saavuttavan jopa 685 km:n toimintamatka (WLTP). 77 kWh akun maksimilatauskapasiteetti on 175 kW ja suurempi akku on suunniteltu jopa 200 kW:n maksimilatauskapasiteetille DC-pikalatausasemilla. Tällä tehotasolla akku voidaan ladata 10-80 prosenttiin huomattavasti alle 30 minuutissa.

AR head-up display -tuulilasinäyttö vakiona

Uusi ID.7 Tourer lanseerataan innovatiivisilla teknologisilla ominaisuuksilla, mukaan lukien lisätyn todellisuuden (AR) head-up display -tuulilasinäyttö, joka on vakiovaruste. Tämä heijastaa tärkeimpiä matkaan liittyviä tietoja suoraan kuljettajan näkökenttään, jotta hänen katseensa pysyy tiessä. Samaan aikaan AR head-up display -tuulilasinäyttö muuttaa ohjaamon arkkitehtuuria, koska sen avulla klassisista instrumenteista voidaan tehdä entistä yhtenäisempiä.

Uusi Wellness In-Car -sovellus

Uusi ID.7 Tourer edustaa huippuluokan mukavuutta. Tämä on mahdollista erilaisilla yksityiskohdilla, kuten ohjaamon ilmastoinnin suuttimien älykäs sähköinen ohjaus ja ergoActive-istuimet, joissa on uusi painepistehierontatoiminto ja automaattinen ilmastointi. Toinen innovaatio on panoraamakattoikkuna älylasilla – tässä lasikerrokset voidaan vaihtaa elektronisesti joko läpinäkymättömiksi tai kirkkaiksi. Wellness In-Car -sovellus on myös täysin uusi. Tämä mahdollistaa auton eri toimintojen säätämisen kolmen esikonfiguroidun ohjelman avulla (Fresh Up, Calm Down ja Power Break), jotka voivat auttaa parantamaan hyvinvointia matkan tai taukojen aikana. Auton varusteista riippuen sovellus käyttää taustavaloa, ääntä, ilmastointia, älylasitoimintoa, istuinilmastointia ja istuinten hierontaa sekä ID.LIGHT-valoa ja infotainment-näyttöä.

ID.7 Tourer valmistetaan yhdessä ID.7 fastback -mallin ja ID.4 SUV:n kanssa täyssähköautotehtaalla Emdenissä, Saksassa.

Myynti on suunniteltu alkavaksi tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Suomessa myynti alkaa Pro-versiolla ja myöhemmin keväällä myyntiin tulee myös Pro S -versio. Mallisto täydentyy tuonnempana myös GTX-malleilla.

Vastaa