info@carnivalnews.net

Ensiesittelyssä uusi CUPRA Born VZ

CUPRA Born oli brändin ensimmäinen täyssähköinen malli. CUPRA vie tätä sysäystä nyt eteenpäin CUPRA Born VZ -mallilla – uusin lisäys CUPRA:n mallistoon – uusi ja tehokkaampi versio, joka inspiroi maailmaa Barcelonasta käsin.

VZ tarkoittaa espanjaksi Velozia

VZ tarkoittaa espanjaksi Velozia, mikä tarkoittaa nopeaa, saumatonta tapaa kuvailla brändin uusinta autoa. CUPRA Born VZ tarjoaa tehoa 240 kW ja 545 Nm vääntömomentin, joka kohdistetaan tielle parannetun jousituksen säädön, urheilullisesti säädetyn ohjauksen ja paremman jarrutuntuman ansiosta. Nämä ominaisuudet yhdessä tekevät siitä CUPRA Born -malliston suorituskykyisimmän ja samalla yhden segmenttinsä urheilullisimmista autoista.

CUPRA Born VZ käyttää CUPRA Bornin edistyksellistä voimansiirtotekniikkaa: täyssähköinen järjestelmä tuottaa nyt tehoa 240 kW – 40 % enemmän kuin e-Boost-versio. Vääntömomentti on myös kasvanut huikeaan 545 Nm:iin – 75 % enemmän kuin missään muussa Born-versiossa. Se tarkoittaa, että CUPRA Born VZ saavuttaa 0–100 km/h vain 5,7 sekunnissa – se on sekunnin nopeammin kuin e-Boost-versiossa. Huippunopeus on myös kasvanut ja se on nyt rajoitettu 200 km/h – 40 km/h enemmän kuin e-Boost-versiossa.

Parannuksia alustaan

CUPRA Born VZ tuo myös parannuksia alustaan varmistaakseen, että sen dynamiikka vastaa annettuja lukuja. Uusi DCC Sport -jousitus, herkkä ohjauskäyttäytyminen ja parannettu jarrupolkimen tuntuma sekä vankka takajarru. Kaikki tämä ylivertaisen dynaamisen suorituskyvyn luomiseksi.

CUPRA Born VZ:n takana uudet iskunvaimentimet ja jouset yhdistyvät etuosan päivitettyjen vaimentimien venttiiliasetuksiin ja jousiin. Yhdessä päivitetyillä kallistuksenvaimentimilla ne luovat DCC Sport -jousituksen, joka tarjoaa paremman ajovakauden, pidon ja tuntuman tiehen.

CUPRA Born VZ:n ohjaus on päivitetty uusilla komponenteilla ja ohjelmistolla, tehden siitä urheilullisemman. Auton jarrutustekniikan dynaamiset parannukset antavat VZ:lle jäykemmän ja vankemman jarrutuntuman, mikä lisää auton kulkusuoruutta ja vähentää pehmeyttä verrattuna CUPRA Bornin vakioversioihin.

Toimintamatka on jopa 570 km

Mutta suorituskykyä ei saavuteta taloudellisuudesta tinkimällä. CUPRA Born VZ toimintamatka on jopa 570 km*. Akkupakettia on parannettu ja sen nettokapasiteetti on nyt 79 kWh (+2 kWh). Ja tekniikka pysyy käytännöllisenä; se voidaan ladata kotona 11 kW:n teholla tai 170 kW:n teholla DC- pikalatauspisteessä, mikä tarkoittaa, että 10–80 %:n pikalataus kestää vain noin 30 minuuttia*.

CUPRA Born VZ:n valikoimaan on lisätty kaksi uutta, joukosta erottuvaa värivaihtoehtoa: yksinomaan CUPRA Born VZ:n valikoimassa on nyt Dark Forest sekä Midnight Black.

Estetiikka kohtaa suorituskyvyn, kun saataville tulee kaksi uutta 20″ kevytmetallivannetta, joiden valmistuksessa käytetään eri tekniikoita, kuten 3D-kuparipuolat tai taottu tekniikka, jotka korostavat auton rohkeaa ja urheilullista henkeä. Leveämmät, huppusuorituskykyiset renkaat auttavat välittämään CUPRA Born VZ:n tehon ja vääntömomentin tielle sen takapyörien kautta. Autossa on myös leveämmät pyörät (8J20’’) nykyisen CUPRA Born -version (7.5J19’ ja 7.5J20’’ sijaan). Viimeisen silauksen täyssähköauton muotoilulle antaa auton tavaratilassa oleva tumma kromi VZ-logo sekä tumman kromin värinen CUPRA-teksti.

CUPRA Born VZ:n sisusta jatkaa emotionaalista muotoilua. Vakiovarusteiset CUP-kuppi-istuimet ovat eksklusiivinen valinta, joka löytyvät vain tästä CUPRA Bornin versiosta. Samankaltaiset istuimet löytyvät myös CUPRA Formentor VZ5 ja CUPRA Leon VZ CUP -malleista, mutta näissä on matalampi istuinasento, mikä takaa ergonomisemman ja urheilullisemman istuma-asennon. CUPRA Born VZ:n CUP-kuppi-istuimet on valmistettu kierrätetystä SEAQUAL® YARN -tekstiilistä sekä DINAMICAsta, jossa on 73 % kierrätettyä polyesteriä.

Alustan kokoonpanon parannusten ansiosta CUPRA Born VZ tarjoaa sekä viiden istuimen mukavuuden että kattoikkunan tuoman eloisuuden samassa paketissa. CUPRA Born VZ sisältää myös ohjauspyörästä löytyvät regeneroinnin voimakkuussäätimet, mikä mahdollistaa valinnan kolmen eri energiatason talteenoton välillä. Kun kaasupoljin vapautetaan, moottori toimii generaattorina, joka syöttää energiaa takaisin akkuun ja työntää energiaa takaisin voimansiirtoon ja vähentää jarrujen kulumista. Regeneratiivisten ominaisuuksien hallinnan parantamiseksi kuljettaja voi käyttää D-tilassa säätimiä siirtyäkseen kolmen eri tason läpi.

CUPRA Born VZ vie digitalisaatiota eteenpäin. Siinä on uusi ja suurempi 12,9″ infotainment-järjestelmä (+0,9″ verrattuna nykyiseen CUPRA Borniin), joka yhdistää kosketusnäytön edut uuteen retrovalaistuun kosketuspalkkiin sisäilman ja äänenvoimakkuuden säätämiseksi.

CUPRA Born VZ -malliin on saatavilla myös uusi korkeataajuinen 10-kaiuttimen äänijärjestelmä, joka on kehitetty yhteistyössä premium-audioyritys Sennheiserin kanssa (lisävaruste). Tehokas 425 watin järjestelmä upottaa kuljettajan ja matkustajat ainutlaatuiseen äänikokemukseen ja lisää samalla sisätilojen viimeistelyä metallisen säleikön ansiosta. Se on äänitekniikka, joka sisältää Sennheiserin AMBEO Concerto -ohjelmiston, joka pystyy kiteyttämään musiikin peruskomponentteja, mukaan lukien erilaiset instrumentit ja aluetiedot, jakaen ne uudelleen auton sisätilassa. Sisätilat on valaistu Smart Light -tekniikalla.  

Vaakasuuntaiset täys-LED-valot kietoutuvat kojelaudan leveyden ympärille parantamaan tiettyjä ominaisuuksia, antaen varoituksia ja ilmoituksia kuljettajalle ja muille matkustajille. Tiedot, mukaan lukien lataustila, kuljettajan avustajajärjestelmät (Front Assist, ACC ja C2X vaaravaroitus); infotainment-toiminnot (ääniohjaus, puhelu, navigointijärjestelmä), älykäs pysäköintiavustin sekä lukitseminen ja lukituksen avaaminen sekä sisään- ja uloskäynti. Nämä visuaaliset vihjeet lisäävät tietoisuutta, tehden CUPRA Born VZ:stä turvallisemman ja älykkäämmän.

Brändin omistautuminen turvallisuuteen ja käyttömukavuuteen on heti tunnistettavissa laajasta valikoimasta päivitettyjä ja uusia edistyksellisiä kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka on integroitu auttamaan ja tukemaan kuljettajaa tilanteesta riippumatta.

Travel Assist 2.6 yhdistää mukautuvan vakionopeudensäätimen (ACC) ja Lane Assist -kaistavahdin (pitää auton kaistan keskelle) parantaakseen CUPRA Born VZ:n ajokokemusta, mutta tämä uusi versio sisältää myös parannuksia huonosti merkityillä teillä ajettaessa, kiitos parviälyn. Se tarjoaa lisäksi kaistanvaihtotuen moottoriteillä ajettaessa.

Pysäköinti on nyt uskomattoman helppoa; uuden Remote Park Assistin avulla kuljettaja voi lopettaa pysäköinnin älypuhelimellaan, kun taas Trained Parking Assist antaa autolle mahdollisuuden oppia pysäköimään tavanomaisille paikoille tallentamalla ominaisuudet ja liikeradat karttaan. Ja jokapäiväiseen pysäköintiin sijainnista riippumatta, Top View Camera tarjoaa kuljettajalle 360 asteen näkymän autoon ja sen ympäristöön.

Turvallisuus- ja käyttömukavuusteknologiapaketti sisältää myös Side Assistin, joka suojaa kuolleessa kulmassa tai nopeasti lähestyviltä autoilta, Front Light Assist ohjaa automaattisesti ajovalojen toimintaa, dynaaminen liikennemerkkien näyttö tulkitsee liikennemerkkejä ja poistumisvaroitus varoittaa esteistä auton ollessa pysäköitynä.

CUPRA haluaa tasapainottaa liikkumisen tarpeen ja vastuun ympäristöstä. Siksi CUPRA Born oli ensimmäinen malli, joka toimitetaan CO2-neutraalilla konseptilla. Toimitusketjussa hyödynnetään uusiutuvista lähteistä peräisin olevaa energiaa ja jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan korkeimpien standardien mukaisesti sertifioiduilla ympäristö- ja projekti-investoinneilla.

CUPRA Born VZ julkaistaan vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä.

* Odottaa lopullista tyyppihyväksyntää.

Vastaa