info@carnivalnews.net

Kaikkien aikojen sähköautokesä 2022 – Volkswagen Suomen ostetuin sähköautomerkki

Tänä kesänä kiinnostus sähköautoilua kohtaan on ollut Suomessa ennätyssuurta. Tieliikenteessä sähköautojen lukumäärä kasvaa vauhdilla, K-Auton automyynnissä sähköautoja kysytään jopa jo polttomoottoriautoja enemmän, ja sähköautojen latausmäärät K-Latauksella ovat olleet koko kesän ennätystasolla. Heinäkuun loppuun mennessä vuoden rekisteröidyin täyssähköautomerkki henkilöautoissa Suomessa oli Volkswagen ja K-Latauksen latausmäärät yli kaksinkertaistuivat heinäkuussa viime vuoteen verrattuna.

Suomalaisten kiinnostus sähköautoja kohtaan on kasvanut nopeasti: heinäkuun loppuun mennessä Suomen ajoneuvokantaan on rekisteröity 35 266 täyssähköistä henkilöautoa.* Kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on yli 60 %*. Uusista henkilöautoista vuoden rekisteröidyin täyssähköautomerkki on K-Auton edustama Volkswagen 776 rekisteröidyllä autolla**, kun tarkastellaan rekisteröintitilastoja heinäkuun loppuun saakka. 
 
”Kesä 2022 on ehdottomasti kaikkien aikojen sähköautokesä Suomessa. Toki autokannan uudistumisen ja sitä kautta tieliikenteen päästöjen vähentämisen matka on pitkä, sillä onhan autokantamme yksi Euroopan vanhimmista. Tämän kesän aikana tehdyistä K-Auton asiakastilauksista jo miltei puolet on ollut täyssähköautoja. Täyssähköautoissa kasvua viime kesään verrattuna on yli 30 %. Suomalaiset ovat selkeästi ottaneet omakseen Volkswagenin täyssähköautomalliston, joka on jälleen Suomen ostetuin sähköautomerkki uusien henkilöautojen rekisteröintitilastoissa”, Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen kiteyttää. 

K-Auto tarjoaa suomalaisille laajimman sähköautovalikoiman edustamiltaan autobrändeiltä, joihin kuuluvat Volkswagenin henkilö- ja hyötyautot, Audi, SEAT, CUPRA, Porsche ja Bentley. Globaali komponenttipula yhdessä vahvan sähköautomyynnin kanssa tarkoittavat, että nyt myydään paljon jo vuoden 2023 aikana luovutettavia sähköautoja. Kuitenkin varusteista ja mallista riippuen uudenkin sähköauton voi saada yhä muutamassa kuukaudessa.

”Parhaimmillaan K-Autolta voi edelleen saada uuden täyssähköauton mallista ja varustelutasosta riippuen jopa 4–6 kuukaudessa, mutta toimitusaika voi olla vuodenkin mittainen. Käytetyn sähköauton saa meiltä parhaimmillaan jo vaikka huomiseksi”, Virtanen kertoo. 

Sähköautojen lisääntyminen näkyy myös K-Latauksen latausmäärien vahvana kasvuna 

Pelkästään heinäkuussa sähköautojen lataustapahtumien määrät K-Lataus-verkostossa kasvoivat 121 % suhteessa vuoden takaiseen. Myös sähkön latausmäärissä kasvu on vauhdikasta, sillä heinäkuun loppuun mennessä K-Lataus-asemilta oli ladattu enemmän sähköä kuin koko vuoden 2021 aikana.  

”K-Latauksen aktiivisten asiakkaiden määrä on yli kaksinkertaistunut viime heinäkuusta. Tämä kertoo toki siitä, että sähköautojen suosio ja määrä kasvaa, mutta se vahvistaa myös näkemystämme siitä, että kattavalle latausverkostolle on selkeästi tarvetta kaupungeissa ja valtateiden varsilla – eli siellä, missä sähköautoilijat muutenkin liikkuvat. Kesäaikaan erityisen suosittuja latausasemia ovat olleet valtateiden varsilla sijaitsevat Lahden ja Kouvolan latausasemat”, Virtanen jatkaa. 

K-Auton ylläpitämä sähköautojen latausverkosto K-Lataus kaksinkertaistuu vielä tämän vuoden aikana, kun yhteensä noin sata uutta asemaa rakennetaan eri puolille Suomea. Seuraavaksi uusia latausasemia avautuu muun muassa Seinäjoelle, Tammisaareen ja Järvenpäähän. 

Tällä hetkellä K-Lataus-verkosto kattaa 115 latausasemaa ympäri Suomen. Asemilla on yli 360 peruslatauspistettä ja lähes 170 nopeaa latausta tarjoavaa pika- ja suurteholatauspistettä. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on 100 % uusiutuvaa, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua energiaa. 

* Lähde: Dun & Bradstreet, Suomen ajoneuvokanta 31.7.2022 
** Lähde: Dun & Bradstreet, Uusien täyssähköautojen rekisteröinnit 1.1.2022–31.7.2022 

K-Auto on osa suomalaista K-ryhmää ja toimii yhteistyössä Volkswagen-konsernin kanssa. K-Auton tavoitteena on tuoda suomalaiseen autoiluun merkkejä tulevaisuudesta, ja se tarjoaa asiakkailleen uudet autot, vaihtoautot sekä monikanavaiset autoalan palvelut. K-Auto Oy toimii Volkswagen‐, Audi‐, SEAT‐, CUPRA- Porsche‐ ja Bentley-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa sekä SEATin osalta myös Baltiassa. Lisäksi K-Auto Oy toimii MAN‐kuorma‐autojen ja MAN TGE -pakettiautojen sekä MAN‐linja‐autojen maahantuojana Suomessa. www.k-auto.fi  

Trackbacks & Pings

Vastaa