info@carnivalnews.net

Schibsted ostaa AutoVexin, Suomen johtavan käytettyjen autojen C2B-huutokaupan

Schibsted on tänään ostanut 79 prosentin omistusosuuden suomalaisesta AutoVex-yrityksestä, joka tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden huutokaupata autonsa eniten tarjoavalle autoliikkeelle. Hankinnalla Schibsted osoittaa sitoutumisensa Suomen markkinaan ja sen mahdollisuuksien hyödyntämiseen jatkossakin. Samalla Oikotien ja Tori.fin omistava yritys vahvistaa jo ennestään vahvaa asemaansa digitaalisten markkinapaikkojen tarjoajana Suomessa.

AutoVex on Suomen johtava kuluttajien ja autoliikkeiden välinen käytettyjen autojen huutokauppa. Sen palvelu tarjoaa kuluttajille vaivattoman tavan saada tarjouksia käytetystä autostaan autoliikkeille suunnatun digitaalisen huutokaupan välityksellä. Asettaessaan autonsa myytäväksi AutoVexin kautta kuluttaja voi muutamalla helpolla askeleella saada parhaan mahdollisen tarjouksen autostaan jopa yli 800 suomalaisen autoliikkeen joukosta. Autoliikkeille AutoVex tarjoaa vaivattoman ja tehokkaan tavan hankkia korkealaatuisia käytettyjä autoja. AutoVexin perusti vuonna 2018 Sebastian Frick, ja nykyään yritys työllistää Helsingissä noin 20 henkilöä.

Schibstedin missio on mahdollistaa ihmisille vastuullisten valintojen tekeminen päivittäisessä elämässään. Meillä on jo vahva jalansija suomalaisilla verkon markkinapaikoilla Torin ja Oikotien kautta, ja tavoitamme näissä palveluissa jopa 2,5 miljoonaa ihmistä viikossa. Ryhtyessämme AutoVexin pääomistajaksi jatkamme samalla Suomen kasvavaan markkinaan sijoittamista ja laajennamme seuraavan sukupolven markkinapaikkojen portfoliotamme Motor-liiketoiminta-alueellamme. AutoVex johtaa käytettyjen autojen C2B-huutokauppojen markkinoita Suomessa, ja näemme sen liiketoiminnassa suurta kasvupotentiaalia. Tällä hetkellä Suomessa myydään noin 270 000 käytettyä autoa kuluttajalta autoliikkeelle joka vuosi.

Schibsted Nordic Marketplacesin johtaja Christian Printzell Halvorsen

AutoVex on kasvanut poikkeuksellista tahtia perustamisensa jälkeen, ja sen palvelun kautta on myyty jo lähes 20 000 autoa, yhteensä noin 350 miljoonan euron arvosta. Yrityksen tulot kasvoivat noin 330 prosentilla välillä Q3/2021–Q3/2022.

AutoVex haluaa luoda mahdollisimman tehokkaan tavan ostaa ja myydä käytettyjä autoja verkossa sekä tarjota parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen niin kuluttajille kuin autoliikkeillekin. Schibstedillä ja AutoVexillä on yhteinen visio seuraavan sukupolven kauppapaikoista, ja yhdistämällä voimamme pystymme kiihdyttämään kasvuamme ja kasvattamaan kilpailukykyämme Suomessa entisestään. Koko AutoVexin tiimi on innoissaan Schibstediin liittymisestä, yhdessä työskentelystä ja oppimisesta sekä digitaalisen autokaupan tulevaisuuden rakentamisesta.

AutoVexin perustaja Sebastian Frick

Schibsted omistaa ennestään useita Pohjoismaiden johtavia brändejä osana Motor-liiketoiminta-aluettaan, muun muassa FINN, Nettbil, Carweb ja Honk Norjassa, Bilbasen ja DBA Tanskassa sekä Bytbil Ruotsissa. Lisäämällä AutoVexin portfolioonsa yhtiö vahvistaa aiempaa asiantuntijuuttaan ja laajentaa tarjontaansa uudella konseptilla myös Suomessa.

Olemme innoissamme saadessamme AutoVexin osaksi digitaalisten brändiemme perhettä ja saadessamme tukea yrityksen kasvua ja vahvistaa sen markkinaosuutta Suomessa. Jaamme AutoVexin kanssa osaamisemme maailmanluokan markkinapaikkojen rakentamisesta, mutta olemme varmoja että pääsemme vastaavasti oppimaan AutoVexin työntekijöiltä ja hyödyntämään heidän kokemustaan ja osaamistaan Motor-liiketoiminnassamme.

Robin Suwe, Schibsted Nordic Marketplacesin tuore Mobility-liiketoimintajohtaja.

AutoVex

AutoVex on Suomen johtava käytettyjen autojen C2B-huutokauppa. Yritys sijaitsee Helsingissä ja työllistää noin 20 henkilöä. AutoVexin palvelu auttaa kuluttajia myymään autonsa parhaalla mahdollisella hinnalla ja tarjoaa autoliikkeille tehokkaan ostotyökalun. Perustamisensa jälkeen AutoVexin palvelun kautta on myyty noin 350 miljoonan euron arvosta autoja.

Schibsted 

Schibsted on digitaalisten brändien perhe, jolla on vahva asema Pohjoismaissa ja noin 6 000 työntekijää. Miljoonat ihmiset nauttivat yrityksistämme päivittäin digitaalisilla kauppapaikoilla, maailmanluokan mediataloissa sekä muissa digitaalisissa palveluissa. Yhteinen missiomme toimia mahdollistajana ihmisten päivittäisessä elämässä perustuu arvoihimme ja perintöömme rohkeana mediatalona.

Schibsted on listattu Oslon pörssiin ja se omistaa merkittävän osan Adevintasta, joka irrotettiin Schibstedistä ja listattiin erillisenä yhtiönä vuonna 2019.

Vastaa