info@carnivalnews.net

Autoilu ja tupakointi ja auton jälleenmyynti

Oletko miettinyt, miten ylläpidät oman autosi jälleenmyyntiarvoa? Siihen ei ole mitään taikatemppuja, mutta muutama yksinkertainen vinkki asiaan kuitenkin löytyy, eivätkä ne ole kovin kummoisia muistaa. Miten siis se oman auton arvo pidetään yllä mahdollisimman hyvin?

Älä tupakoi autossa

Tupakointi jättää aina omat jälkensä autoon. Tupakointi jättää oman ominaishajun, joka tarttuu kaikkeen auton sisäpuolella. Lisäksi tupakasta tippuu aina tulipäitä ja tuhkaa, jotka tuhoavat auton penkit, ja tupakansavu tuo tulleessan ainesosia, jotka värjäävät auton sisäpinnat. Jos siis olet tupakoitsija, ja tarvitset nikotiinia, mieti vaikka nikotiinipussi vaihtoehtona, tai kokeile lopettaa tupakointi Zonnic tuotteella, mutta älä tupakoi autossasi. Jälleenmyyntitilanteessa automyyjä huomaa kyllä, että autossa on tupakoitu, ja myyjä joutuu laskemaan auton puhdistukselle hinnan, joka siis alentaa suoraan autosi arvoa. Auto pitää vähintään puhdistaa pinnat pesemällä, mutta usein myös autolle joudutaan tekemään otsonointi, jotta suurinosa tupakanhajusta lähtisi pois auton sisätiloista.

Muutenkaan ei autoa pidä pitää keittiönä tai varastona, vaan kuljetusvälineenä. Autossa ei siis pitäisi syödä tai säilöä roskia, sillä ne kaikki keräännyttävät autosi sisätiloihin roskaa, joka jättää aina myös jälkensä, vai oletko itse huomannut, kuinka autossa syödyn hampurilaisaterin laatikon sisältämät suolat ja kastikkeet löytyvät vielä kuukausia syömisen jälkeenkin auton sisätilojen kätköistä.

Huolla autoasi

Yksi iso ja tärkeä asia oman auton jälleenmyyntiarvon säilyttämisessä on auton huoltojen suorittaminen. Jokaisella autolla on oma suunnitelman mukainen huoltosuunnitelma, ja mikäli aiot ylläpitää sekä autosi kuntoa, että sen arvoa, suosittelemme auton huollattamista suunnitelman mukaisesti. Auto on huomattavasti helpompi myydä eteenpäin, kun sen mukana seuraa täydellinen huoltohistoria. Auton ei siis tarvitse olla viallinen, kun se viedään huoltoon. Käymmehän mekin lääkärissä, vaikka emme olisi sairaita – ennaltaehkäisevästi.

Pese autoasi

Auton pesemättä jättäminen on huono päätös. Varsinkin talvisin pohjoisessa teillä on suolaa, joka vähitellen tuhoaa auton maalipinnan, ja vastaavasti Etelässä meri-ilma tekee vastaavan, joten auton maalipintaa pitää hoitaa pesemällä auto tasaisin väliajoin. Se, pesetkö autosi itse vai pesetätkö sen käsinpesussa tai automaatilla, ei ole se suurin kysymys. Nykyaikaiset automaattipesulat ovat jo niin hyviä, että autosi maalipinta ei kärsi, mutta parhaat pesutuloksen saat kuitenkin yhä ammattilaiselta käsinpesijältä, joita mekin suosittelemme autosi maalipinnan säilyttäjiksi. Hyvin ylläpidetty auto, pesty auto, on aina helpompi jälleenmyynti kohde, varsinkin jos auton maalipinta on säilynyt hyvänä.

Muista myös tämä autosi pesun yhteydessä

Auton pesu ei saa aiheuttaa haittaa ympäristölle. Kerros- tai rivitalossa peseminen onnistuu vain taloyhtiön luvalla, ja harvoin tähän on tarjolla sopivaa paikkaa.

Shampoopesu ympäristöystävällisellä aineella onnistuu omakotitalon pihassa, mutta liuotinaineiden käyttö edellyttää pesupaikkaa, missä jätevedet päätyvät viemäriin. Talvella suola, bitumi ja muut tiestä irtoavat epäpuhtaudet pakottavat käyttämään kovempien aineita kuin kesäinen pöly ja kura.

Auto ja lisälaitteet

Jos olet Pelle Peloton, olet saattanut asennella itse autoosi kaikkea kivaa, mutta onko se kiva sitten uudelle omistajalle kiva? Oletko osannut tehdä asennukset siististi, vai oletko poistamassa asennuksesi myyntivaiheessa ja annat autoliikkeelle auton, missä on reikiä paneelissa tai vaaleita läikkiä niillä kohdin missä lisälaitteita oli… jos siis haluat asentaa autoosi lisälaitteita, suosittelemme käyttämään virallisia asennusliikkeitä, joilla on vakuutukset ja kaikki tarvittava osaaminen, ja jättää lisälaitteet paikoilleen, kun auto myydään eteenpäin.

Yleensäkin oman auton huolenpidossa tärkeintä on miettiä etukäteen asioista, eikä vasta sitten kun asiat ovat jo menneet pieleen. On sitten kyse renkaiden vaihtamisesta ja uusien ostamisesta, tai huollon yhteydessä jarrujen tarkistamisesta ja öljyjen vaihtamisesta. Nykyaikaiset autot osaavat kertoa kuskille paljon etukäteen, mutta monet kulumisen kautta syntyvät tarpeet tulevat esille vasta mekaanikon tarkistaessa. Se on muuten paljon kivempaa saada mekaanikon huoltama ja tarkastama auto ajoon, kuin joutua pysähtymään ”keskelle” ei mitään, kun autosta hajoaa osa vain siksi, että päätit säästää autosi huolloissa ja tarkastuksissa.

Vastaa