info@carnivalnews.net

DS 4: HIENOSTUNEISUUDEN UUSIN TULOKAS SAI HINNAT

Karismaattinen muotoilu

DS 4:n mittasuhteet herättävät huomion. 1,83 metrin leveys ja 720 mm renkaat (vanteet 19” vakiot tai 20”) yhdistettynä kompaktiin 4,40 metrin pituuteen sekä 1,47 metrin katon korkeuteen ja mieleen jäävään olemukseen, tekevät kokonaisuudesta silmiinpistävän.

Mallin keula kantaa merkin uutta valotunnistetta. DS MATRIX LED VISION -valojärjestelmä on istutettu keulan erittäin ohuisiin ajovaloihin ja se yhdistelee sekä matrix- että suuntavaloja. Niiden alapuolelle piirtyvät päivävalot, joista kumpikin muodostuu kahdelta led-rivistöstä, joissa on yhteensä käytetty 150 LEDiä.

DS WINGS -etuosa yhdistää etuvalot osaksi etusäleikköä. Timanttikuvioisen DS WINGS:in yläpuolella pitkä konepelti tuo malliin lisää dynaamisuutta.

Profiilissa yhdistyvät sekä sulavuus että terävät linjat. Integroidut, sisään painuvat ovenkahvat sulautuvat veistoksellisiin kylkiin. Suhde, jolla runko sekä laajat renkaat yhdistyvät on lainattu suoraan DS AERO SPORT LOUNGE -konseptiautosta, luo malliin näyttävän ja ainutlaatuisen ilmeen.

DS 4 muuntautuu eri tyyleihin. DS 4 CROSS on rakennettu DS 4:n kanssa samaan korirakenteeseen, mutta mukaan on tuotu niin visuaalisia kuin suojaavia elementtejä SUV-maailmasta. Näitä ovat alahelmaa kiertävä mattamusta suojaus. Kiiltävänmustat yksityiskohdat, kuten ikkunanpuitteet, kiiltävän musta etusäleikkö, 19” alumetallivanteet, kattokaiteet sekä korin värinen katto viimeistelevät DS 4 CROSSin kokonaisuuden. Erityisenä lisävarusteena DS 4 CROSSin saa varustettua Advanced Traction Control -pidonhallintajärjestelmällä sekä alamäkihidastimella. Tyyliltään urheilullisemman DS 4 PERFORMANCE LINE:n ulkoasu on viimeistelty Black Pack -väripaketilla, mustilla MINNEAPOLIS-alumetallivanteilla sekä erityisellä sisäverhoilulla.

Formula E -sarjan voitokas E-TENSE-voimalinja

Lataushybridi DS 4 E-TENSE 225:n suorituskyky on peruja DS:n saavuttamista neljästä Formula E -tittelistä (kuljettaja sekä tiimi vuosina 2019 ja 2020). Tehokas voimalinja perustuu 4-sylinteriseen 180 hv:n PureTech -moottoriin, 110 hv:n sähkömoottoriin sekä 12.4 kWh akkuun. Toimintamatka täyssähköllä on 55km (WLTP-syklin mukaisesti). 100 km/h nopeus saavutetaan 7,7 sekunnissa ja 1 000 metriin auto kiihtyy 27,3 sekunnissa – kiitos 360 Nm väännön. Polttoaineen kulutus on 1,3 litraa/100 km ja CO2-päästöarvo 29 g/km

Lataushybridin rinnalla tarjolla on kaksi tehokasta PureTech-bensiinimoottoria: PureTech 130 automaatti sekä PureTech 180 automaatti.

DS sisätilat

DS 4 tarjoaa vaativille ostajilleen laajan valikoiman sisustusvaihtoehtoja. Näistä Criollo Brun OPERA edustaa DS Automobilesin parasta osaamista. Istuimet, samoin kuin kojelauta, on verhoiltu ruskealla nappanahalla. Tuntumalta napakat istuimet erottuvat kellon rannekkeista tutulla ompelulla ja rinnalla ruskeat saarnipuiset koristeet tuovat lisäkerroksen hienostuneisuutta. Sähköisten etuistuinten ristiseläntuki on pneumaattisesti säätyvä. Lisäksi istuimet ovat varustettu tuuletuksella, lämmityksellä sekä hierontatoiminnolla.

Valoisuutta ja avaruutta korostavat vaaleanharmaa Cuir Gris Galet sekä ruskea Criollo -nappanahkaverhoiluvaihtoehdot ovat valittavissa sekä RIVOLI että TROCADERO -varustetasoon. RIVOLI-varustetaso toimitetaan vakioverhoiltuna elegantilla ja ensiluokkaisella mustalla Basalte-nahkaverhoilulla. TROCADERO-varustetaso puolestaan on vakiona verhoiltu elegantilla mustalla DS-kangasverhoilulla.

PERFORMANCE LINE -varustetason verhoiluna on hienostunut musta Alcantara®, jota on korostettu taotusta hiilikuidusta toteutetuilla yksityiskohdilla sekä näyttävin PERFORMANCE LINE-tikkauksin.

Lisätty todellisuus

DS 4:ään haluttiin toteuttaa ratkaisu, jonka ansiosta kuljettajan ei tarvitse siirtää katsettaan tiestä. DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY on mallistossa vakiona heti TROCADERO -varustetasosta alkaen. Se tarjoaa mukaansa tempaavan teknologian, joka heijastaa kuljettajalle tärkeimmän tiedon (ajonopeus, ajoavustimien jakama informaatio, varoitusmerkit jne.) suoraan kuljettajan näkökenttään. Optisen illuusion avulla tieto heijastetaan kuljettajan eteen tiehen, kuljettajasta neljän metriä eteenpäin, ja näkymä seuraa kuljettajan katsetta 21” leveydellä. Vastaavaa ei ole aiemmin nähty tässä autoluokassa.

DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY on osa laajempaa, täysin uusiksi muotoiltua 10” infotainment-järjestelmää nimeltä DS IRIS SYSTEM. Järjestelmä käyttää älypuhelimista tuttua, saumatonta ja reagoivaa, kosketuksella ohjattavaa käyttöliittymää, joka perustuu kullekin käyttäjälle personoitavaan omaan profiiliin.

DS IRIS SYSTEM toimii myös ikään kuin henkilökohtaisena assistenttina, joka tunnistaa ääni- ja liikekomennot ja toteuttaa sille esitetyt pyynnöt useilla kielillä.

Järjestelmää tukee uusi elekomennoilla ohjattava järjestelmä, DS SMART TOUCH, joka sijaitsee keskikonsolissa. DS SMART TOUCH on näyttö, jota ohjataan sormenpäillä: käyttäjän tarvitsee vain pienellä eleellä liikehtiä kohti yhtä esiasetetuista lempitoiminnoista. Näyttö myös tunnistaa totutut toiminnot, kuten kahdella sormella ruudun lähennys ja loitonnus tai käsinkirjoitus. DS SMART TOUCH on vakiovarusteena heti TROCADERO-varusteversiosta alkaen.

Jotta järjestelmä toimii aina parhaalla tasolla, tapahtuvat päivitykset välittömästä pilven kautta.

Mukavuus ja dynaaminen seesteisyys

Edellisistä DS-malleista tuttu DS DRIVE ASSIST tarjoaa DS 4 kuljettajalle 2-tason puoliautonomisen ajamisen. Järjestelmä toimii automaattisesti myös lyhyiden pysähdysten aikana ja pitää auton ajolinjan täsmällisenä juuri kuljettajan toivomalla kohdalla kaistaa.

Vuodesta 2022 alkaen DS 4 saa käyttöönsä entisestäänkin parannetun version, DRIVE ASSIST 2.0. Uusi järjestelmä tuo mukanaan kolme uutta ominaisuutta: puoliautonominen ohitus, ajonopeuden säätyminen mutkissa sekä ajonopeuden säätyminen liikennemerkkien mukaan.

Uudet kulmiin sijoitetut tutkat mahdollistavat muita uusia toimintoja, kuten pitkän matkan kuolleen kulman vahti (tarkkailtava etäisyys 75m) sekä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä.

Teema dynaaminen seesteisyys on tiivis osa DS Automobilesia. DS 4:n kohdalla tämä tarkoittaa luokkansa johtavaa ajettavuutta, jossa vahvana tekijänä on DS ACTIVE SCAN -jousitus, joka säätää iskunvaimennusta kameraohjauksen avulla. Kamera on sijoitettu tuulilasin ylälaitaan, josta se tarkkailee epätasaisuuksia tien pinnassa ja välittää kerättyä tietoa tietokoneelle. Neljän asentoanturin ja kolmen kiihtyvyysanturin kautta järjestelmä ohjaa jokaista pyörää itsenäisesti ja säätää jousitusta joko jäykemmäksi tai pehmeämmäksi riippuen järjestelmän välittämästä tiedosta. DS ACTIVE SCAN on aina vakiovarusteena DS 4 E-TENSE -malleissa.

DS NIGHT VISION -järjestelmä tuo tiellä liikkuvat, mahdollisesti vaaratilanteen aiheuttavat elävät olennot näkyväksi kuljettajalle hämärän tai heikon näkyvyyden aikaan. Etusäleikössä sijaitseva infrapunakamera tunnistaa jalankulkijat sekä eläimet aina 200 metrin etäisyydeltä ja varoittaa kuljettajaa.

DS 4 mallisto

DS 4 mallisto koostuu kolmesta eri mallista: DS 4, DS 4 CROSS ja DS 4 PERFORMANCE LINE, joista jokaisesta on saatavana eri varusteversioita:

TROCADERO ja RIVOLI -varusteversiot DS 4 -malliin
TROCADERO CROSS ja RIVOLI CROSS -varusteversiot DS 4 CROSS -malliin
Sekä urheilullisempi DS 4 PERFORMANCE LINE.

DS 4 hinnat alkavat 35 396 eurosta (PureTech 130 Performance Line automaatti) ja DS 4 E-Tense -lataushybridien hinnat 43 355 eurosta. (DS 4 E-Tense Plug-in Hybrid 225 Trocadero Cross Automaatti Launch Edition)

DS 4:n myynti on nyt käynnistynyt ja ensimmäiset asiakasluovutukset tapahtuvat vuoden vaihteen jälkeen. DS 4 -mallistolle kuuluu aina DS:n seitsemän vuoden takuu ilman kilometrirajaa
Koko DS 4 hinnasto on nähtävissä täältä: https://www.dsautomobiles.fi/wp-content/uploads/2021/02/DS-4-hinnasto-27.8.2021.pdf

Vastaa