info@carnivalnews.net

CITROËN ë-BERLINGO VAN: BERLINGO VANIN KIITETYT TILAVUUS- JA MUUNNELTAVUUS, LISÄNÄ SÄHKÖAUTOILUN ÄÄNETTÖMYYS

  • Citroën esittelee: ë-Berlingo Van, Berlingo Van -kevytpakettiauton sähköinen versio saapuu markkinoille vuoden 2021 toisella puoliskolla.
  • ë-Berlingo Van tuo tarjolle vaihtoehdon ammattilaisten jokapäiväisiin tarpeisiin, tarjoamalla toiminnan vapautta niin kaupunkien päästörajoitettuihin keskustoihin kuin kaupunkien ulkopuolelle 275 km sähköisen toimintamatkansa* ansiosta (WLTP vertailuarvo). Sähköinen ë-Berlingo Van ei tee ainuttakaan kompromissia Berlingo Vanin runsaasti kiitosta saaneiden ominaisuuksien suhteen. Tarjolla on edelleen neljä eri korivaihtoehtoa kuormatilavuuden ollessa suurimmillaan 4,4 m3 ja kantavuuden 800 kg, Extenso®-ohjaamon tarjotessa huippuunsa kehitettyä muunneltavuutta.
  • Veloituksettoman MyCitroën-sovelluksen ansiosta lataamista voidaan ohjata etänä  
  • ë-Berlingo Van tarjoaa luokkaansa uusia teknologioita kuten tuulilasinäyttö sekä uusi 10” HD-digitaalinäyttö.

Citroën esittelee uuden ë-Berlingo Vanin, sähköisen version kevytpakettiautostaan, joka tarjoaa entistä parempaa tehokkuutta ammattilaisille täysin uuden käyttövoiman ansiosta. Esimerkillisen muunneltavuus ja kantavuus säilyvät ennallaan, mutta yhdistyvät sähköllä ajamisen tuomiin etuihin.

«Citroën Berlingo Van, edelläkävijä kevyiden pakettiautojen markkinoilla, on tunnettu käytännöllisyydestään sekä uusista innovaatioistaan. Nyt tarjolla on myös sähköisen teknologian edistyksellisimmät ominaisuudet, jotka tuovat ammattilaisille vielä entistäkin enemmän etuja, kuten hiljaisuuden. ë-Berlingo Van on ihanteellinen vaihtoehto erilaisten jokapäiväisten tehtävien suorittamiseen mukavuudesta tinkimättä. Käyttökustannukset pysyvät hallinnassa ja liikkumisen vapautta unohtamatta, ilman kompromissejä kantavuuden tai tilavuuden suhteen. Ivoty-palkinnon juuri saaneen ë-Jumpyn jälkeen ë-Berlingo Van on tärkeä osa sähköistymisstrategiaamme. Se on myös konkreettinen vastaus ammattilaisten uusiin liikkuvuustarpeisiin.»  Vincent Cobée – pääjohtaja, Citroën

*Odottaa hyväksymistä

 

Ë-BERLINGO VAN: VAKIONA HILJAISUUS, SÄHKÖISELLÄ KÄYTTÖVOIMALLA

TOIMINTAMATKAA PÄIVITTÄISTEN TEHTÄVIEN SUORITTAMISEEN

ë-Berlingo Vanin 50 kWH lithium-ion-akku mahdollistaa jopa 275 km (1) pituisen toimintamatkan ajotavasta ja ajo-olosuhteista riippuen. Groupe PSA:n e-CMP -perusrakenteeseen rakennetun voimalinjan tarjoama akun kapasiteetti on mahdollinen molemmissa ë-Berlingo Van -versioissa, mahdollistaen riittävän toimintamatkan useimmille tämän kokoluokan pakettiauton käyttäjistä. Todellinen toimintamatka on riippuvainen ajotavasta, ajonopeudesta, mukavuusvarusteiden käyttöasteesta, ulkolämpötilasta, henkilömäärästä sekä maastosta.

(1) : arvot odottavat vahvistusta

Toimintamatkan maksimoiseksi ë-Berlingo Vanin voimalinja ottaa talteen energiaa jarrutuksen aikana ja nopeuden hidastuessa. Jarrutusenergian talteenottoa voi tehostaa entisestään keskikonsolissa sijaitsevalla B-painikeella
Akustolla on kahdeksan vuoden tai 160.000 km takuu.

HILJAISTA MATKANTEKOA SÄHKÖISELLÄ AJOTAVALLA

ë-Berlingo Vanilla jokaisesta ajomatkasta tulee nautinnollinen. Auto lähtee liikkeelle sulavasti tarjoten maksimiväännön välittömästi liikkeelle lähdössä sekä tasaisen kiihtyvyyden. Sähköinen voimalinja on äänetön ja värinätön. Lisää viihtyvyyttä tuovat korkealle sijoitetut istuimet, mukavuuden varmistava jousitus sekä pehmeästi ja tarkasti toimiva ohjaus. Kääntösäde on 10,8 metriä.

ë-Berlingo Vanin voimanlähteenä toimii sähkömoottori, joka hallinnoi vetokykyä valitun ajotavan ja ajo-olosuhteitten mukaan. Moottorissa on tehoa 100 kW (136 hv) / 260 Nm tuottaen 130 km/h maksiminopeuden ajoasetusvalinnasta riippumatta. Ajoasetus valitaan keskikonsolin kytkimestä:

  • Normal – 80 kW/180 Nm: tarjoaa ihanteellisen kompromissin toimintamatkan ja dynaamisen suorituskyvyn välillä.
  • Eco – 60 kW/190 Nm: mahdollistaa energian kulutuksen optimoinnin keventäen lämmitystä sekä ilmastoinnin tehoa pitäen ne edelleen toiminnassa, ja rajoittaen moottorin vääntöä ja tehoa.
  • Power – 100 kW/260 Nm: tarjoaa suorituskuskykyä ja käyttömukavuutta maksimikantavuuden ollessa käytössä

LATAUSAIKA AMMATTIKÄYTÖN TARPEISIIN

Tarjolla on kolme eri latausvaihtoehtoa peruspistokelatauksesta supernopeaan lataukseen, joka mahdollistaa akun lataamisen 80% varaustasoon 30 minuutissa. Kotilatausasemasta lataus voidaan suorittaa yön aikana varmistaen auton käyttövalmius seuraavaksi työpäiväksi.

  • Lataus Type2-kaapelilla kotona, työpaikalla tai pysäköintialueella. Tämä lataustapa on yhteensopiva 8A standardipistokkeen tai vahvistetun 16A -pistokkeen kanssa mahdollistaen latausajan puolittamisen. Akku saadaan ladatuksi täyteen alle 15 tunnissa tai 5,5 tunnissa 100 km toimintamatkaa varten.
  • Nopeampi 5 h latausaika 0 – 100% yksityisestä tai julkisesta latauspisteestä vahvistetun 3,7 – 22 kW Wallbox -pistokkeen ja Type3 -kaapelin avulla. (Wall Box 11kW 3-vaihevirta)
  • Pikalataus julkisesta latauspisteestä jopa 100 kW:lla saattaa 50 kWh -akun latauksen 80% kapasiteettiin 30 minuutissa. ë-Berlingo Van on kokoluokkansa nopeimmin ladattavia autoja.

EKOJÄRJESTELMÄ SÄHKÖISTÄ ELÄMÄÄ HELPOTTAMAAN

ë-Berlingo Van tarjoaa erilaisia latausvaihtoehtoja mahdollistaen sähkön käytön ajastetusti silloin, kun sen hinta on alimmillaan sekä ohjaamon esilämmityksen etäohjaamisen.

Ilmaisen My Citroën -sovelluksen avulla on mahdollista ohjelmoida akun latausta etänä, seurata jäljellä olevan toimintamatkan pituutta tai hallita etänä ohjaamon ja ajoakun esilämmitystä (tai viilennystä). Latausta voi säädellä älypuhelimella, tabletilla tai suoraan auton kosketusnäytöltä ”Energia” valikon välityksellä.
 

Citroën tarjoaa lisäksi ë-Berlingo Vaniin jälleenmyyjän kautta auton hankinnan yhteydessä ostettavan latauslaiteratkaisun, joka sisältää latauslaitteiston sekä latauspisteen perusasennuksen.

Ë-BERLINGO VANIN ERITYISPIIRTEET

ë-Berlingo Van erottuu ulkoisesti muista Berlingo-malliston versioista ainoastaan sähköistä käyttövoimaa symboloivalla ë-logollaan, joka on sijoitettu Berlingo-nimen eteen vasempaan takaoveen, sekä latausluukulla, joka sijaitsee samassa paikassa kuin polttoaineen täyttöluukku muissa versioissa.

Sisätiloissa kaikki on suunniteltu helpottamaan uuden Citroën ë-Berlingo Vanin käyttöä. Keskikonsolin ë-Toggle -ohjaimesta hallinnoidaan suunnanvalitsimen toimintoja: pysäköinti (P), peruutus (R), neutral (N), ajo (D) sekä tehostettu jarrutusenergian talteenotto (B). Viereisen valitsimen avulla aktivoidaan joku kolmesta eri ajotavasta : Eco, Normaali tai Urheilu. ë-Berlingo Vanin 5” suuruisen kosketusnäytön «Energia» -valikosta voi seurata sähköisiä toimintoja: energiavirtaukset, kulutusstatistiikka sekä viivästetyn latauksen aktivointi tai ohjaamon lämmityksen esiasetus.

Personoitava mittaristo 10” HD-kosketusnäyttöineen sekä tuulilasinäyttö ovat tarjolla lisävarusteina ainoana kokoluokassaan.

02 –KAIKKI BERLINGO VANIN EDUT, SEKÄ TÄYSSÄHKÖAUTON TEKNOLOGIA

Berlingo Van, joka on toiminut kevyiden pakettiautomallien edelläkävijänä jo kolmen sukupolven ajan, ja joka on aina osannut vastata markkinoiden odotuksiin, on nyt tarjolla myös sähköisenä versiona.

Berlingo Van toi ensimmäisenä tarjolle integroidun ohjaamon, dieselmoottorin, kolmen istuttavan ohjaamon, sähköisen käsijarrun ja uusimpana ylikuormahälyttimen. Malli on ihanteellinen kumppani ammattilaisille ja sitä on myyty yli 1,6 miljoonaa kappaletta kaikkialla maailmassa vuodesta 1996 alkaen.

HUIPPUOMINAISUUKSIA KOKOLUOKASSAAN

Uusi Citroën ë-Berlingo Van on arkkitehtuuriltaan täysin polttomoottorilla varustetun version kaltainen. Kooltaan kompakti, muunneltavuudeltaan, ergonomialtaan, sisätiloiltaan ja säilytystiloiltaan sekä kuormattavuudeltaan optimaalinen, tuloksena ihanteellinen ammattilaisen työväline.

ë-Berlingo Vanissa on tilat kahdelle tai kolmelle. Kokovaihtoehtoja on kaksi: 4,40 metrin pituinen M ja 4,75 metrin pituinen XL. 1,84 metrin korkeus mahdollistaa Berlingo Vanille pääsyn kaikkiin pysäköintitiloihin ja halleihin.

Kompaktin kokoinen ja käsiteltävyydeltä ketterä ë-Berlingo Van on ohjaamon taitettavan Extenso-istuimen ansiosta kuormatilaltaan huomattavan pitkä: 3,09 metriä M-versiossa ja 3,44 metriä XL-versiossa.

Tavaratilassa pyöränkaarien välinen leveys on 1,23 m, joten ë-Berlingo Vaniin mahtuu kaksi Euro-palettia peräkkäin. Lastaustilavuus on polttomoottoriversioiden kanssa identtinen 3,3 m3 (XS-pituus) ja jopa 4,4 m3 (XL-pituus). Kantavuus on jopa 800 kg ja vetokuorma 750 kg kaikissa versioissa.

MUUNNELTAVUUS JA SÄILYTYSTILAT

Sähköversio on muunneltavuudeltaan ja säilytystiloiltaan polttomoottorilla varustetuttuja versioita vastaava. Tarjolla on myös Citroënin Extenso®-ohjaamo. Ohjaamo koostuu kolmesta istuimesta, joista keskimmäinen on muita leveämpi.  Muunneltavuus on huippuluokkaa ja erilaiset käyttötarpeet huomioiva.

Ohjaamon ja tavaratilan välinen seinä on varustettu avattavalla luukulla pitkien tavaroiden kuljettamiseksi. Matkustajan istuin on nostettavissa ylös lisätavaratilan aikaansaamiseksi. Keskimmäisen istuimen selkänoja voidaan taittaa alas liikkuvan toimiston työtasoksi ja kirjoitusalustaksi. ë-Berlingo Vanista löytyy lisäksi nerokkaita ja ergonomisia säilytystiloja 113 litran verran, eri puolille matkustamoa sijoitettuina.  

HYÖDYLLISIÄ TEKNOLOGIOITA JOKAPÄIVÄISTÄ TYÖSKENTELYÄ HELPOTTAMAAN

AJOAVUSTIMET

Best In Class – ë-Berlingo Van on varustettu 18 hyödyllisellä teknologialla, jotka varmistavat turvallisen ajettavuuden jokapäiväisessä ajossa: avaimeton sisäänpääsy ja käynnistys, värillinen tuulilasinäyttö (ainoana kokoluokassaan), mäkilähtöavustin, pysäköintiavustin edessä, Surround Rear Vision – peruutuskamera, automaattisesti vaihtuvat ajovalot, sähkötoiminen käsijarru sekä ylikuorman varoitin (ainoana kokoluokassaan). Lisäturvaa tuo Active Safety Brake -hätäjarrutustoiminto, kaistavahti, katveavustin, törmäysvaroitin, peräkärryn vakauden valvonta, pidon hallintaa avustava Grip Control ja alamäkihidastin sekä laajennettu liikennemerkkien tunnistus.

LIITETTÄVYYSPALVELUT

Uuteen Citroën ë-Berlingo Vaniin on tarjolla kolme erilaista liitettävyyspalvelua tuomaan turvaa ja mukavuutta. Nämä palvelut ovat olennainen osa Citroën Advanced Comfort® -ohjelmaa ja kehitetty nopeiksi ja intuitiivisiksi käyttää.

CONNECT ASSIST

Kuljettajan ja matkustajien turvaamiseksi on uusi Citroën ë-Berlingo Van varustettu hätäpuhelupalveluilla. Hätätilanteessa voidaan autosta soittaa hätäpuhelu joko automaattisesti tai itse SOS -painiketta painamalla. Puhelu yhdistyy suoraan hätänumeroon ja ajoneuvon sijaintitiedot lähetetään automaattisesti.
Connect Assist mahdollistaa etäältä pääsyn auton tietoihin, kuten lataustilanne, toimintamatka, viivästetty lataus, sisätilojen esilämmitys, pysäköinnin sijainti, kilometrilukema tai seuraavan huollon ajankohta. Yhteyden palveluun sekä tietoihin saa My Citroën -sovelluksen välityksellä.

CONNECT NAVIGOINTI

Myös ääniohjauksella toimiva Connect Nav -järjestelmä liittää käyttäjän reaaliaikaisesti ohjattuun navigointijärjestelmään ja sallii vuorovaikutuksen puhelimen ja radion sekä TomTom Trafficin palveluihin, joiden avulla kuljettajan käytettävissä on ajantasatietoa liikenteestä, sijainnista, polttoaineen hinnoista ja säätilasta parhaan ajoreitin valinnan helpottamiseksi.  

CONNECT PLAY

Apple CarPlay™ ja Android Auto -sovelluksiin yhteensopiva Mirror Screen -toiminto mahdollistaa älypuhelimeen ladattujen sovellusten peilaamisen kosketusnäytölle. Näin kuljettaja voi turvallisesti hyödyntää älypuhelimensa multimediasisältöä, käyttää puhelintaan ja sen sovelluksia auton kosketusnäytöltä.  

Ammattilaisten käyttöön vaivattomia liikkuvuusratkaisuja ja levollisuutta arjen toimintoihin tuova Citroën ë-Berlingo Van tulee markkinoille vuoden 2021 toisella puoliskolla.

Lähde: News Cision

Vastaa