info@carnivalnews.net

BMW tuo CES-messuille ensi kertaa iX M60 -sähköauton ja väriä vaihtavan auton

BMW tuo ensimmäistä kertaa uuden BMW-mallin ensiesittelyyn CES-kuluttajaelektroniikkamessuille 2022: uusi BMW iX M60 on ensimmäinen alusta lähtien sähköiseksi suunniteltu malli. Messujen aikana BMW esittelee digitaalisesti myös useita luovia ja digitaalisia innovaatioita, joiden ansiosta kuljettaja ja matkustajat saavat aivan uudenlaisia ajamiskokemuksia. CES-messut järjestetään tänä vuonna 5.–8. tammikuuta.

Uusi BMW iX M60 tuo ilmiömäistä suorituskykyä nollapäästöiseen liikkuvuuteen. Kahden sähkömoottorin teho on 455 kW/619 hv, ja suurin vääntö on 1 015 Nm Sport-tilassa tai 1 100 Nm, kun Launch Control on aktiivinen. BMW iX M60 kiihtyy sataan kilometriin tunnissa vain 3,8 sekunnissa. Uutuusmallissa vastuullisuus kohtaa modernin SAV-muotoilun, dynaamiset ajo-ominaisuudet ja ylelliset sisätilat.

BMW iX Flow on maailman ensimmäinen auto, jonka väriä voi vaihtaa napin painalluksella E Ink -teknologian avulla. Tämän mahdollistaa mittojen mukaan tehty päällyste, jonka pintaan voidaan tuoda eri värejä sähköisillä signaaleilla.

Messuilla BMW esittelee neljä uutta My Mode -tilaa, joilla autoon saadaan aina tilanteeseen sopiva tunnelma ja ajo-ominaisuudet.

  • Expressive -tilassa vahvaa tunnetilaa ilmaisevat vivahteikkaat värit ja abstraktit kuviot.
  • Relax -tila keskittyy hyvinvointiin ja harmoniaan maisemakuvien ja hillityn äänimaailman avulla.
  • Digital Art -tila tuo digitaiteen ensi kertaa autoihin. Messujen aikaan BMW iX M60 -uutuudessa on esillä kuuluisan kiinalaisen Cao Fein My Mode -käyttöön tekemä multimediataideteos.
  • Theatre-tila muuttaa BMW-mallien takaosan pienoiselokuvateatteriksi, jossa on 31-tuumainen leveä näyttö, surround sound -kaiuttimet ja 5G-yhteydet. BMW tekee yhteistyötä Amazonin kanssa tarjotakseen autoon laajan viihdevalikoiman Fire TV:n kautta.

My Mode -tiloja tukevat erityisesti BMW:n sähköautoihin kehitettävät BMW IconicSounds Electric -äänimaailmat. BMW tekee tässä yhteistyötä Hans Zimmerin kanssa, joka on paitsi kuuluisa elokuvamusiikin säveltäjä myös Oscar-voittaja. Äänet korostavat kuljettajan ja auton vuorovaikutusta, jolloin kaasupolkimen painalluksesta tulee osa äänimaisemaa. BMW M -mallit käyttävät niille kehitettyjä versioita BMW IconicSounds Electric -äänistä. IconicSounds on tulossa myös BMW i4:ään ja BMW iX:ään vuonna 2022.

Uusi automatisoitu ajamis- ja pysäköintitoiminto on tulossa pian tuleviin BMW-malleihin. Innovatiiviseen ohjausavustimeen voi tallentaa jopa kymmenen 200 metrin pituista reittiä. Ajaja voi myös hallita useita eri ohjausliikkeitä vaativaa pysäköintiä ja pysäköinnistä lähtemistä auton ulkopuolelta.

BMW:n messulehdistötilaisuuden voi katsoa sivulta https://www.live.bmwgroup.com/en/live-streaming.

Vastaa