info@carnivalnews.net

Uusi MINI Countryman: suurin MINI päivittyy

MINI-perheen suurin jäsen MINI Countryman saa nyt päivityksen, joka tekee autosta entistäkin tilavamman, muuntuvamman, monipuolisemman ja nautittavamman.

Monipuolinen MINI Countryman sopii edelleen arkipäivän kaupunkiajon lisäksi pitkille ajomatkoille niin asfaltilla, soralla kuin Suomen talvisilla teilläkin. Ulkomuotoa ja sisätiloja on kehitetty entistä sähäkämmäksi. Myös mallien räätälöivyyttä ajajan toiveiden mukaisesti on parannettu uusilla lisävarusteilla. Uusien MINI Countryman -mallien tuotanto alkaa heinäkuussa.

Uuden MINI Countrymanin ilme perustuu perinteiseen leikkisään reseptiin, mutta auton muotoilua on päivitetty edeltäjäänsä verrattuna. Uusittu keula on ilmeeltään urheilullisempi, ja puskurin linjoja on terävöitetty. Veistoksellisesti muotoiltuja takavaloja koristaa tyylikäs Union Jack -kuviointi.

Led-ajovalot kuuluvat nyt vakiovarusteisiin. Malliin on saatavissa adaptiiviset led-valot, jotka mukautuvat automaattisesti erilaisiin ajotilanteisiin ja lähestyvään liikenteeseen. Huomiota herättävien led-sumuvalojen välistä löytyy myös uusi pitoa parantava diffuusori.

Sisätilojen päivityksessä urheiluohjauspyörästä on tullut vakiovaruste kaikkiin malleihin, ja tieto- ja viihdejärjestelmään on lisätty uusia ominaisuuksia. Silmiinpistävin muutos on digitaalinen mittaristo ohjauspyörän takana. Halutessa 5-tuumaisen näytön voi liittää kojelaudan 8,8-tuumaiseen kosketusnäyttöön.

Suomessa uusi MINI Countryman tuIee saataville ladattavana hybridinä, MINI Countryman Cooper SE ALL4 -mallina. Kolmesylinterinen polttomoottori (136 hv/220 Nm) välittää voimansa etupyörille ja 65 kW:n sähkömoottori vetää takapyöriä. Yhteisteho on 224 hv/385 Nm.

Akun kapasiteetti on 9,6 kilowattituntia, ja toimintamatka yltää 52 kilometriin (WLTP). Auto kiihtyy nollasta sataan 6,8 sekunnissa. Huippuvauhti on 196 km/h.

MINI Countryman on ollut edelläkävijä lanseerauksestaan lähtien vuonna 2010. Se oli ensimmäinen yli 4 metriä pitkä, viidelle tarkoitettu malli, jossa oli tilava tavaratila ja neliveto. Nykyisin malli on lunastanut paikkansa pienikokoisena ja monipuolisena perheautona. MINI Countrymanin osuus brittiläisen brändin globaalista myynnistä on lähes 30 prosenttia.

– Uusi MINI Countryman on joustava seuralainen sekä kaupungissa että maaseudulla. Tiedämme, että asiakkaamme arvostavat auton premium-ominaisuuksia. Pohjoismaissa mallin osuus myynnistämme oli viime vuonna yli 40 prosenttia. Ladattava hybridi on monen asiakkaamme ensisijainen valinta sekä yksityis- että yritysautona, kertoo Pohjoismaiden MINI-johtaja Anders Brocknäs.

MINIstä on saatavissa kolme varustelupakettia. ”Essential” on hyvin varustettu perusmalli, ”Experience” tarjoaa hyvän yhdistelmän erilaisia lisäominaisuuksia ja ”Maximize” sisältää käytännössä katsoen kaikki lisäominaisuudet.

Uuden MINI Countrymanin hinnat:

Essential: 41 879,03 €
Experience: 43 471,80 €
Maximize: 49 581,05 €

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa