info@carnivalnews.net

Uudelle SEAT Leonille täydet viisi tähteä Euro NCAP –turvallisuustesteissä

  • Täysin uusi SEAT Leon on yksi ensimmäisistä automalleista, joihin sovellettiin tiukempia testistandardeja
  • Uusi vakiovarusteinen keskiturvatyyny auttoi uuden sukupolven Leonia saavuttamaan tiukemmat vaatimukset ja saamaan täydet viisi tähteä
  • Uuden SEAT Leonin polttomoottoriversio ja ladattava hybridi testattiin Euro NCAP -turvallisuustestissä
  • SEAT Leon tarjoaa korkeaa turvallisuustasoa kaikille: sekä aikuis- että lapsimatkustajille, kuin myös muille tiellä liikkujille
  • SEAT Leonin täydet viisi tähteä osoittaa jälleen brändin omistautumisen mahdollisimman turvallisten autojen kehittämiselle ja uusimpien teknologioiden käyttämiselle

Täysin uusi SEAT Leon on saanut täydet viisi tähteä Euro NCAP -turvallisuustesteissä. Tulos on osoitus SEATin auton kehitysvaiheessa tehdystä työstä, jonka tavoitteena oli kehittää yksi markkinoiden turvallisimmista autoista. Saavutus on erityisen hieno, sillä Euro NCAP -turvallisuustestit muuttuivat yhä vaativammiksi viime vuonna.

Vuoden 2020 pääasiallinen muutos Euro NCAP -turvallisuustestissä on osittaisessa etutörmäyksessä käytetyn vanhan kiinteän esteen korvaaminen liikkuvalla esteellä. Uusi testi auttaa testiorganisaatiota arvioimaan paremmin matkustajien turvallisuutta auton sisällä mutta myös arviomaan, kuinka auton etuosan rakenteet myötävaikuttavat tällaisessa törmäystilanteessa.

Liikkuvan esteen tulo ei ole ainoa muutos turvallisuustestissä. Myös sivutörmäystestiä on kehitetty niin, että sivulta tulevan vaunun nopeus ja massa ovat erilaiset, lisäten samalla testin vaikutusta. Ensimmäistä kertaa Euro NCAP -turvallisuustestissä arvioidaan myös kuljettajan saamaa suojaa ja sitä, miten törmäys vaikuttaa kuljettajaan ja vieressä istuvan istuimeen.

Euro NCAP -turvallisuustestit myös asettavat entistä enemmän painoarvoa viimeisimmän sukupolven törmäyksestä varoittaville ja kuljettajaa avustaville järjestelmille. Lisäksi testeihin on lisätty uusia skenaarioita hätäjarrutusteknologian toimivuuden mittaamiseksi sisältäen mm. peruutustilanteen ja risteävässä liikenteessä kääntymisen. Turvallisuutta lisäävistä avustimista arvioidaan nyt myös esimerkiksi kuljettajan vireystilaa seuraava järjestelmä.

”Olemme erittäin ylpeitä, että uusi SEAT Leon saavutti huippuarvosanat Euro NCAP -turvallisuustesteissä eri malliversioillaan – sekä 5-ovinen että Sportstourer, polttomoottori- ja ladattava hybridiversio – ja saaden nämä pisteet yhä vaativimmissa testeissä. Testitulos tuo esiin panostuksemme turvallisuuteen vaikuttaviin ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin, niin passiivisiin kuin aktiivisiinkin”, sanoi SEATin tutkimuksesta ja kehityksestä vastaava johtaja Werner Tietz.   

Turvallisuus osana auton DNA:ta

Viimeisimmän sukupolven turvallisuutta lisäävät järjestelmät perustuvat SEAT Leonissa erilaisten antureiden käsittelemään tietoon ja auto pystyy reagoimaan muuttuviin olosuhteisiin paremmin kuin koskaan aikaisemmin.

Järjestelmät kuten automaattinen hätäjarrutus, kaistanvaihtoavustin, poistumisavustin, liikennemerkkien tunnistus, ruuhka-avustin, kaukovaloavustin ja ennakoiva turvajärjestelmä Pre-Crash Assist työskentelevät yhdessä muodostaen matkustajille turvallisemman ajo- ja matkustuskokemuksen (osa järjestelmistä saatavana lisävarusteena).  

Ennakoiva turvajärjestelmä Pre-Crash Assist esimerkiksi reagoi 0,2 sekunnissa ja pystyy näin ennakoimaan mahdollista tulevaa törmäystä – järjestelmä kiristää turvavyöt, aktivoi hätävilkut, sulkee sivuikkunat ja kattoikkunan – jolloin kaikki toiminnot suojaavat matkustajia auton sisällä.

Tämän lisäksi uudessa SEAT Leonissa on seitsemän turvatyynyä, joista yksi on täysin uusi – vakiovarusteinen keskiturvatyyny – se estää mahdollista pääkontaktia kuljettajan ja etuistuimen matkustajan välillä esimerkiksi sivutörmäystilanteessa. Järjestelmät kuten Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä jalankulkijan ja polkupyöräilijän tunnistuksella, kaistanpitoavustin sekä hätäpuhelu tekevät Leonista yhden turvallisimmista autoista markkinoilla – Euro NCAP -turvallisuustestitulos myös vahvistaa tämän. 

Uuden SEAT Leonin molemmat sekä polttomoottori- että ladattava hybridiversio saivat Euro NCAP -turvallisuustesteissä huippuarvosanat: aikuismatkustajien turvallisuus 92%, lapsimatkustajien turvallisuus 88%, muiden tiellä liikkujien turvallisuus 71% ja kuljettajaa avustavat järjestelmät 80%.

Lähde: News Cision

Vastaa