info@carnivalnews.net

Talvi tekee tuloaan ja uusia autoa julkaistaan

TALVIRENKAIDEN VAIHTO ON KÄSILLÄ, MIKÄLI KELI SITÄ VAATII

Uuden tieliikennelain myötä talvirenkaiden käyttöaikaa koskevat säännöt muuttuivat. Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana. Uuden lain myötä talvirenkaiden pakollinen käyttöaika siis pitenee kuukaudella sekä syksyllä että keväällä, mikäli keli näin edellyttää. Kesärenkaita saa tuona aikana käyttää vain, jos tieolosuhteet ovat kaikin puolin kesärenkaille soveltuvat.

”Vaikka talvirenkaita ei uuden lain myötä tarvitse vaihtaa pelkästään kalenterin perusteella, tulee auton käyttäjän ennakoida, että talvi ei pääse yllättämään. Autossa on oltava talvirenkaat talvikelissä kalenterista riippumatta”, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen painottaa.

Heiskanen nostaa ennakoinnin rinnalle reagoinnin: Jos oman auton alla on kesärenkaat ja sää on aamulla talvinen, tulee talvirenkaat vaihtaa alle, turvautua etätöihin tai julkiseen liikenteeseen.

Lue tämä juttu loppuun suoraan autot ja liikenne verkkosivun artikkelista.

Dacia Spring Electric – Dacian kolmas vallankumous

Dacia paljasti maaliskuussa 2020 Spring Electric -konseptimallilla, että se on lähdössä valloittamaan sähköautomarkkinoita. Nyt on vuorossa tuotantomalli, joka ei ole juurikaan muuttunut keväiseen, jännittävän näköiseen tutkielmaan verrattuna. Henkilöauton lisäksi Spring Electricistä esitellään myös pakettiautoversio.

Dacia on tottunut ravistelemaan perinteistä, eikä Spring Electric tee säännöstä poikkeusta. Siitä tulee markkinoiden edullisin sähköauto ja se tuo sähköllä liikkumisen entistä useamman saavutettavaksi. Pieneen katumaasturimaiseen koriin on loihdittu hämmästyttävän hyvät tilat neljälle matkustajalle ja heidän tavaroilleen. Lisäksi Spring Electriciä on helppo ajaa ja auto tarjoaa kohtuullisen toimintamatkan. Kaiken tuon saa lyömättömään hintaan.

Lue tämä juttu loppuun dynamic drivingin nettisivuilta.

DAF XF: vuoden kalustokuorma-auto 2020

AF XF on saanut vuoden kuorma-auton palkinnon arvostetussa Motor Transport Awards -kilpailussa jo toista vuotta peräjälkeen. Voitto on XF-sarjan kolmas viidessä vuodessa, ja se edustaa DAF:n vuoden 19:ttä kalustokuorma-autojen sarjan palkintoa sen jälkeen, kun ensimmäiset Motor Transport Awards -palkinnot jaettiin vuonna 1986.

Vuoden kalustokuorma-auton valitsee raati, joka koostuu vaikutusvaltaisista kuljetusalan toimijoista. Palkinto lukeutuu Ison-Britannian kuljetusalan tärkeimpiin. DAF XF sai kiitosta erinomaisesta hinta–laatu-suhteesta, parhaasta mahdollisesta tuesta sekä houkuttelevuudesta kuljettajalle. Muista ominaisuuksista mainittiin erinomainen polttoainetehokkuus, osien hyvä saatavuus ja alhaiset huoltokustannukset.

Lue juttu loppuun laatukuljetuksen verkkosivuilta.

Vastaa