info@carnivalnews.net

MINI Cabriolet uudistuu

Kevään kynnyksellä MINIn Cabriolet-malli uudistuu ulkomuodoltaan – nelipaikkaisen auton pelkistetty muotokieli henkii brittiläistä karismaa. Värivalikoimaan on lisätty keväinen Zesty Yellow -keltainen.

Auton ulkoisen muotoilun muutokset näkyvät erityisen selvästi Zesty Yellow -keltaisen sävyisessä korissa. Sävyn saa vain Cabriolet-malleihin. Esimerkiksi jäähdyttimen säleikköä on suurennettu ja puskurin väriraita ei ole enää musta, vaan samaa väriä kuin auto. Pyöreiden etuvalojen musta sisus lisää niiden ilmeikkyyttä. Hyvän näkyvyyden takaavat vakiovarusteena tarjottavat ledivalot. Sumuvalot on korvattu ilmanottoaukoilla.

Auton kyljissä pyöräkotelon reunaa on muotoiltu uudelleen ja vilkuissakin on vakiona ledivalot. Auton perässä selkeä muotoilu jatkuu ja vakiovarusteena ovat ledivalot, joiden Ison-Britannian lipun kuvio kääntää katseita.

Täysin sähköinen katto avautuu ja sulkeutuu 18 sekunnissa. Avaus/sulkumekanismi on käytettävissä 30 kilometrin nopeuteen asti. Katon etuosan voi myös avata ilmanvaihdon parantamiseksi aina 40 senttimetriin saakka kaikissa nopeuksissa.

Mustan katon vaihtoehtona on MINI Yours -versio, jossa titaaninharmaaseen kankaaseen on kudottu Ison-Britannian lipun muoto. Zesty Yellow’n lisäksi uusia värivaihtoehtoja ovat metallivärit Rooftop Grey -harmaa ja Island Blue -sininen.

Omaa yksilöllistä makuaan voi ilmaista myös eri varustetasoilla: Cooper ja Cooper S -mallien Experience ja Maximise sekä John Cooper Works -mallin John Cooper Works Package korostavat kaikki automallin eri puolia. Näin auton varustusta – mukavuutta, kuljettajan avustimia ja yhteyksiä – voi muokata yksilöllisiin tarpeisiin sopiviksi.

Autoon on saatavissa kolme eri moottorivaihtoehtoa, joiden teholukemat vaihtelevat 75/102 kW/hv:stä 131/182 kW/hv:aan. Kolme- tai nelisylinteriset bensiinimoottorit ovat Euro 6d -standardin mukaisia. Mallistossa on myös MINI John Cooper Works Convertible -malli, jonka teholukemat ovat 170/231 kW/hv. Mallin nelisylinterinen turbomoottori siivittää auton 6,6 sekunnissa 100 kilometrin tuntinopeuteen. Valinnaisella 8-portaisella Steptronic-vaihteistolla aika lyhenee edelleen 6,5 sekuntiin.

Uuden MINI Cabriolet -mallin hinnat alkavat 32 950,38 eurosta (MINI Cooper Cabriolet Experience).

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa