info@carnivalnews.net

CUPRA Leonille täydet viisi tähteä Euro NCAP -turvallisuustesteissä

  • CUPRA Leonin molemmat sekä polttomoottori- että ladattava hybridiversio ovat saavuttaneet huippuarvosanan
  • CUPRA Leonin menestys turvallisuustesteissä on jatkoa CUPRA Formentorin viidelle tähdelle, jotka se saavutti aikaisemmin tänä vuonna

CUPRA Leon vahvistaa brändin omistautumista ja tavoitetta valmistaa suorituskykyisiä ja omalla DNA:lla varustettuja autoja mutta myös turvallisia autoja. Brändin huippusuorituskykyinen kompaktin kokoluokan automalli on viimeisin, joka on saavuttanut täydet viisi tähteä yhä vaativimmissa Euro NCAP -turvallisuustesteissä.

CUPRA Leon liittyy CUPRA Formentorin lailla viisi tähteä saaneiden mallien joukkoon. CUPRA Formentor oli brändin ensimmäinen malli, joka saavutti huippuarvosanan Euro NCAP:n uudistetuissa turvallisuustesteissä.

”CUPRA jatkaa suorituskykyisten mutta myös turvallisten autojen valmistusta. CUPRA Formentor saavutti huippuarvosanat aikaisemmin tänä vuonna ja nyt oli CUPRA Leonin vuoro,” sanoi CUPRAn ja SEATin tutkimuksesta ja kehityksestä vastaava johtaja Werner Tietz.

Turvallisuus ennen kaikkea

CUPRA Leon yhdistää turvallisuus- ja mukavuusteknologiat, jotka käyttävät erilaisilta sensoreilta ja järjestelmiltä saatavaa tietoa, jotta ajaminen olisi mahdollisimman mukavaa ja miellyttävää mutta myös turvallista. Samalla täytetään myös Euro NCAP –turvallisuustestien vaatimukset.

Näihin järjestelmiin kuuluvat mm. automaattinen hätäjarrutus, liikennemerkkien tunnistus, ruuhka-avustin, kaukovaloavustin ja ennakoiva turvajärjestelmä Pre-Crash Assist. Tämän lisäksi CUPRA Leonissa on seitsemän turvatyynyä, joista yksi on täysin uusi – vakiovarusteinen keskiturvatyyny – se estää mahdollista pääkontaktia kuljettajan ja etuistuimen matkustajan välillä esimerkiksi sivutörmäystilanteessa. Lisäksi järjestelmät kuten Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä jalankulkijan ja polkupyöräilijän tunnistuksella, hätätilanteen ohjaus- ja risteysavustin, kaistanpitoavustin sekä hätäpuhelu tekevät CUPRA Leonista yhden turvallisimmista autoista markkinoilla.

CUPRA Leonin molemmat sekä polttomoottori- että ladattava hybridiversio saivat Euro NCAP -turvallisuustesteissä huippuarvosanat: aikuismatkustajien turvallisuus 91%, lapsimatkustajien turvallisuus 88%, muiden tiellä liikkujien turvallisuus 71% ja kuljettajaa avustavat järjestelmät 80%.

CUPRA Leon liittyy CUPRA Formentorin tavoin huippuarvosanan saavuttaneiden mallien joukkoon. Tulos tuo esiin CUPRAn panostuksen turvallisuuteen vaikuttaviin järjestelmiin, sillä turvallisuustestejä tekevä organisaatio arvioi testimetodeja kahden vuoden välein ja viime vuonna tehdyt muutokset ovat tehneet testeistä yhä vaativampia ja perusteellisempia.  

Lähde: News Cision

Trackbacks & Pings

  • CUPRA esitteli visionsa ja uuden aikakauden uudet sankarit - Eurooppalaiset autot :

    […] CUPRA paljasti tulevaisuuden mielenkiintoiset suunnitelmat, uuden aikakauden uudet sankarit. Kaikki alkoi Terramarista, Sitgesistä neljä vuotta sitten ja nyt samassa paikassa esiteltiin CUPRAn seuraava luku tuleville vuosille.Tähän päivään mennessä CUPRA on toimittanut asiakkailleen lähes 200 000 autoa ja sen liikevaihto on kasvanut 430 miljoonasta (2018) eurosta lähes 2,2 miljardiin euroon (2021): ylittäen kaikki odotukset. Tänä vuonna CUPRA tavoittelee myynnin, liikevaihdon ja maailmanlaajuisen CUPRA Master -verkoston sekä CUPRA City Garage -esittelytilojen tuplaamista.Vuoteen 2025 mennessä CUPRA siirtyy uuteen aikakauteen tuomalla markkinoille kolme uutta sähköistettyä mallia – CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan ja CUPRA UrbanRebel – myös olemassa oleva mallisto uusiutuu. […]

    2 vuotta ago

Vastaa