info@carnivalnews.net

Volvo Cars käynnistää C40 Recharge -mallin tuotannon Gentissä, Belgiassa

Volvo Cars käynnistää tänään uusimman täyssähköautonsa, C40 Rechargen, tuotannon tehtaallaan Belgian Gentissä.

C40 Recharge on Volvon toinen täyssähköauto ja uusin tulokas täyssähköautojen mallistossa, joka kasvaa tasaisesti tulevina vuosina. Volvo haluaa valmistaa vuoteen 2030 mennessä ainoastaan täyssähköautoja, mikä on yksi autoteollisuuden kunnianhimoisimmista sähköistämisstrategioista. Vuoteen 2040 mennessä tavoitteena on olla ilmastoneutraali yritys.

Gentin tehdas on yksi Volvon suurimmista ja todellinen uudisraivaaja autonvalmistajan sähköistämishankkeissa. Siellä valmistetaan myös XC40 Recharge -mallia, joka on täyssähköversio Volvon palkitusta kompaktista SUV-mallista.

Volvo kasvattaa sähköautokapasiteettinsa Gentin tehtaalla 135 000 autoon vuodessa, ja odotuksena on, että yli puolet tehtaan tuotantovolyymista vuonna 2022 koostuu täyssähköautoista.

“C40 Recharge edustaa tulevaisuuttamme. Valmistustoimintomme ja läheinen yhteistyö alihankkijoiden kanssa ovat avainasemassa tavoitellessamme laajempaa sähköistämistä ja ilmastoneutraaliutta. Gentin tehdas on jo valmis täysin sähköiseen tulevaisuuteen, ja sillä on tärkeä rooli kansainvälisessä verkostossamme tulevina vuosina”, Volvon teollisten toimintojen ja laadunvalvonnan varajohtaja Javier Varela toteaa.

C40 Recharge on viimeisin osoitus Volvon nollapäästösuunnitelmista. Autonvalmistaja tuo tulevina vuosina markkinoille useita uusia sähkömalleja ja uskoo sen kansainvälisen myynnin koostuvan 50 prosenttisesti täyssähköautoista jo vuoteen 2025 mennessä. Vuoteen 2030 mennessä tavoitteena on valmistaa pelkkiä täyssähköautoja.

C40 Recharge on merkkipaalu Volvon uudessa kaupallisessa strategiassa. Asiakkaat voivat tilata auton verkossa osoitteessa volvocars.fi tai tehdä tilauksen yhdessä jälleenmyyjän kanssa.

Kun asiakkaat saavat uuden C40 Recharge -auton, sen mukana toimitetaan huolenpitopaketti, joka sisältää huollot, takuun, tiepalvelun sekä asiakkaan niin halutessa myös vakuutuksen ja kotilatauslaitteiston.

C40 Recharge tarjoaa SUV-mallin edut, mutta sen muotoilu on matalampi ja sulavampi. C40 Rechargen takaosaan on luotu upea muotoiluratkaisu, joka sulautuu matalampaan kattolinjaan. Keulassa on nähtävissä sähköisten Volvojen uusi ilme, ja se sisältää huippuluokan pikseliteknologiaa käyttävät ajovalot.

Sisätiloissa C40 Recharge tarjoaa asiakkaille korkean istuma-asennon, ja saatavilla on mallille yksilöllisiä väri- ja sisustavaihtoehtoja. Malli on myös ensimmäinen Volvo, jossa ei ole käytetty lainkaan nahkaa.

C40 Recharge sisältää XC40 Rechargen tapaan markkinoiden parhaimmistoon kuuluvan tieto- ja viihdejärjestelmän, joka on kehitetty yhteistyössä Googlen kanssa ja perustuu Android-käyttöjärjestelmään. Se tarjoaa asiakkaiden käyttöön Googlen sovelluksia ja palveluja, kuten Google Assistant, Google Maps ja Google Play.

Rajoittamaton datapaketti mahdollistaa erinomaiset yhteystoiminnot, ja C40 Recharge vastaanottaa ohjelmistopäivityksiä automaattisesti ja langattomasti. Tämän ansiosta auto vain paranee ajan kuluessa.

Voimansiirto koostuu kahdesta sähkömoottorista, joista toinen on etuakselilla ja toinen taka-akselilla. Ne saavat voimansa 78 kWh:n akusta, joka voidaan pikaladata 10:stä 80 prosenttiin noin 40 minuutissa. Arvioitu toimintamatka on noin 420 km.

Ensimmäisten C40 Recharge -autojen odotetaan saapuvan Suomeen joulukuussa.

Vastaa