info@carnivalnews.net

Varmista autosi tai pyöräsi näkyvyys pimeillä keleillä

SUURIN JA HALVIN VALOKAUPPA POHJOISMAISSA

Valaisimet ja niihin littyvät varusteet kehittyvät jatkuvasti – niin myös Valostoren tuotevalikoimat. VALOSTORE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden tehokkaimmat lisävalot, otsalamput, työvalot ja taskulamput ja parhaat varusteet. Valostorella on oma valonmittauslaboratorio ja ilmoitamme valaisimien todelliset valotehot ja muut suorituskykyyn liittyvät arvot. Tervemenoa ostoksille VALOSTORE-verkkokauppaan!

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Joustavan tyytyväisyystakuun
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 – 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 2,95 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 140€ tilauksiin
 • Huom! ”Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (Matkahuolto)”

Varmista autosi tai pyöräsi näkyvyys pimeillä keleillä

Auton tai pyörän näkyvyyden varmistaminen on erittäin tärkeää pimeillä keleillä, jotta voit ajaa turvallisesti ja välttyä vaarallisilta tilanteilta. Seuraavat ovat muutamia vinkkejä auton tai pyörän näkyvyyden varmistamiseen pimeillä keleillä:

 1. Tarkista auton tai pyörän valot: Tarkista, että autossasi tai pyörässäsi on toimivat ajovalot, jarruvalot ja takavalo. Jos valot eivät toimi kunnolla, ota yhteyttä korjaamoon tai vaihda lamput itse.
 2. Puhdista auton tai pyörän valot: Likaiset valot heikentävät niiden tehokkuutta, joten muista puhdistaa valot säännöllisesti.
 3. Käytä heijastimia: Kiinnitä heijastimia auton tai pyörän eri osiin, kuten pyörän pinnoihin, vaatteisiin tai laukkuihin. Heijastimet auttavat kuljettajia näkemään sinut pimeässä ja varmistamaan, että olet turvassa.
 4. Käytä heijastavaa vaatetusta: Käytä heijastavaa vaatetusta, kuten takkia tai liiviä, joka näkyy hyvin pimeässä. Tämä auttaa muita kuljettajia havaitsemaan sinut ajoissa.
 5. Käytä vilkkuvia valoja: Käytä vilkkuvia valoja, kuten pyörässäsi olevaa takavaloa, joka vilkkuu tai hälytysvaloja, jotka asennetaan auton katolle. Vilkkuvat valot kiinnittävät muiden kuljettajien huomion ja tekevät sinusta näkyvämmän.
 6. Vältä tummia vaatteita: Vältä tummia vaatteita, kun käytät pyörääsi tai kuljetat autolla pimeässä. Tummat vaatteet tekevät sinusta huomaamattomamman ja vaikeammin nähtävän pimeässä.

Nämä ovat vain muutamia vinkkejä auton tai pyörän näkyvyyden varmistamiseen pimeällä säällä. Muista aina noudattaa liikennesääntöjä ja ajaa varovasti turvallisuutesi vuoksi.

Auton lisävalot

Auton lisävalot ovat lisävalaisimia, jotka asennetaan auton etu- tai takapuskuriin, kattoon tai telineisiin parantamaan auton valaistusta. Seuraavat ovat joitakin yleisiä lisävaloja, joita voidaan käyttää autossa:

 1. Sumuvalot: Sumuvalot asennetaan yleensä auton etupuskuriin, ja ne auttavat parantamaan näkyvyyttä huonossa säässä, kuten sumussa, lumipyryssä tai rankkasateessa.
 2. Kaukovalot: Kaukovalot ovat erittäin kirkkaita valoja, joita voidaan käyttää auton ajovalojen rinnalla. Ne auttavat valaisemaan pitkälle eteenpäin ja ovat erittäin hyödyllisiä maastoajoissa tai maanteillä, joilla ei ole riittävää valaistusta.
 3. LED-työvalot: LED-työvaloja käytetään yleensä maastoajoneuvoissa tai työkoneissa, mutta niitä voidaan käyttää myös henkilöautoissa. Ne ovat erittäin kirkkaita ja auttavat parantamaan näkyvyyttä pimeässä tai heikossa valaistuksessa.
 4. Rekka- ja trailerivalot: Rekka- ja trailerivalot ovat erityisesti suunniteltuja ajoneuvoihin, jotka kuljettavat raskaita kuormia tai pitkiä ajoneuvoja. Ne auttavat parantamaan näkyvyyttä taakse päin ja auttavat muita kuljettajia havaitsemaan ajoneuvon nopeammin.

On tärkeää muistaa, että auton lisävalojen käyttö voi olla säännelty paikallisilla laeilla, joten on aina tärkeää tarkistaa paikalliset säännökset ennen lisävalojen asentamista. Lisäksi lisävalojen asennus on suositeltavaa jättää ammattilaisten tehtäväksi, jotta varmistetaan niiden oikea ja turvallinen asennus.

Vastaa