info@carnivalnews.net

Uusi täyssähköinen BMW iX M60 yhdistää parhaat puolet kolmesta maailmasta

BMW Group esittelee uuden BMW iX M60:n – ensimmäisen alusta lähtien sähköiseksi suunnitellun mallin. Auto on yhtiön teknologisen lippulaivan BMW iX:n kolmas ja toistaiseksi tehokkain versio.

Uudessa BMW iX M60:ssä vastuullisuus kohtaa modernin SAV-muotoilun, dynaamiset ajo-ominaisuudet ja ylelliset sisätilat. Uutuusmalli yhdistää parhaat puolet kolmesta maailmasta: BMW i:n, BMW X:n ja BMW M:n. Tätä täydentävät tekniset kohokohdat autonomisen ajamisen saralla, käsittelyssä ja liitettävyydessä, jotka osaltaan lisäävät BMW iX M60:n ylellisyyttä, suorituskykyä ja ensiluokkaisuutta.

BMW iX M60:n maailmanlaajuinen lanseeraus käynnistyy kesäkuussa 2022. Malli on virstanpylväs BMW M GmbH:lle ja sen 50-vuotiselle historialle; yhdessä BMW i4 M50:n kanssa ne viitoittavat BMW M -brändin tietä korkean suorituskyvyn sähköistettyjen autojen kategoriaan.

Uusi BMW iX M60 tuo ilmiömäistä suorituskykyä nollapäästöiseen liikkuvuuteen. Kahden sähkömoottorin teho on 455 kW/619 hv, ja suurin vääntö on 1 015 Nm Sport-tilassa tai 1 100 Nm, kun Launch Control on aktiivinen. BMW iX M60 kiihtyy sataan kilometriin tunnissa vain 3,8 sekunnissa* ja maksiminopeus 250 km/h. Toimintamatka on 566 kilometriä*.

BMW pyrkii vastuulliseen resurssienkäyttöön ja vähentämään ajoneuvon koko elinkaaren hiilidioksidipäästöjä. Lähestymistapaa sovelletaan nyt johdonmukaisesti autojen kehityksessä ja BMW iX M60:n tuotannossa. BMW Group hankkii korkeajänniteakuissa käytettävän koboltin ja litiumin suoraan valvotuista lähteistä Australiassa ja Marokossa ja toimittaa ne sitten akkukennojen valmistajille. BMW Group hankkii myös aurinkovoimalla tuotettua alumiinia sekä käyttää 100-prosenttiesti uusiutuvia energianlähteitä autojen ja akkukennojen valmistuksessa.

Korin rakenne, muotoilu ja jousitusjärjestelmä on suunniteltu yhdistämään ensiluokkainen mukavuus urheilullisiin ajo-ominaisuuksiin. Alumiininen runko ja Carbon Cage -kori, jonka kattoa, sivuja ja takaosaa on vahvistettu hiilikuituvahvisteisella muovilla (CFRP), on esimerkki älykkäästä materiaaliyhdistelmästä, joka lisää vääntöjäykkyyttä ja optimoi painon.

BMW iX M60:ssä on BMW:n kaikkien aikojen kattavin vakiovarustevalikoima, osittain kuljettajan apujärjestelmien, mutta myös monien muiden innovaatioiden ansiosta. Uuden sukupolven anturit, ohjelmistot ja tehokas tietokonealusta tarjoavat edellytykset tulevaisuuden automatisoiduille ajo- ja pysäköintitoiminnoille – keskipitkällä aikavälillä autonomisen ajon 3. tasolla.

Uusimman sukupolven iDrive-näyttö- ja ohjausjärjestelmä laajentaa kuljettajan ja ajoneuvon välistä vuorovaikutusta ja mahdollistaa vuoropuhelun. Se perustuu uuteen BMW Operating System 8:aan: BMW Curved Displayssa korostuu kosketustoiminto ja BMW Intelligent Personal Assistantissa puheohjaus.

Remote Software Upgrade -ohjelman avulla uudet ja parannetut ajoneuvotoiminnot asennetaan langattomasti. Navigointi pilvipohjaisella BMW Maps -järjestelmällä ja ohjausnäytön lisätyn todellisuuden (Augmented Reality) video varmistaa nopean ja tarkan reitin suunnittelun sekä täydellisen ohjauksen liikenteessä.

*Laskelma perustuu nykyiseen kehitysvaiheeseen.

Trackbacks & Pings

  • BMW X7 uudistuu - Eurooppalaiset autot :

    […] BMW:n luksusautomalliston menestyksekkäimmäksi malliksi noussut X7 uudistuu. Nelivetomalliston kirkkain tähti on ylellisen tilavuuden, monikäyttöisyyden ja edistyksellisen ajamisen ilon ainutlaatuinen yhdistelmä. […]

    2 vuotta ago

Vastaa