info@carnivalnews.net

Uusi Renault Arkana – UUTTA ULKONÄKÖÄ JA URHEILULLISUUTTA

Renault Arkana synnytti markkinoille uuden autoluokan, ja jatkaa erittäin suosittuna automallina. Arkanan ulkonäköä on hiottu vielä paremmaksi, ja huippumallina on nyt muiden uusimpien Renaultien tapaan Esprit Alpine. Suomessa Arkanassa on jatkossakin keulalla aina E-Tech full hybrid 145 -voimalinja.

Renault esitteli lokakuussa 2020 Arkanan Eurooppaan viimeistellyn version, joka oli kuin lähtölaukaus yhtiön Renaulution-strategian käynnistykselle. Yhtenä tärkeänä osana strategiaa on nostaa Renault merkittäväksi tekijäksi pikkuautojen lisäksi myös C segmentissä. Siinä ovat Arkanan lisäksi auttaneet Megane E-Tech ja Austral.

Arkana aloitti aivan uuden autoluokan tuomalla coupemaiset muodot keskikokoisiin katumaastureihin. Asiakkaat ovat ottaneet Arkanan ilolla vastaan, sillä niitä on myyty Euroopassa jo 163 000 kappaletta. Suomessa Arkana oli viime vuonna eniten myyty Renault malli ja tänä vuonna se on toisena Megane E-Techin jälkeen. Meillä Renaultin suuremmat mallit ovatkin nousseet strategian mukaisesti valta-asemaan.

Nouvelle Vague -keula

Renault Arkanan tyylikästä ulkonäköä on hiottu edelleen ja siihen on saatu ripaus urheilullisuutta. Muotoilufilosofiana on nyt Nouvelle Vague eli uusi aalto, jonka mukaisesti uusi Renault-merkki on keulassa aiempaa hallitsevammassa roolissa. Sen ympärillä on timanttimaisista kolmiulotteisilta näyttävistä osista koostuva etusäleikkö. Sen ylälaidassa Technossa satiinikrominen ja Esprit Alpinessa tummaa kromia oleva lista yhdistää etuvalot.

Urheilullisuutta tuova puskuriin kuuluva F1-helma on Technossa korin värinen ja Esprit Alpinessa satiininharmaa. Takana Renaultin merkki on tummaa kromia, mikä sopii hyvin yhteen keulamerkin kanssa. Se luo yhtenäisen vaikutelman myös auton nimen ja pakoputkien ulostulojen kanssa. Aiemmin mm. etusäleikössä ja ikkunoiden kehyksissä käytetty kromi on korvattu satiininmustalla (Techno) tai kiiltävän mustalla (Esprit Alpine) värillä. Uutena värinä Arkanaan tulee Nocturne sininen.

Esprit Alpine henkii autourheiluhistoriaa

Renault alkoi osallistua autourheiluun jo yli sata vuotta sitten. Lähihistoriassa menestystä tuli muun muassa 8 Gordini ja 12 Gordini -malleilla, kunnes kilpailutoiminta siirrettiin kokonaan Alpinelle. Nyt kunniakas merkki on noussut kaikkien tietoisuuteen, kun Renaultin eri mallisarjojen huippuversio on Esprit Alpine, jatkossa myös Arkanassa.

Renaultin muiden Esprit Alpine -versioiden tapaan myös Arkana Esprit Alpine yhdistää urheilullisuuden ja tyylikkyyden. Samalla se on erittäin persoonallinen vaihtoehto mallisarjan huipulla.

Arkana Esprit Alpinen erottaa muista varustetasoista korin satiinin harmaista yksityiskohdista sekä Esprit Alpine merkistä kiiltävän mustalla pohjalla auton etulokasuojassa. Vakiovarusteisiin kuuluvat upeasti muotoillut, urheilulliset 19-tuumaiset kevytmetallivanteet. Kattospoileri vaikuttaa perän aerodynamiikkaan pienentäen ilmanvastusta.

Ohjaamossa istuinverhoilu on Eco Tepin (10 prosenttia biopohjaisia materiaaleja) ja keinotekoisen mokkanahan sekoitusta. Istuimissa on nyt sininen tikkaus ja Alpinen merkki istuimien selkänojissa, minkä lisäksi turvavöissä on kaksi sinistä raitaa. Oviverhoiluissa ja ohjauspyörässä on punavalkosininen tikkaus muistuttamassa valmistajan kotimaasta.

Yksi moottori – kaksi varustetasoa

Suomessa Arkana on ollut myynnissä vain taloudellisimmalla E-Tech full hybrid 145 -moottorilla varustettuna. Sillä ajaminen on suurelta osin kuin sähköautolla liikkumista, sillä liikkeelle lähdetään aina sähköllä, äänettömästi ja vaivattomasti. E-Tech full hybrid 145 yhdistää sarja- ja rinnakkaishybridien parhaita ominaisuuksia. Siinä on 1,6-litrainen 69 kilowatin (94 hv) tehoinen bensiinimoottori, 36 kilowatin tehoinen sähkömoottori ja 18 kilowattia kehittävä käynnistysmoottorin ja generaattorin yhdistelmä.

Sähkömoottori saa virtaa energiasisällöltään 1,2 kilowattitunnin ajoakulta. Älykäs automaattisesti toimiva monitilavaihteisto pitää huolen siitä, että bensiiniä ja sähköä käytetään mahdollisimman tehokkaasti. Kaupunkiajossa liikutaan jopa 80 prosenttia ajasta sähköllä, mikä pienentää kulutusta 40 prosenttia vastaavaan polttomoottoriseen autoon verrattuna. Niinpä hiilidioksidipäästö on Arkana E-Tech full hybrid 145:ssä pienimmillään vain 105 g/km.

Uuden Arkanan E-Tech full hybrid -moottorissa on nyt myös e-save-toiminto, joka on valittavissa Multi-Sense -järjestelmän ajotilojen kautta tai ajoneuvon säätövalikoista keskinäytöstä. E-save – toiminnon avulla ajoakussa pidetään vähintään 40 prosentin lataus. Siten voidaan ajaa tarvittaessa vähän matkaa pelkällä sähköllä tai käytettävissä on lisävoimaa vaikkapa jyrkkiin ylämäkiin.

Renault Arkanan kanssa jatketaan meillä samalla tavalla kuin tähän saakka eli valittavana ovat kaksi parasta varustetasoa, kattava, monipuolinen Techno ja urheilullisuutta tihkuva Esprit Alpine.

Tarkemmat varustetasot ja hinnat kerrotaan lähempänä uudistuneen Renault Arkanan myynnin alkua. Ensimmäiset uuden ilmeen saaneet Renault Arkana E-Tech full hybrid 145:t saapuvat Suomeen vuoden lopulla.

www.renault.fi / Facebook @renaultsuomi / Instagram @renaultsuomi

Vastaa