info@carnivalnews.net

Uusi Renault 5 E-Tech electric -Renault paljastaa uuden 5 E-Tech electricin saloja aivan uudella tavalla – ”R5VOLUTION IS BACK”

Renault esittelee mullistavan R5 E-Tech electricin Geneven autonäyttelyssä helmikuussa 2024. Ikonin paluulle on haluttu luoda aivan uudenlainen kampanja, jossa tietoa siitä ja sen ulkonäöstä julkistetaan vähitellen. Renaultin uusi sähköauto tulee olemaan hinnaltaan samaa luokkaa kokoluokan hybridien kanssa.

Helmikuussa 2024 virallisesti paljastettava Renault 5 E-Tech electric lisää sähköisen kierteen ikoniseen Renault 5:een vieden sen tulevaisuuteen. Ennen virallista esittelyä Renault nostaa esiripun kulmia näyttäen muutamia yksityiskohtia tuotantomallin ulkonäöstä, joka on selkeästi kuin kumarrus esi-isän suuntaan.

Renault 5 E-Tech electric on moderniin aikaan uudelleen muotoiltu kulttiauto. Halusimme antaa kaiken osaamisemme tälle mukaansa tempaavalle autolle, joka on muotoiltu ja suunniteltu Ranskassa, missä se myös valmistetaan. Sen ulkonäkö on valloittava ja tekniikka uutta sukupolvea, minkä lisäksi se tuo sähköauton yhä useamman eurooppalaisen autonostajan saavutettavaksi.
Fabrice Cambolive, CEO Renault

Ensimmäiset kuvat tuotantomallista

Valot ovat R5:n muotoilun pääelementti, sillä ne tekevät auton etuosasta heti tutun näköisen. Valojen muoto yksin ei tee niistä persoonallisia, vaan niiden keskelle sijoitettu linssi muistuttaa ihmisen silmän pupillia. Viittaus vuoden 1972 mainoskampanjaan ”The Adventures of Supercar” antaa modernille R5:lle ihmismäisen ilmeen.

Alkuperäisen Renault 5:n konepellissä ollutta ilmanottoaukkoa ei enää tarvita, kun moottori on vaihtunut bensiinillä käyvästä sähköllä toimivaksi. Konepellilläkin halutaan osoittaa, että Renault 5 E-Tech electric kuuluu sähköautojen maailmaan. Niinpä historiallisen ilmanottoaukon tilalla on latauksen tilasta kertova valo, joka muodostaa ikonisen numeron 5, kun auton ajoakku on täyteen ladattu. Tekninen yksityiskohta on samalla käytännöllinen ja hauska, sillä lataustilan näkee nopealla vilkaisulla.

Lokasuojat antavat autolle vahvan olemuksen, mikä nostaa R5:n kaupunkiautosta maantielle kaipaavaksi ajokiksi. Lokasuojien vaikutus ulkonäköön korostaa auton ainutlaatuista ja heti tunnistettavaa persoonallisuutta, sillä niillä on vahva kytkös R5 Turboon.

Pystysuuntaiset takavalot olivat hieno alkuperäisen R5:n tunnusmerkki, kun ne jatkuivat kulman ympäri. Modernissa muodossaan takavalot muistuttavat R5:n hienosta historiasta ja auttavat myös auton aerodynamiikassa, kun ne estävät ilmavirran pyörteilyn perässä.

Edistyksellistä tekniikkaa kohtuuhintaan

Renault 5 E-Tech electric on ensimmäinen automalli, joka tehdään uudelle AmpR Small -perusrakenteelle (aiemmin CMF-B EV). Sen suunnittelussa on paneuduttu todelliseen ajamisen iloon. Takapyörissä on monivarsituenta, jollaista käytetään yleensä paljon suuremmissa ja kalliimmissa autoissa. Hieno tekninen ratkaisu varmistaa paremman ajettavuuden ja mainion pidon.

Toisaalta Renault 5 E-Tech electric on vain 3,92 metriä pitkä, joten se on erittäin näppärä kaupunkiajossa. Aluksi uusi kompakti sähköauto tulee myyntiin ajoakulla, jonka energiasisältö on 52 kilowattituntia ja toimintamatka 400 kilometriä. Myöhemmin sen vaihtoehdoksi tulee 40 kWh ajoakku.

Vaikka Renault 5 E-Tech electric on pikkuauto, jonka hinta on haluttu pitää kohtuullisena, siinä on edistyksellisiä ratkaisuja. Ohjaamossa on Reno, joka on Renaultin virallinen avatar. Seuraavan sukupolven inhimillinen avustaja antaa digitaalisen kokemuksen, joka vihkii ajajan Renaultin maailmaan ja sen uusiin mahdollisuuksiin.

Renault 5 E-Tech electricissa on myös kahteen suuntaan toimiva laturi, jolla autossa on V2G-ominaisuus (vehicle-to-grid). Mobilizen tukeman V2G-teknologian avulla autosta voi ladata virtaa takaisin verkkoon, jolloin autoa voi ladata kun sähkö on halpaa ja myydä sähköä takaisin, kun hinta on korkeammalla. Järjestelmä on käytössä aluksi Ranskassa ja Saksassa vuonna 2024.

Täysin uudenlainen ennakkokampanja

”Halusimme ikonin paluulle jotain aivan muuta kuin tavallisen kampanjan. Paljastamme retrofuturistista malliamme pala palalta jo paljon ennen sen virallista esittelyä. Renault 5 on ilman muuta ideaalinen uutuus tällaiseen lähestymiseen, sillä puhumme sen uudelleen syntymästä tai jopa legendan keksimisestä uudelleen. Onhan kyseessä kiistämättä yksi Ranskan autoteollisuuden ikonisimmista malleista.”
Arnaud Belloni, Renault-brandin globaali markkinointijohtaja

Renault 5 E-Tech electricin markkinointikampanja on poikkeuksellinen, sillä se alkaa kolme kuukautta ennen auton virallista paljastusta. Kampanjan teemana on yksinkertaisesti: ”R5VOLUTION IS BACK”. Vuonna 1972 elettiin sosiaalisen muutoksen aikaa. Vuonna 2024 Renault aloittaa toisenlaisen vallankumouksen, kun se tuo paikallisesti päästöttömän Ranskassa valmistetun auton yhä useamman ulottuville.

Kampanja paljastaa uuden sähköauton ulkonäköä alkaen 5-logosta. Logo on saatavana kolmessa värissä, jotka ovat myös tuotantoautossa: keltainen, sininen ja vihreä.

Hinta kohdallaan

Uuden Renault 5 E-Tech electricin hinnat tulee alkamaan noin 25 000 eurosta, joten se kilpailee hinnaltaan saman kokoluokan hybridien kanssa. Renault esittelee uutuutensa 26. helmikuuta 2024 Geneven autonäyttelyssä.

Vastaa