info@carnivalnews.net

Uusi Fiat 600e: Fiatin sähköinen paluu B-segmenttiin

Fiat jatkaa uraauurtavaa linjaansa kestävän urbaanin liikkumisen parissa ja esittelee uuden Fiat 600e -sähköauton, joka on tärkeä lisä Fiatin mallistoon ja merkitsee merkin paluuta B-segmenttiin. Uutuus yhdistää kaikki parhaimmat ominaisuudet, jotka B-segmentin autoihin yhdistetään, mutta parantaa myös niitä joka suhteessa: lisää tilaa, kasvanut toimintamatka ja ennen kaikkea enemmän Dolce Vitaa. Tiivistettynä, uusi Fiat 600e ottaa parhaat palat B- ja B-SUV-segmenteistä tarjotakseen kauniin, iloisen ja hemmotellun ajokokemuksen.

Uusi Fiat 600e edustaa ideaalia vaihtoehtoa niin kaupunkilaisille kuin ulkoilmaihmisille. Se edustaa täydellisesti Fiatin arvoja, jotka ovat italialainen tyyli ja kestävä kehitys. Uusi 600e on trendikäs, kaunis ja tilava auto 4,17-metriseksi – kyytiin mahtuu mukavasti jopa viisi matkustajaa. Etumatkustajilla on luokan parhaat säilytystilat, tarjolla on yli 400 km sähköistä toimintamatkaa (WLTP) ja luokan kärjessä olevat turvallisuusvarusteet.

Lanseerausvaiheessa saatavilla on kaksi eri täyssähköversiota, uudet Fiat 600e La Prima- ja (RED)-mallit tarjoavat perheille sopivan vaihtoehdon täydelliseen ja aitoon italialaisuutta pursuavaan Dolce Vita -kokemukseen.

Uusi Fiat 600e

Uusi Fiat 600e tarjoaa 5-ovisena ällistyttävät sisätilat: 5-istuinpaikkaa ja runsaasti säilytystiloja matkustamossa. Matkustajat voivat säilöä henkilökohtaiset tavaransa fiksuun keskitunneliin, jota voi muokata runsaasti. Lisäksi istuintaskut ja strategisesti sijoitetut säilytyslokerot lisäävät matkustajien mukavuutta, myös tavaratila on kookas 360 litrallaan.

600e tarjoaa täyssähköautoksi erinomaiset käyttöominaisuudet. Autossa on 54 kWh litiumioniakusto, joka antaa 600e:lle jopa yli 400 kilometrin sähköisen toimintamatkan WLTP-syklillä. Fiat 600e sopii niin kaupunkikäyttöön kuin viikonloppumatkoille. 

Optimaalisten pikalatausaikojen saavuttamiseksi uusi Fiat 600e on varustettu 100 kW:n DC-latausteholla. Akun lataaminen 80 %:iin kestää alle 30 minuuttia. 600e on varustettu myös 11 kW:n sisäisellä ajoneuvolaturilla ja Mode 3 -kaapelilla niin julkisia latauksia kuin kotilatauksia varten. Näin akku latautuu täyteen alle 6 tunnissa.

Auton sähkömoottorissa on tehoa 115 kW (156 hv), joka mahdollistaa 0-100 km/h kiihdytyksen 9,0 sekunnissa. Uusi Fiat 600e antaa mahdollisuuden asiakkaalle päättää oman ajotyylinsä kolmen eri ajotilan avulla: eco, normal ja sport. Hybridivoimalinja täydentää malliston vuoden 2024 aikana.

Ulkoa ikoninen, sisältää täyttä Dolce Vitaa

Uusi Fiat 600e, tunnettu myös 500e:n isosiskona, ottaa nimensä alkuperäiseltä 600:lta ja tuo mukanaan kaiken sen italialaisen trendikkyyden ja raikkaan tyylin, jota merkiltä voi odottaa. Auton ulko- ja sisäpuolen muotoilu heijastelee täydellisesti italialaista kauneutta ja Dolce Vita -filosofiaa. Tiivistettynä uusi Fiat 600e tarjoaa todella aistikkaan kokemuksen, joka on italialaisen DNA:n ytimessä.

Verrattuna uuteen 500-malliin, 600:n keula on terävämpi ja määrätietoisempi. Niin keulassa kuin kyljissä on kromiset numerot, jossa lukee 600. Myös LED-valotunnus on päivitetty. Eleganttia mutta silti menevää ilmettä korostaa 18-tuumaiset vanteet, mattamustat helmat ja pyöränkaaret. Lisäksi italialaisuutta korostaa Italian lippu takapuskurissa. Useat ihastuttavat yksityiskohdat korostavat ulkopuolen linjoja, kuten kirkkaan mustat yksityiskohdat, kromiset tehosteet ja kiiltävät tehostukset takavaloissa.

Auton sisällä uusi Fiat 600e henkii täydellisesti Italian Dolce Vita -tyyliä. Koko matkustamo on suunniteltu hemmottelemaan matkustajia kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ennen kaikkea, uusi Fiat 600e on ensimmäinen kompaktiluokan auto, joka tarjoaa väriterapiaa. Asiakkaat voivat valita jopa 8 eri väriä tunnelmavaloihin ja radion ilmeeseen: ne luovat sävy sävyyn sopivia yhdistelmiä ja yhteensä on valittavissa jopa 64 sopivaa väriyhdistelmää. Ympäröivä värikokemus on ennennäkemätön. Jotta kokemus olisi kuin italialaisessa kylpylässä, kuljettajan istuin on varustettu sähkösäädöillä ja selän hierontatoiminnolla. Uusi Fiat 600e tarjoaa myös norsunluun värisen synteettisen nahkapinnoitteen istuimiin, siihen yhdistyvät FIAT-kirjaintunnus turkooseilla väritehosteilla ja kolmitehoinen istuinlämmitys.

Kangasmatot, 40/60 taittuvat takaistuimet, USB Type A- ja Type C -pistokkeet sekä toinen Type C -pistoke toisella rivillä, puhelimen langaton latausalusta ja avaimeton käynti – Fiat 600e on täynnä arkea helpottavia mukavuustoimintoja.

Lisätty teknologia: alan huippua olevat turvallisuusvarusteet ja liitettävyyspalvelut

Uusi Fiat 600e on täynnä alan huippua olevia turvallisuusvarusteita ja avustimia. Tarjolla on tason 2 ajoavustimet, jotka tekevät matkan teosta mukavampaa. Mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) säätää ajonopeutta edellä ajavien autojen mukaan, liikennemerkkien tunnistus kertoo nopeusrajoitusten muutoksista ja kuolleen kulman varoitin käyttää ultraääntä havaitakseen muut objektit kuolleissa kulmissa ja varoittaa niistä valolla sivupeileissä. Pakettiin kuuluvat mukaan myös ruuhka-avustin pysähdystoiminolla, sähköinen käsijarru, automaattinen hätäjarrutus, joka tunnistaa pyöräilijät ja jalankulkijat sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Lopuksi, 360° pysäköintitutka sekä 180° peruutuskamera auttavat estämään osumat muihin esineisiin pysäköitäessä.

Uusi Fiat 600e on pakattu täyteen nykyaikaisia liitettävyysvarusteita- ja palveluita. Auto on varustettu mm. sähköisellä takaluukulla, jossa on jalkapyyhkäisytoiminto, sähköiset sivulasit, automaattinen ilmastointi ja ajovalojen hämärätoiminto sekä sadetunnistin. Kuusi kaiutinta sisältävä audiojärjestelmä, 10,25-tuumainen ja muokattavissa oleva tietoviihdejärjestelmä, joka pitää sisällään navigoinnin sekä Apple CarPlay- ja Android Auto -peilauksen. Kuljettajan digimittaristo on 7-tuumainen ja täydet liitettävyyspalvelut täydentävät tarjonnan.

Fiat 600e tarjoaa Uconnect-palvelut, jotka auttavat asiakkaita arjessa. Järjestelmään on asennettu TomTom-navigointi automaattisilla karttapäivityksillä: se auttaa löytämään sopivat reitin varrella olevat latausasemat ja tarjoaa reaaliaikaista tietoa saatavilla olevista pysäköintipaikoista, mikä säästää parhaimmillaan aikaa ja rahaa. FIAT-sovellus helpottaa arkea, ja siinä on paljon etänä käytettäviä toimintoja: ajovalot, äänimerkki, keskuslukitus, esilämmitys/viilennys.

Malliston huipulla La Prima ja saavutettavampi (RED)

Fiatilla on tarjota ratkaisu nuorille asiakkaille, jotka haluavat eettisen ja ympäristöystävällisen liikkumisratkaisun: uusi Fiat 600e (RED) tarjoaa kaikista saavutettavimman vaihtoehdon 600e-mallistossa. (RED)-malli vie Fiatin vuonna 2021 (RED)-hyväntekeväisyysorganisaation kanssa aloitetun yhteistyön vieläkin pidemmälle, mutta sanoma on sama kuin Fiat 500e RED -mallissa: ”hyvä ihmisille, hyvä planeetalle”. Auto on täyssähköinen kunnioittaakseen ympäristöä ja tehdäkseen osuutensa kestävämmän huomisen puolesta. Missio menee pidemmälle uudessa (RED)-mallissa, sillä organisaatio kamppailee erilaisia pandemioita vastaan – se on perustettu vuonna 2006 AIDS:n vastaista taistelua varten.

Uusi Fiat 600e (RED) ottaa punaisen värin tunnuksekseen. Ulkoa päin auton keulasta aina takana olevaan logoon asti, sisällä teemaan liittyvät kojelaudan ilme ja kierrätetyistä materiaaleista tehdyt istuinkankaat. Kaksi muuta väriä on myös saatavilla: musta ja valkoinen.

Uusi Fiat 600e La Prima tarjoaa täyttä tyyliä, tekniikkaa ja mukavuutta aitoon ja kokonaisvaltaiseen Dolce Vita -tyyliin. Malli on tarjolla 4 eri korinvärillä, jotka kaikki kuvastavat italialaista kauneutta ja luonnollisia ympäristöjä: Italian aurinko (Sun), Italian meri (Sea), Italian maa (Earth) ja Italian taivas (Sky).

Suomessa Fiat 600e -mallin myynti alkaa loppuvuodesta 2023 ja hinnat tarkentuvat lähempänä myynnin aloitusta.

Vastaa