info@carnivalnews.net

Uusi BMW 1 -sarja on täällä

BMW 1

Uuden BMW 1 -sarjan ensiesittely aloittaa uuden luvun brändin kompaktin segmentin 20-vuotisessa menestystarinassa. Dynaamisen muotoilun, täysin uudistetun moottorivalikoiman ja mittavasti parannellun alustatekniikan ansiosta uusi BMW 1 -sarja profiili on terävöitynyt markkinoiden urheilullisimpana autona. Neljännen sukupolven BMW 1 -sarja tuodaan markkinoille lokakuussa 2024.

BMW 1 -sarjan uusimman sukupolven urheilullista olemusta alleviivaavat BMW:lle tyypilliset mittasuhteet: pitkä konepelti, taakse vedetty matkustamo, dynaaminen kattolinja ja voimakas takaosa.

Viisiovisen mallin mitat ovat muuttuneet vain hieman edeltäjästään. Uuden BMW 1 -sarjan ulkopituus on kasvanut 42 millimetriä 4 361 millimetriin, ja akseliväli on 2 670 millimetriä. Ajoneuvon leveys on 1 800 millimetriä, ja korkeus on kasvanut 25 millimetriä 1 459 millimetriin.

Selkänoja voidaan taittaa alas, jolloin tavaratilan tilavuus kasvaa 380 litrasta jopa 1 200 litraan (BMW 120). Selkänojan voi myös tilata 40:20:40-osissa taitettavana. Lisävarusteena on saatavana myös automaattinen takaluukku. Vetokyky on jopa 1 300 kg mallista riippuen.

Uuden BMW 1-sarjan pintaan on saatavana kaksi perusväriä, kuusi metalliväriä sekä kolme BMW Individual -väriä ja laaja valikoima BMW Individual -värivaihtoehtoja. Uusi BMW 1 -sarja on BMW:n ensimmäinen malli, johon on saatavana lisätilauksesta rungosta erottuva väri kattoon. Korkeakiiltoinen musta viimeistely lisää urheilullisuutta auton ulkonäköön.

Malliston huipulla on BMW M135 xDrive (yhdistetty polttoaineenkulutus: 8,1–7,6 l/100 km; yhdistetyt hiilidioksidipäästöt: 184–173 g/km WLTP:n mukaan; CO2-luokat: G–F), jonka suorituskyky on kasvanut merkittävästi.

Voimanlähteet

BMW M135 xDrive -mallin voimanlähteenä on 221 kW/300 hv:n nelisylinterinen moottori, ja siinä on vakiona mukautuva M-alusta urheiluohjauksineen ja älykkäine nelivetoineen. Malli kiihtyy nollasta sataan 4,9 sekunnissa. Vain BMW M135 xDrive -malliin on saatavissa M-teknologiapaketti, jossa on erityisiä jousituskomponentteja, jäykkyyttä lisääviä ja painoa vähentäviä ominaisuuksia, M Compound -jarrujärjestelmä ja 19-tuumaiset taotut kevytmetallivanteet.

BMW M135 xDrive -moottorin tavoin BMW 120:n uusi moottori on BMW:n uusimman sukupolven modulaarisia moottoreja. Uuden BMW 120:n kolmisylinteristä bensiinimoottoria (yhdistetty polttoaineenkulutus: 6,0–5,3 l/100 km; yhdistetyt hiilidioksidipäästöt: 135–121 g/km WLTP:n mukaan; CO2-luokat: D) tukee 48 voltin kevythybriditekniikka, joka parantaa sekä tehokkuutta että voimansiirtoa.

Voimansiirtoyksiköt välittävät voimansa 7-vaihteiseen Steptronic-vaihteistoon, jossa on vakiona kaksoiskytkin. Uuden BMW 120:n suurin teho on 125 kW/170 hv, ja auto kiihtyy nollasta sataan 7,8 sekunnissa.

Moottoreiden uudistuessa myös mallien nimet muuttuvat. Kun BMW 1 -sarjan uusi sukupolvi lanseerataan, bensiinimoottoriversioiden nimet ovat BMW 120 ja BMW M135 xDrive. Näin aiemmin bensiinin ruiskutusta (injection) tarkoittava i-kirjain on poistettu mallinimikkeestä, ja se on jatkossa varattu yksinomaan täyssähköisille BMW-malleille. Uusi BMW 1 -sarja on BMW:n ensimmäinen mallisarja, jossa uusi mallimerkintä bensiinimalleille otetaan käyttöön.

Laadukkaat pinnat, uudelleen suunniteltu vaihteenvalitsin ja BMW Curved Display -näyttö korostavat sisätilan laadukasta tunnelmaa. Täysin digitaalinen näyttöjärjestelmä sisältää 10,25 tuuman Information Display -näytön ja 10,7 tuuman Control Display -näytön.

Ohjaamo

Ohjaamon painikkeiden ja ohjainten määrää on vähennetty merkittävästi digitaalisen teknologian avulla. Uusi BMW iDrive on suunniteltu kosketuskäyttöön ja puheohjaukseen. Se perustuu BMW Operating System 9 -käyttöjärjestelmään, joka mahdollistaa myös erittäin yksilöllisen valikoiman lisädigipalveluja.

Etäpäivitykset mahdollistavat uusien ja paranneltujen ajoneuvotoimintojen tuonnin ajoneuvoon langattomasti. BMW ConnectedDrive -päivitysten avulla asiakkaat voivat myös testata haluamiaan toimintoja maksutta kuukauden ajan ja hankkia ne sen jälkeen määrätyksi ajaksi.

Uuden BMW Digital Premium -tarjouksen voi tilata myös uuteen BMW 1-sarjaan BMW ConnectedDrive Storesta. Vakiovarusteiden määrää on lisätty merkittävästi. BMW 120 -mallin autoverolliset hinnat alkavat 37 975,24 eurosta.

Trackbacks & Pings

Vastaa