info@carnivalnews.net

Uusi auto autoluotolla vai käteisellä

Koska sinä ostit viimeksi uuden auton? Ostitko sen autoliikkeen tarjoamalla luotolla, vai oliko sinulla mukana tarpeellinen määrä käteistä, vai maksoitko suoraan pankkikortilla, vai olitko ottanut etukäteen autoluoton?

Kun autoon käytettävissä oleva raha on selvä, voit alkaa miettimään millaisen auton budjetillasi saa. Valitsetko uuden vai käytetyn auton? Uuden auton ylläpitokulut voivat olla käytettyä autoa pienemmät tai ainakin ennalta-arvattavammat. Pohdi aluksi, kuinka paljon voit maksaa autosta ja sen käytöstä.

Autoluotto.fi on 100% kotimainen palvelu, joka kilpailuttaa puolestasi jopa 30 pankkia ja rahoituslaitosta. Löydä paras autorahoitus jo tänään! Joustoa tilanteesi mukaan, mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen. Autoluotto.fi on palvelu sinulle, joka haluat löytää vakuudetonta autolainaa netistä. Hakemuksesi käsitellään välittömästi ja saat lainarahat tilillesi parhaimmillaan heti saman päivän aikana. Lainahakemus on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään, joten hae rohkeasti lainaa. Autoluotto.fin kautta hakiessasi säästät huomattavasti koroissa, sillä kilpailutamme kaiken suuruiset lainat puolestasi ja tarjoamme sinulle aina edullisinta vaihtoehtoa.

  • Autoluotto.fi on 100% kotimainen palvelu!
  • Anna yli 30 pankin kilpailla autolainastasi.
  • Joustoa tilanteesi mukaan, mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen

Kuka voi hakea autolainaa?

Lainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on suomalainen pankkitili ja henkilöturvatunnus.

Paljonkon työtön voi saada autolainaa?

Osa luotonantajista tarjoaa lainaa myös työttömille. Luotonantajat arvioivat kuitenkin lainan takaisinmaksukyvyn ja tekevät lopullisen lainapäätöksen sen perusteella.

Uuden auton ostamisen hyödyt

Uusissa autoissa kulutus on usein pienempää, mikä tarkoittaa pienempiä päästöjä sekä säästöä polttoainekustannuksissa. Matalampien polttoainekustannusten lisäksi myös muut kustannukset ovat usein alhaisemmat uudessa autossa; tarve isoille ja kattaville huolloille on yleensä vähäisempää.

Uusissa autoissa on takuu, joka tuo turvaa. Uuteen autoon on yleensä mahdollisuus liittää myös huolenpitosopimus, joka kattaa määräaikaishuollot ja kuluvat osat. Huolenpitosopimus jakaa auton huolto- ja korjauskulut tasaisesti sopimuskaudelle ja varmistaa niiden kulukaton, kun sopimusaikainen ajomäärä vastaa hinnoittelua. Näin vältytään yllättäviltä kuluilta ja koko sopimuskauden huolto- ja korjauskustannukset ovat tiedossa jo ensimmäisistä kilometreistä alkaen. Uusissa autoissa on myös nykyaikaiset ja kehittyneet turvallisuusteknologiat, jotka tuovat varmuutta ja turvallisuutta ajamiseen, toteavat molemmat.

Voit tottakai päätyä ostamaan myös hyvän käytetyn auton

Käytetyn auton osto: Muista tarkistaa auton tiedot

Muista siis tarkistaa auton yleinen kunto ja etenkin kori, moottori, kolarihistoria sekä mahdollinen huoltokirja ennen auton ostamista. Myös auton rekisteritiedot sekä ajoneuvoveron suorituksen kannattaa käydä tarkkaan läpi. Varmista lisäksi, ettei käytetyn auton määräaikaiskatsastus ole jäänyt tekemättä tai auto ole poistettu liikennekäytöstä.

Koeaja auto ennen ostoa

Auto on tehty ajettavaksi, joten hyvä ajettavuus on tärkeä varmistaa ennen kuin päätät auton ostamisesta. Kun olet tarkistanut auton tiedot ja yksityiskohdat, testaa auton toimivuus ja ajokokemuksen miellyttävyys koeajolla. Muista huomioida ainakin seuraavat asiat:

•     Sulje auton radio koeajon ajaksi ja kuuntele auton moottorin ääntä eri nopeuksilla.
•     Kokeile jarruja sekä vaihteita.
•     Tarkista, palavatko merkkivalot ja toimivatko sähkölaitteet.

Voit myös ottaa koeajolle mukaan henkilön, joka tuntee hyvin erilaiset autot. Asiantuntijan apu on hyvä tapa varmistaa, ettei auton ostaminen tuo mukanaan ikäviä yllätyksiä.

Muista rekisteröinti auton ostamisen jälkeen

Oletpa sitten ostanut uuden auton tai käytetyn auton, sinun tulee rekisteröidä auto nimiisi vakuutuksen ottamisen jälkeen. Auton rekisteröinti on uudistunut syksyllä 2015. Jos olet ostanut auton yksityishenkilöltä, saatat saada myyjältä sähköisen varmenteen. Paperista rekisteröintitodistuksen II-osaa eli ilmoitusosaa ei enää välttämättä tarvita, sillä rekisteröinnin voi tehdä varmenteella sähköisesti.

Kun ostat vakuutuksen verkosta, voit samalla hoitaa myös auton rekisteröinnin myyjältä saamallasi sähköisellä varmenteella.

Vastaa