info@carnivalnews.net

Uudistuneen Audi Q5:n myynti alkoi Launch Edition -erikoismallistolla

Uudistuneen Audi Q5 -mallin myynti on alkanut Launch Edition -erikoismallistolla. Audi Q5 Launch Edition -mallistossa on kaksi varustelutasoa: Business Advanced ja Business S line. Hinnat alkavat 57 991, 95 eurosta (Audi Q5 40 TDI 150 kW quattro S tronic Business Advanced Launch Edition, kevythybridi).

Audi Q5 Business Advanced Launch Edition -erikoismallissa on erittäin kattava vakiovarustelu. Siihen sisältyvät mm. led-ajovalot, urheilulliset istuimet sähkösäätöisellä ristiseläntuella, peruutuskameratoiminto ja akustinen ja optinen pysäköintijärjestelmä edessä ja takana, vakionopeudensäädin nopeusrajoittimella, korkearesoluutioinen 10,1” kosketusnäyttö, 7” ajotietokone värinäytöllä, säädettävä takaistuin plus (pituussuunta), takaluukun sähkötoiminen avaus- ja sulkutoiminto sekä 18” alumiinivanteet. Vakiona mallissa ovat myös Audi Smartphone Interface ja Audi Sound System -järjestelmät.

Audi Q5 Business S line -varustelutasossa ulkonäköä on korostettu titaaninmustalla S-jäähdyttimen säleiköllä, jossa myös matta alumiininvärinen kehys. Lisäksi mm. auton ilmanottoaukot ovat mattamustat, etupuskurin alaosan suoja ja sivuhelman insertti on puolestaan päällystetty Selenit-hopealla ja S-logot koristavat etulokasuojia. Takadiffuusori on matta titaaninmusta.

Lisävarusteena saatavilla on mm. Comfort-paketti, joka sisältää vetokoukun, seisontalämmityksen ja tuuletuksen kaukosäätimellä sekä etusivulasit äänieristelasia. Myös urheilualusta, mukautuva ilmajousitus, Bang & Olufsen 3D Sound System, Audi virtuaalinen mittaristo plus, OLED-takavalot valokuviolla ja panoraamakatto ovat myös saatavilla olevia lisävarusteita Kuljettajaa avustavista järjestelmistä saatavilla ovat mm. Audi active lane assist -aktiivinen kaistallapysymisvahti, Head-Up Display –tuulilasinäyttö ja nopeusrajoitustunnistin. Kuljettajaa avustavia järjestelmiä sisältävät teknologiapaketit on jaettu neljään eri pakettiin: City, City&Park assist ja Tour sekä Park assist. Audi Q5 Launch Edition -malleihin on nyt rajoitetun ajan saatavilla myös metalliväri ilman lisähintaa.

Uudistunut Audi Q5

Audi Q5 Launch Editionin 40 TDI on tehokas mutta taloudellinen kaksilitrainen nelisylinterinen dieselmoottori, joka tuottaa 150 kW (204 hv) tehoa ja 400 Nm vääntöä. Taloudellisuutta parantavat myös Audi Q5 40 TDI:n seitsenvaihteinen S tronic -vaihteisto sekä jatkuva quattro-neliveto ultra-teknologialla.

Polttoaineenkulutusta pienentää osaltaan kevythybridijärjestelmä (MHEV). Hihnalla toimiva starttigeneraattori syöttää virtaa 12 voltin sähköjärjestelmään, johon kuuluu kompakti litiumioniakku. Starttigeneraattori rekuperoi jarrutusenergian ja taltioi sen akkuun. Kevythybridijärjestelmä mahdollistaa Audi Q5:n rullaamisen moottori sammutettuna sekä start-stop-toiminnon alle 22 km/h nopeudessa. Tämän ansiosta polttoainetalous paranee noin 0,3 litraa 100 kilometrillä.  

Tehokas dieselmoottori ei ole ainoastaan taloudellinen vaan myös vähäpäästöisempi. Typenoksidipäästöjä vähennetään huomattavasti uuden SRC-katalysaattorin ja kaksivaiheisen AdBlue-ruiskutuksen ansiosta. Urealiuos ruiskutetaan pakoputkistoon ennen kahta peräkkäistä SRC-katalysaattoria. 

Uudistettu Audi Q5 on 4,68 metriä pitkä, eli 19 milliä aiempaa pidempi. Leveys (ilman peilejä) 1,89 metriä ja korkeus 1,66 metriä pysyvät entisellään. Pitkän akselivälin (2,82 m) ansiosta sisätilat ovat reilunkokoiset. Suomessa mallin vakiovarusteluun sisältyy pituussuunnassa siirrettävissä oleva takaistuin sekä säädettävät selkänojat. Näillä varusteilla matkatavaratilan koko on 550–1550 litraa.

Älykkäiden materiaalivalintojen ansiosta Audi Q5:n korirakenne on yksi luokkansa kevyimmistä. Myös ilmanvastuskerroin 0,30 on yksi segmentin parhaimpia. Hienostuneen aeroakustiikan ansiosta matkustamo on poikkeuksellisen hiljainen. 

Ensimmäisenä maailmassa: OLED-valoteknologia

Uusimman sukupolven OLED-teknologia on ensimmäistä kertaa käytössä uudistetussa Audi Q5:ssä. Tehokkailla OLED:eillä (organic light-emitting diodes) voidaan tuottaa erittäin tasaisia valopintoja. Lisävarusteena saatavat OLED-takavalot on jaettu kolmeen kuusisegmenttiseen osioon, jonka ansiosta yhdellä ainoalla valolla voidaan luoda erilaisia valokuvioita ja -muotoja. 

Valittavana on kolme erilaista takavalojen valotunnusta, joihin liittyy erilainen saattovalojen muotoilu. Audi drive select -hallintajärjestelmän dynamic-ajoprofiilin mukana käyttöön tulee vielä yksi erilainen valotunnus. OLED-takavalot on varustettu myös etäisyyden tunnistavalla toiminnolla: jos toinen tienkäyttäjä tulee alle kahden metrin päähän pysähtyneenä olevan Audi Q5:n perästä, syttyvät kaikki led-segmentit. Valokuvio palautuu jälleen entiselleen Audi Q5:n lähtiessä liikkeelle. OLED-takavaloja täydentävät dynaamiset vilkut.

Uudistuneet Audi Q5 -mallit saapuvat Audi-jälleenmyyjille alkuvuodesta 2021.

Lähde: News Cision

Vastaa