info@carnivalnews.net

Täyssähköinen MINI Cooper SE – ainutlaatuista kaupunkiajon nautintoa

BMW lanseerasi uudelleen ikonisen MINIn. Nyt yhtiö aloittaa uuden täyssähköisen MINI Cooperin tuotannon. Siinä on kaikkea, mitä nautinnolliseen kaupunkiajoon tarvitaan: suorituskykyä, mukavuutta, tehokasta tilankäyttöä kompaktissa ja tyylikkäässä paketissa.

Uudessa MINI Cooper SE:ssä digitaalisuus ja joukosta erottuva design yhdistyvät MINIn 60-vuotiseen perintöön: mahdollisimman suureen ajonautintoon.

Edellisen sukupolven MINI Cooper lanseerattiin sähköisenä vuonna 2020 jatkona vakiintuneille bensiini- ja dieselversioille. Siitä lähtien sähkömalli on ollut myydyin MINI Cooper -malli. Viime vuonna maailmanlaajuisesti myydyistä lähes 300 000 uudesta MINIstä yli 43 000 oli sähkökäyttöisiä. Tänä kesänä tästä sukupolvesta tuli saataville sähköinen avoauto –maailman ensimmäisten joukossa.

Ikoninen kaupunkilainen

Viidennen sukupolven kolmiovinen MINI näyttää tietä tulevaisuuden liikkuvuuteen. Kompakti siluetti lyhyine konepelteineen ja pitkine akseliväleineen on MINIä tyypillisimmillään. Klassisen muotoilun ja nykypäivän estetiikan yhdistelmä saa MINI Cooperin erottumaan kaupunkiviidakossa. Uutta modernia MINI-muotoilua ovat myös takaosan selkeät pinnat, joiden kanssa samassa tasossa on takavalot. MINI Cooperille tuovat ilmettä hiljattain uusittu kahdeksankulmainen etusäleikkö sekä ikoniset pyöreät ajovalot.

Uuden sukupolven MINI Cooperissa toteutuvat klassiset MINIn ominaisuudet entistä puhtaammalla tavalla, ja kaiken keskiössä on edelleen mikroautoilun tuntu. Myös valinnanvapaus lisääntyy, kun uusi sukupolvi on saatavana kahdessa versiossa: MINI Cooper E ja MINI Cooper SE.

MINI Cooper E:n 135 kW/184 hevosvoimaa ja 290 Nm vääntömomentti kiihdyttävät auton nollasta sataan 7,3 sekunnissa. 40,7 kWh:n akku mahdollistaa jopa 305 kilometrin toimintasäteen WLTP-testisyklin mukaan. Mallin lähtöhinta on 37 500 euroa ilman toimituskuluja.

MINI Cooper SE:n 160 kW/218 hevosvoimaa ja 330 Nm:n vääntömomentti kiihdyttävät auton nollasta sataan kilometriin tunnissa 6,7 sekunnissa. 54,2 kWh:n akku mahdollistaa 402 kilometrin toimintasäteen WLTP-testisyklin mukaan. Mallin lähtöhinta on 41 600 euroa ilman toimituskuluja.

Pikalataus tasavirralla on mahdollista jopa 75 kW:llä ja 95 kW:lla, jolloin akun saa ladattua molemmissa malleissa 10:stä 80 prosenttiin vain 30 minuutissa. Akku voidaan myös lämmittää etukäteen tasavirtalatauksen tehostamiseksi. AC-latausta tuetaan jopa 11 kW:n teholla. Latausta voi optimoida milloin tahansa helppokäyttöisestä MINI-sovelluksesta.

Minimalistinen, klassinen ja modern

MINI Cooperin minimalistinen sisustus tekee vaikutuksen digitaalisilla ja immersiivisillä ominaisuuksilla. Puhdaslinjaista sisustusta jäntevöittävät pyöreä OLED-näyttö, tyypillinen vaihtokytkinpalkki ja uusittu ohjauspyörä. Kaareva kojelauta on ensimmäistä kertaa tekstiilipintainen.

Sisätiloissa laajasti käytetyt kierrätysmateriaalit todistavat, että vaikka materiaaleja käytetään uusilla tavoilla, muotoilusta ja laadusta ei tarvitse tinkiä.

Ohjaamossa korkearesoluutioinen OLED-näyttö on sekä kokemusten että mukavuuden keskus, ja uudessa MINI Cooper SE:ssä se siirtyy lähemmäs kuljettajaa käytön helpottamiseksi.

Neljän istuimen sisätiloja voi muokata joustavasti siten, että esimerkiksi tavaratilaa voi tarvittaessa laajentaa.

Kolme sähköistä MINIä vuonna 2024

Ensimmäiset täysin uudet MINI Cooperit tulevat Suomen teille kesällä 2024. Samaan aikaan saataville tulee MINI Countryman -katumaasturin täysin uusi sukupolvi, ja myöhemmin samana vuonna perhettä laajennetaan entisestään täysin uudella MINI Aceman -crossoverilla. Nämä kolme täysin uutta mallia ovat ikonisen automerkin uuden sähköisen ydinperheen alku, ja 2030-luvun alusta lähtien MINI on kokonaan sähköinen automerkki.

Vastaa