info@carnivalnews.net

Porsche esittelee Cayenne S E-Hybridin – malliston kolmas ladattava hybridi

Porsche laajentaa uuden Cayennen ladattavien hybridien valikoimaa edelleen. Uusi Cayenne S E-Hybrid on äskettäin kattavasti uudistetun luksus-SUV:n kolmas ladattava hybridimalli, joka tekee vaikutuksen hienosti tasapainotetulla ajodynamiikallaan, mukavuudellaan ja suorituskyvyllään.

Uusi Cayenne S E-Hybrid on mallisarjan kolmas sähköistetty moottoriversio, ja se sijoittuu Cayenne E-Hybridin ja Cayenne Turbo E-Hybridin väliin. Jokapäiväisen käytettävyyden ja suorituskyvyn erinomaiseen tasapainoon keskittyvä S E-Hybrid, joka on saatavana SUV- ja Coupé -koriversioina, on hyvin sopiva lisä voimansiirtovalikoimaan. Uuden Cayennen hybriditeknologia, joka uudistettiin perusteellisesti aiemmin tänä vuonna, tarjoaa myös tälle malliversiolle entistä paremman toimintamatkan puhtaasti sähköllä ja lyhyet latausajat älykkään energianhallinnan ansiosta.

Cayenne S E-Hybridissä on uudistettu kolmilitrainen V6-turbomoottori, jonka teho on 260 kW (353 hv), on yhdistetty 130 kW (176 hv) sähkömoottoriin. Yhdessä ne saavuttavat 382 kW (519 hv) tehon ja 750 Nm:n maksimiväännön. Suuri tehopotentiaali heijastuu suorituskykyyn. Cayenne S E-Hybrid kiihtyy nollasta sataan 4,7 sekunnissa ja sen huippunopeus on 263 km/h.

Ilmajousitus 2-kammioisella 2-venttiilitekniikalla pidentää sähköistä toimintamatka

Cayenne S E-Hybridissä vakiona oleva adaptiivinen ilmajousitus lisää suorituskykyä ja ajomukavuutta. Sen innovatiivinen 2-kammioinen, 2-venttiilinen tekniikka mahdollistaa erityisen laajan valikoiman jousitaajuuksia, jotka vaihtelevat erittäin mukavasta tehokkaaseen, dynaamiseen käyttäytymiseen. Samalla uudet S E-Hybrid -mallit hyötyvät nykyisen Cayenne-sukupolven hybridijärjestelmän optimoinnista. Täysin sähköllä ajettava toimintamatka, jopa 90 kilometriä, mahdollistaa suurimman osan päivittäisestä paikallisajosta päästöttömästi. Porsche mahdollistaa tämän 25,9 kWh:n akun kapasiteetilla. Uusi sisäänrakennettu AC-laturi lataa Cayenne S E-Hybridin täyteen alle kahdessa ja puolessa tunnissa sopivalla virtalähteellä, jonka latausteho on jopa 11 kW.

Visuaalisesti Cayenne S E-Hybrid integroituu myös saumattomasti olemassa olevaan mallivalikoimaan. Siinä on vakiona 20 tuuman Cayenne S -vanteet ja pakoputkisto, jossa on kaksi kaksoispakoputkea harjatusta ruostumattomasta teräksestä. SUV-mallissa Cayenne S E-Hybridissä on hopea-ulkopaketti ja Coupé-mallissa mustasävyinen ulkopaketti. Yöajossa turvallisuutta ja mukavuutta tukevat vakiona olevat Matrix LED -ajovalot. Uudet, innovatiiviset HD-Matrix LED -ajovalot ovat saatavilla lisävarusteena.

Vakiovarusteita, joita kuljettaja voi odottaa auton sisällä, ovat kahdeksaan suuntaan säätyvät istuimet, Sport Chrono -paketti, joka sisältää tilakytkimen ajoprofiilin valintaa varten, ruostumattomasta teräksestä valmistetut polkimet sekä hopeasävyisen Diamar-sisätilapaketin. Kuljettaja hyötyy myös My Porsche -sovelluksen lisätoiminnoista, mukaan lukien Apple CarPlay®:n uudet toiminnot. Porsche on ensimmäinen autonvalmistaja, joka mahdollistaa helpon pääsyn auton toimintoihin CarPlay®:ssä. Uudessa Cayenne S E-Hybridissä lisämukavuutta tuo uusi valinnainen matkustajan näyttö, joka sisältää auton videotoiminnot, sekä uusi ilmanlaatujärjestelmä, joka on suunniteltu suodattamaan pois hiukkaset ja terveydelle vaaralliset ainesosat.

Uudet Cayenne S E-Hybrid -mallit ovat tilattavissa heti. Suomessa uuden Porsche Cayenne S E-Hybrid -mallin hinnat alkavat 128 403,27 eurosta sisältäen arvonlisäveron, autoveron ja maakohtaisen varustelun. Toimitukset alkavat marraskuussa 2023.

Porsche Cayenne S E-Hybrid: yhdistetyt CO2-päästöt: 31 g/km (WLTP-mittaustavan mukaan).

Porsche esitteli suorituskykyisimmän Cayennen koskaan

Elokuussa Porsche esitteli luksus-SUV-mallistonsa tehokkaimman mallin – Cayenne Turbo E-Hybridin. Porsche päivitti Cayenne Turbo E-Hybridin teknologiaa useilla tavoilla saavuttaen merkittäviä hyötyjä sähköisessä toimintamatkassa ja erityisesti suorituskyvyssä. Sekä jokapäiväinen käytettävyys että ajodynamiikka hyötyvät merkittävästi muutoksista. Sähkömoottori 130 kW:n (176 hv) teholla täydentää laajasti uudistettua 441 kW (599 hv) 4,0-litraista kaksoisturboa V8-moottoria. Yhdessä nämä kaksi voimayksikköä tuottavat 544 kW (739 hv) tehon ja 950 Nm:n maksimiväännön. Cayenne Turbo E-Hybridin suorituskyky enemmän kuin oikeuttaa sen malliston huipulle. Uusi Cayenne Turbo E-Hybrid kiihtyy 0-100 km/h 3,7 sekunnissa ja saavuttaa 295 km/h huippunopeuden.

Edeltäjäänsä verrattuna uusi Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid tarjoaa huomattavasti pidemmän puhtaasti sähköllä ajettavan toimintamatkan ja lyhyemmät latausajat. Tavaratilan lattian alle asennettu korkeajänniteakku, jonka teho on 25,9 kWh, mahdollistaa sähköisen toimintamatkan jopa 82 kilometriä. Uusi 11 kW:n integroitu laturi lyhentää latausaikaa alle kahteen ja puoleen tuntiin akkukapasiteetin kasvusta huolimatta.

Uusissa Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid -malleissa on vakiona mukautuva ilmajousitus, jossa on uusi kaksikammioinen kaksiventtiilitekniikka. Tämä mahdollistaa jousituksen toiminnan palautus- ja puristusasteen säätämisen erikseen. Tämä tekniikka lisää mukavuutta ja turvallisuutta samalla tavalla ja tarjoaa entistä laajemman valikoiman Comfort- ja Sport Plus -jousitusasetusten välillä. Jousituksessa yhdistyvät itsevarma käsiteltävyys dynaamisissa kaarteissa ja  mukavuus hitaissa ajotilanteissa sekä maksimaalinen kallistuksen ja kallistuksen vaimentaminen. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) on myös vakiona Cayenne Turbo E-Hybridissä. Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) ja taka-akseliohjaus ovat saatavilla lisävarusteina.

Cayenne Turbo E-Hybrid SUV:n ja Coupén huippuluokan luonne näkyy näiden kahden mallin erilaisessa tyylissä. Molemmissa koriversioissa on Turbo-malleille varattu erottuva etuosan muotoilu, jossa on suurennettu jäähdytysilmanottoaukko, jota korostavat kiiltävät mustat ilmasuuttimet. Pyöräkotelon verhoilu ja korinvärinen takapuskuri korostavat entisestään mallien suorituskykyyn keskittyvää luonnetta. Muita Turbo E-Hybrid -mallien tunnusomaisia piirteitä ovat kaksi kaksoispakoputkea harjatusta ruostumattomasta teräksestä ja punaiset jarrusatulat.

Sisäpuolella kojelaudan ja ovipaneelin verhoilujen alumiiniset koristeet korostavat tehokkuutta. Katto on päällystetty Race-Tex-verhoilulla. Vakiovarustukseen kuuluu lämmitettävä GT- Sports -monitoimiohjauspyörä, tilakytkin nopeaa ja suoraa halutun ajotavan valintaa varten sekä 18 suuntaan säädettävät sähkösäätöiset adaptiiviset Sport-istuimet.

Uusi Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid hyötyy myös kaikista vuoden 2023 alussa esitellyssä mallipäivityksessä esitellyistä uusista ominaisuuksista, kuten uudesta ohjaamosta, jossa on täysin digitaalinen mittaristo vaihtelevilla näyttövaihtoehdoilla, uudelleen suunniteltu keskikonsoli ja lisävarusteinen matkustajan näyttö. Innovatiiviset, korkearesoluutioiset, vakiona olevat HD-Matrix LED -ajovalot tarjoavat parempaa turvallisuutta pimeässä.

Uudet Cayenne Turbo E-Hybrid -mallit ovat tilattavissa heti. Suomessa uuden Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid -mallin hinnat alkavat 193 948,41 eurosta sisältäen arvonlisäveron, autoveron ja maakohtaisen varustelun. Toimitukset alkavat marraskuussa 2023.

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid: yhdistetyt CO2-päästöt: 39 g/km (WLTP-mittaustavan mukaan).

Polttoaineenkulutus- ja CO2-päästöarvot on mitattu lakisääteisillä mittausmenetelmillä. Kaikki Porschen uudet autot tyyppihyväksytään WLTP-menetelmän mukaisesti.

Vastaa