info@carnivalnews.net

Päästötöntä avoautoilun iloa: ensimmäinen täyssähköinen MINI Cooper SE Cabriolet

MINI tuo markkinoille maailman ensimmäisen täyssähköisen avoauton. MINI Cooper SE Cabriolet on uusi askel matkalla kohti täysin sähköistä tuotemerkkiä.

Kesällä 2022 esitelty konseptiauto sai niin hyvää palautetta, että MINI valmistaa nyt pienen sarjan täyssähköistä MINI Cooper SE Cabriolet -avoautoa. Maailman ensimmäinen paikallisesti päästötön premium-luokan avoauto pikkuautosegmentissä on jälleen iso edistysaskel matkalla kohti sähköistä liikkuvuutta.

MINI Cooper SE Cabriolet-mallia valmistetaan rajoitettu 999 auton erä, joka on saatavissa huhtikuusta 2023.

”Kolme vuotta sitten lanseerasimme täysin sähköisen MINI Cooper SE:n, ja tänään joka viides Euroopassa myytävä MINI on täysin sähköinen. Suosio on kannustanut meitä toteuttamaan pienen sarjan MINI Cooper SE Cabriolet -mallia. Olen iloinen, että voimme tarjota 999 asiakkaallemme eksklusiivisen mikroautofiiliksen avoautolla”, MINI-brändin johtaja Stefanie Wurst sanoo.

Avomalli on saatavana Enigmatic Black- ja White Silver-väreissä. Ovenkahvat sekä sivuvalojen ja etu- ja takavalojen reunat on viimeistelty Resolute Bronze -sävyllä. 1/999-teksti korostaa rajoitetun erän ainutlaatuisuutta.

Myös erikoismallin kevytmetallivanteet ovat uraauurtavia. Electric Power Spoke 2 -sävyiset 17 tuuman valetut kevytmetallivanteet on valmistettu 100-prosenttisesta kierrätetystä alumiinista. Uusioraaka-aineen sekä tuotannossa käytettävän vihreän sähkön yhdistelmä voi vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi verrattuna tavanomaisiin valmistusprosesseihin.

Sisätiloissa MINI Electric Design -ominaisuudet

MINI Yours Leather Lounge -mallisissa urheiluistuimissa on istuinlämmitys sekä säädettävä reisituki. Lämmitettävä ohjauspyörä sekä tunnelmavalaistus tuovat oman lisänsä hyvään ajofiilikseen ja tyylikkääseen ajomukavuuteen.

Lukuisia laadukkaita ominaisuuksia täydentävät MINI Cooper SE:stä tutut eDrive-palvelut. Ne antavat kuljettajalle tietoa energiankulutuksesta ja toimintamatkasta sekä vinkkejä taloudelliseen ajotapaan. Kaikki olennainen tieto on saatavilla MINI Head-Up -näytöstä ajon aikana. Pitkillä matkoilla aktiivinen vakionopeudensäädin, Stop & Go -toiminto ja MINI Driving Assistant parantavat täyssähköisen mallin ajomukavuutta.

Täyssähköinen mikroautofiilis

Mallin mitat ovat samat kuin ei-sähköisessä MINI Cabriolet -mallissa: pituus 3 863 mm, akseliväli 2 495 mm, leveys 1 727 mm ja tavaratila 160 litraa. 135 kW:n/184 hevosvoiman sähkömoottorin pieni koko mahdollistaa erityisen harmonisen akselikuorman jakautumisen ja edistää ketterää ja helposti hallittavaa käsittelyä. MINI Cooper SE Cabriolet kiihtyy sujuvasti pysähdyksistä 100 km/h:n nopeuteen 7,3 sekunnissa.

Täysin sähkökäyttöinen ja siten erityisen hiljainen kangaskatto voidaan avata tai sulkea jopa 30 kilometrin tuntivauhdissa. MINI Yours -tyylille uskollisesti katossa on Union Jack -kuviointi.

MINI Cooper SE Cabrioletin toimintamatka on 201 kilometriä, joten ajelut pitkälle kaupunkirajojen ulkopuolelle onnistuvat hyvin. Auton yhdistetty energiankulutus on 17,2 kWh/100 km WLTP:n mukaan.

Ideasta tuotantoon vain kahdeksassa kuukaudessa

MINI tekee ensimmäistä kertaa lyhyen tuotantosarjan ja osoittaa näin ketteryyttään, sillä idean toteuttaminen on kestänyt vain kahdeksan kuukautta. MINI Cooper SE Cabriolet -mallin rajoitettu 999 ajoneuvon erä valmistetaan Alankomaissa.

BMW Group

BMW Group on yksi maailman menestyneimmistä autojen ja moottoripyörien valmistajista, jonka brändejä ovat BMW, MINI, Rolls-Royce ja BMW Motorrad ja joka tarjoaa myös rahoitus- ja liikkuvuuspalveluita. BMW Groupilla on 30 tuotantolaitosta maailmanlaajuisesti, ja yhtiön myyntiverkosto kattaa yli 140 maata.

BMW Group myi yli 2,4 miljoonaa autoa ja yli 202 000 moottoripyörää vuonna 2022.BMW Groupin liikevaihto tilivuonna 2021 oli 111,2 miljardia euroa ja voitto ennen veroja 16,1 miljardia euroa. Vuoden Vuoden 2021 lopussa yhtiöllä oli yhteensä 118 909 työntekijää.

BMW Groupin menestys pohjautuu pitkäjänteiseen ja vastuulliseen toimintaan. Yhtiö onkin ottanut strategiaansa olennaisina osina ekologisesti ja sosiaalisesti kestävät toimintatavat koko arvoketjussaan, kattavan tuotevastuun ja luonnonvarojen säästämisen.

http://www.bmwgroup.com/
Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup
Twitter: http://twitter.com/BMWGroup
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview
Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

Trackbacks & Pings

  • Autokannan ikääntyminen kiihtyy - Eurooppalaiset autot :

    […] autojen osuus ensirekisteröinnistä kasvoi viime vuonna lähes 55 prosenttiin. Täyssähköautojen osuus oli noin 34 prosenttia ja lataushybridien noin 21 prosenttia. Sähköautoja rekisteröitiin […]

    3 kuukautta ago

Vastaa