info@carnivalnews.net

Mercedes-Benzin tulos parani selvästi 3. vuosineljänneksellä

Liikevaihto kasvoi viidenneksellä ja tulos kaksinkertaistui heinä-syyskuun välillä

Mercedes-Benz Groupin liikevaihto heinä-syyskuun välillä oli 37,7 miljardia euroa (+ 19 %) ja tulos 4 miljardia euroa (+ 104 %). Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 83 prosenttia 5,2 miljardiin euroon verrattuna samaan vuosineljännekseen vuonna 2021. Mercedes-Benz Carsin osuus liikevaihdosta oli 28,2 miljardia ja kasvoi 26 prosenttia. Vans-pakettiautodivisioona teki 4,3 miljardin liikevaihdon (+ 22 %). Koko ryhmän osakekohtainen tulos kasvoi 110 prosenttia 3,66 euroon/osake.

Hyvä tuloksen takana on määrätietoisesti edistynyt sähköistymisstrategia. Erityisesti premium-luokan sähköautojen kysyntä voimistui huolimatta autoalaa vaivaavasta puolijohdepulasta ja logistiikan pullonkauloista. Mercedes-Benz jatkoi myös käyttämiensä energialähteiden monipuolistamista vähentämällä riippuvuutta maakaasusta ja lisäämällä uusiutuvien energialähteiden osuutta tuotannossa. Yhtiö suunnittelee muun muassa 100 MW:n tehoisen tuulivoimapuiston rakentamista Papenburgin testiratansa yhteyteen Pohjois-Saksassa. Valmistuttuaan puisto tuottaa yli 15 prosenttia yhtiön käyttämästä sähköstä Saksassa.

Sähköautojen myynti kaksinkertaistui, kysyntä vahvaa tärkeillä markkina-alueilla

Mercedes-Benz toimitti asiakkailleen kolmannella vuosineljänneksellä 530 400 henkilö- ja 104 000 pakettiautoa. Vuoden 2021 tilanteeseen verrattuna henkilöautojen toimitukset lisääntyivät peräti 38 ja pakettiautojenkin 18 prosenttia. Toimitetuista henkilöautoista  pistokehybridejä oli lähes 85 000 ja täyssähköautoja 37 000 kappaletta. Sähköautojen toimitukset lisääntyivät 97 prosenttia. Kysytyimmän keskikokoisten premium-autojen luokan osuus toimitetuista autoista oli 277 000 kappaletta. Tämän segmentin eniten rekisteröidyt mallit olivat C-sarja (+ 55 %), E-sarja (+ 25 %) sekä GLC (+ 49 %), jonka toimitukset nousivat 88 700 kappaleeseen. Sähköautomalleista EQB saavutti syyskuussa tähän mennessä parhaan myyntituloksensa 3400 autolla.

Mercedes-Benzin kysyntä vahvistui kaikilla ydinmarkkina-alueilla. Kiinassa toimitukset lisääntyivät 37 prosenttia verrattuna Q3/2021:een ja 26 prosenttia verrattuna tämän vuoden edelliseen eli Q2-neljännekseen. Eurooppaan toimitettiin 152 700 autoa (+ 18 %), joista sähköistettyjen mallien osuus oli 35 prosenttia. Pohjois-Amerikkaan toimitettiin 83 200 autoa (+ 26 %).

Maailman ensimmäinen Maybach Atelier avattiin Shanghaissa

Mercedes-Maybach avasi lokakuussa Shanghaissa maailman ensimmäisen Maybach Atelier -myyntitilan. Erityisesti Maybach-autoille räätälöity myyntikonsepti mahdollistaa täysin uudentyyppisen, digitaalisen ja kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen. Tilassa hyödynnetään esimerkiksi perinteistä ja digitaalista taidetta, haptista 3D-kokemusmaailmaa ja digitaalisia installaatioita. Lisäksi tilasta löytyy yksityissalonkeja, joissa asiakas voi rauhassa paneutua auton ominaisuuksiin ja varusteluun asiantuntevien myyjien kanssa.

Vastaavia Atelier-tyyppisiä esittely- ja myyntitiloja avataan vuoteen 2030 mennessä ympäri maailmaa. Tilat ilmentävät sekä rakenteeltaan että toiminnoiltaan kaikilta osin Mercedes-Maybach-autojen keskeisiä ominaisuuksia: viimeisintä innovatiivista teknologiaa, käden taitoa ja viimeistelyä sekä äärimmäistä autoilun viehätystä ja luksusta.

Mercedes-Benz parantaa musiikkikokemusta autossa Applen ja Universalin kanssa

Mercedes-Benz on aloittanut yhteistyön Apple Musicin ja Universal Music Groupin kanssa autojen äänentoiston kehittämiseksi ja musiikkielämysten syventämiseksi. Yhteistyö perustuu monikanavaisen Dolby Atmos -tilaäänen ja -vaikutelman yhdistämiseen Burmester 3D- ja 4D-äänentoistojärjestelmään. Burmester on saatavana lisävarusteena Mercedes-Benzin henkilöautoihin, jotka on varustettu viimeisimmällä MBUX-käyttöjärjestelmällä. Tutkimuksen mukaan kolme neljästä kuljettajasta pitää äänentoiston realistista äänimaailmaa tärkeänä tai melko tärkeänä ominaisuutena autossa. Käyttöön otetaan myös uusi äänentoiston laatustandardi, ”Approved in a Mercedes-Benz”, joka on parhaan ajoneuvossa saavutettavan äänenlaadun sinetti.

Täyssähköinen eActros 300 nousutestissä Alpeilla kahden kilometrin korkeudessa

Miten sähkökuorma-auto selviää maailman vaativimmasta nousutestistä, jossa kivutaan jopa 2300 metrin korkeuteen merenpinnasta puoliperävaunun kanssa? Tätä testattiin Tirolin Alpeilla Mercedes-Benz eActros 300 -kuorma-autolla ja yhteensä 40 tonnia painavalla ajoneuvoyhdistelmällä. Ajomatkan pituus oli 111 kilometriä ja nousuosuuksien korkeus 1800 metriä. Vaativan reitin päätteeksi akussa latauksesta oli edelleen jäljellä 40 prosenttia ilman välilatauksia, sillä alamäkiosuuksilla auton rekuperaatiojärjestelmä otti talteen peräti 180 kWh jarrutusenergiaa.

Mercedes-Benz eActros 300 -rekkaveturin sarjatuotanto alkaa vuoden 2023 toisella puoliskolla. Aikaisemmin auton talviominaisuuksia on testattu Rovaniemellä –25 asteen pakkasessa lumella ja jäällä. Täyssähkökuorma-autossa on kolme akkumoduulia, ja jokaisen kapasiteetti on 112 kWh. Lataus riittää noin 220 kilometrin ajomatkaan. Suurin latausteho on 160 kW.

Trackbacks & Pings

  • Mercedes-Benzin sähköautomallisto laajenee pieniin tila-autoihin - Eurooppalaiset autot :

    […] Mercedes-Benz EQT on odotettu sähköinen uutuusmalli pienten tila-autojen kokoluokkaan. Uutuus sopii harrastajien ja perheiden aktiiviseen elämäntyyliin ja tarjoaa moneen käyttöön riittävät tilat viidelle ihmiselle ja matkatavaroille. EQT:n tilauskirjat ovat aukeamassa vuoden 2023 alkupuolella, ja mallisto laajenee pitkäakselivälisellä versiolla jo ensi vuoden aikana. EQT tulee pidemmän akselivälin myötä saataville myös 7-paikkaisena.   […]

    1 vuosi ago

Vastaa