info@carnivalnews.net

Mercedes-Benz julkaisi sähköisen autoilun aakkoset Suomessa

Kuinka pitkälle sähkö riittää ajomatkalla? Miten lataaminen tapahtuu kätevästi ja turvallisesti? Kenen kannattaa hankkia ladattava hybridiauto tai täyssähkömalli? Näihin ja moniin muihin sähköiseen autoiluun liittyviin kysymyksiin vastaa Mercedes-Benzin ja Vehon Suomessa julkistama Sähköisen autoilun aakkoset -opassivusto. Se on tarkoitettu sekä ensimmäisen sähköistetyn automallin ostoa pohtivalle asiakkaalle kuin jo pidemmälle ehtineelle sähkö- ja hybridiautoilijallekin.

Kaikille avoin sivusto löytyy osoitteesta https://www.mercedes-benz.fi/passengercars/models/sahkoisen-autoilun-aakkoset.html

Sivuston tiedot täydentyvät jatkuvasti ja sitä mukaa, kun Mercedes-Benzin sähköinen automallisto laajenee. Tällä hetkellä tähtikeulaisia lataushybridimalleja löytyy jo 25 kappaletta ja täyssähkövaihtoehtoja 15 eli enemmän kuin miltään toiselta henkilöautomerkiltä. Mallisto ulottuu kompaktista A-sarjasta ja yltää suurimpaan S-sarjaan saakka. Jälkimmäistä kokoluokkaa edustaa ylellinen EQS, joka kertalatauksella yltää jopa yli 700 kilometrin sähköiseen toimintamatkaan.

Tarkkaa tietoa avuksi latauksen ja ajomatkojen suunnitteluun

Sähköisen autoilun aakkoset -sivusto tarjoaa tietoa sekä sanallisesti että videomuodossa. Opastusvideoiden aiheina ovat sähköauton ja ladattavan hybridin valinta ja sen perusteet, sähköisten autojen toimintamatka sekä autojen lataaminen.

Hybridi- ja sähköautojen lataus ja sen mahdollisuudet kotioloissa ja työpaikalla ovat yksi eniten asiakkaita ja käyttäjiä askarruttavimmista seikoista sähköisen liikenteen maailmassa. Mercedes-Benzin opassivusto tarjoaa niihin selkeät ja havainnolliset vastaukset ja esittelee kotioloihin sopivan Mercedes-Benz Wallbox -latauslaitteen mahdollisuudet lataamisen tehostamiseksi. Laitteen uusi versio on tulossa myyntiin tämän vuoden aikana.

Sivustolta ladattava omistajan opas esittelee tarkemmin AC-vaihtovirta- ja DC-tasavirtalatauksen ominaisuuksia ja laturityyppejä, Mercedes me Charge -latauspalvelua sekä kotimaisia julkisen latauspalvelun vaihtoehtoja. Mercedes me Charge -verkostossa ovat Suomessa mukana jo Ionityn, Virran, K-Latauksen sekä Rechargen (Fortum) latausasemat. Valmius palvelun käyttöön on vakiona Mercedes-Benz EQ-mallista riippuen 12–36 kuukauden ajan.

Opassivuston kautta sähkö- ja hybridiautoilijat saavat käytännön vinkkejä autojen talviajan käyttöön sekä käyttö- ja huolto-ohjeita litiumioniakkujen suorituskyvyn ylläpitämiseksi. Sivustolta avautuvista linkeistä saa myös kattavan läpileikkauksen Mercedes-Benzin EQ-sähköautomallistoon sekä maan laajimpaan lataushybridien mallistoon. Kävijä voi jopa suunnitella haluamansa lataushybridiauton sivuston konfiguraattorilla. Vastaukset yleisimpiin sähköisen auton valintaa, käyttöä ja ominaisuuksia liittyviin kysymyksiin löytyvät Q&A-osiosta.

Nopeimman katsauksen Mercedes-EQ-malliston latausaikoihin ja toimintamatkoihin saa sivuston interaktiivisesta valikosta, jossa sähköistä toimintamatkaa voi simuloida erilaisten muuttujien perusteella. Tällaisia ovat esimerkiksi ulkolämpötila, ilmastointilaitteen käyttö ja reittiprofiili. Reittilaskuriin voi syöttää myös yksilöllisen reitin, kuten säännöllisen mökkimatkan tai satunnaisen loma-ajoreitin.

Trackbacks & Pings

  • Mercedes-Benzin tulos parani selvästi 3. vuosineljänneksellä - Eurooppalaiset autot :

    […] Mercedes-Benz toimitti asiakkailleen kolmannella vuosineljänneksellä 530 400 henkilö- ja 104 000 pakettiautoa. Vuoden 2021 tilanteeseen verrattuna henkilöautojen toimitukset lisääntyivät peräti 38 ja pakettiautojenkin 18 prosenttia. Toimitetuista henkilöautoista  pistokehybridejä oli lähes 85 000 ja täyssähköautoja 37 000 kappaletta. Sähköautojen toimitukset lisääntyivät 97 prosenttia. Kysytyimmän keskikokoisten premium-autojen luokan osuus toimitetuista autoista oli 277 000 kappaletta. Tämän segmentin eniten rekisteröidyt mallit olivat C-sarja (+ 55 %), E-sarja (+ 25 %) sekä GLC (+ 49 %), jonka toimitukset nousivat 88 700 kappaleeseen. Sähköautomalleista EQB saavutti syyskuussa tähän mennessä parhaan myyntituloksensa 3400 autolla. […]

    1 vuosi ago

Vastaa