info@carnivalnews.net

Maailman ensimmäinen matkustamon tutkajärjestelmä Volvolta varmistaa, että kukaan ei jää jälkeen

Kuvittele nukkuvan lapsen pehmeän, tuskin havaittavissa olevan hengityksen liikkeet.

Volvon kehittämä uusi matkustamon tutkatoiminto on riittävän herkkä tunnistamaan pienimmätkin – kuten nukkuvan pikkulapsen – liikkeet alle millimetrin tarkkuudella. Se on ensimmäinen toiminto, joka kattaa auton kaikki sisätilat, tavaratila mukaan lukien.

Tänään paljastettu uusi tutkajärjestelmä sisältyy tulevaan täyssähköiseen Volvo EX90 -malliin. Sen tarkoituksena on ehkäistä tragedioita, jotka ovat koituneet liian monen perheen kohtaloksi.

Yhdysvaltojen kansallisten tilastojen mukaan vuodesta 1998 lähtien yli 900 lasta on kuollut jäätyään kuumaan autoon. Mikä surullisinta, suurin osa näistä kuolemista johtui siitä, että joku unohti, että lapsi oli autossa.

Haluamme auttaa varmistamaan, että kukaan ei jää jälkeen tai unohdu.

Uusi matkustamon tutkajärjestelmä tulee säädösten salliessa ensin vakiovarusteeksi Volvo EX90 -malliin, joka esitellään marraskuun 9. päivä. Ominaisuus sisältyy myös muihin tuleviin Volvo -malleihin.

Tukea tarjoavaa teknologiaa autoiluun

Kattokonsoliin, lukuvaloihin ja tavaratilaan asennettuja antureita käyttävä järjestelmä on ensimmäinen, joka osaa tunnistaa pienimmätkin liikkeet auton koko sisätiloissa.

Jotta tutkat kattavat mahdollisimman suuren osan matkustamoa ja tunnistavat, onko autoon jäänyt lapsi tai lemmikki, olemme sijoittaneet niitä kaikkialle edestä taakse, tavaratila mukaan lukien.

“Kukaan ei ole tahallaan huolimaton tai väsynyt, mutta tiedämme, että niin voi käydä”, sanoo vammojen ehkäisyyn erikoistunut tekninen asiantuntija Lotta Jakobsson. “Olemme kaikki ihmisiä, ja huomion herpaantuminen on osa elämää. Huipputeknologian avulla voimme tukea sinua, kun et ole parhaimmillasi ja estää perheenjäseniä tai lemmikkejä unohtumasta autoon.”

Jotta järjestelmä osaa muistuttaa sinua vain tarvittaessa, asiantuntijamme ovat määrittäneet, että paras tapa antaa merkki autossa olevista perheenjäsenistä on auton lukituksen yhteydessä.

Aina, kun yrität lukita autoa, matkustamon tutkajärjestelmä aktivoituu ja määrittää, onko autossa ihmisiä tai lemmikkejä.

Jos perheenjäsen tai lemmikki havaitaan sisätiloissa, auton lukitus pysyy auki ja keskinäyttöön tulee kehotus tarkistaa matkustamo matkustajien varalta.

Auton ilmastointijärjestelmä voi pysyä käynnissä, jos ihmisiä tai eläimiä havaitaan matkustamossa, mikä parantaa mukavuutta. Tämä voi myös auttaa pienentämään hypotermian tai lämpöhalvauksen riskiä.

“Olemme aina olleet turvallisuuden edelläkävijä ja haluamme jatkossakin suojella elämää luomalla uusia standardeja autoturvallisuudessa”, Lotta Jakobsson sanoo. “Tämä tarkoittaa myös sitä, että ihmiset voivat tuntea olonsa turvalliseksi ja levolliseksi. Emotionaalinen turvallisuus auttaa nauttimaan elämästä täysipainoisesti ja samalla estämään tragedioita tapahtumasta.”

Edellytykset

  • Matkustamon tutkajärjestelmä tulee vakiovarusteeksi kaikissa maissa, joissa järjestelmän käyttämä 60 GHz:n taajuus on hyväksytty autokäyttöön. Työskentelemme jatkuvasti yksittäisten markkinoiden kanssa hyväksynnän varmistamiseksi ja järjestelmän aktivoimiseksi, kun hyväksynnät on myönnetty.
  • Ilmastointijärjestelmä pysyy käynnissä niin kauan kuin korkeajänniteakussa on riittävä varaus.

27.9.2022 

Volvo Car Finland 

Neloselta uutta

Temptation Island Suomi 2022 eli uusi kausi alkaa aivan näillä näppäimillä, mutta tämän kertainen kausi on hieman erilainen kuin edelliset – mitä sitten on muuttunut, vai onko ohjelmassa mukana olevien pariskuntien iät ja pitkät suhteet se ainoa muuttunut tekijä? Tsekkaa lisää: Temptation Island 202

Nykyään kun suoratoisto on vallannut kaikkien kodit, katselemme sitä kautta usein myös television perusohjelmatkin – näitä ovat myös sellaiset musiikiohjelmat kuten Syksyn Sävel ja Vain Elämää-sarja, kunpi on sinun suosikkisi näistä kahdesta? Entä mitä pidät Erika Vikmanista

Trackbacks & Pings

Vastaa