info@carnivalnews.net

Lähdössä matkailuautolla reissuun- onko Housecar tuttu?

Oman tilan tarve sekä aikatauluttoman omatoimimatkailun trendi ovat lisänneet matkailuautoilun suosiota entisestään. Ja kestävän matkailun periaatteet kasvattavat vuokrauksen suosiota. Nyt Suomen markkinoille tulee ruotsalainen Housecar matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylisellä palvelullaan. Ajoneuvon omistajalle yritys tarjoaa ison porkkanan: täyden vakuutuksen ja 24/7 tiepalvelun.

Matkailuautoilu elää juuri nyt vahvaa uutta nousukautta. Ihmiset haluavat yhä matkustaa, mutta viimeisten parin vuoden matkustusrajoitukset ovat tuoneet uusia ratkaistavia asioita, joihin myös Housecar tuo vastauksia. Housecar palvelu sopii oman tiensä kulkijoille, matkailijoille, jotka eivät välttämättä halua vain lentää ja makoilla – vaan tutkia ja seikkailla.

Matkailuauto, Housecar
Matkailuauto, Housecar

Housecar aloitti Ruotsissa vuonna 2020 ja Norjassa 2021. Yritys on johtava toimija molemmissa maissa. Nuoria omistajia ajaa jakamistalous sekä siihen liittyvät kestävän kehityksen periaatteet. ”Matkailuajoneuvot seisovat ison osan vuodesta käyttämättöminä omistajien pihassa. Vuokraamalla niitä toisille yksityishenkilöille, saadaan autot ajoon ja omistajille tuottoa. Ja mitä enemmän autoja jaetaan, sitä vähemmän uusia autoja tarvitsee valmistaa”, sanoo Rickard Magnusson, Housecarin toimitusjohtaja ja yksi omistajista.

Menneet vuodet ovat olleet Suomessakin suosittuja sisämään matkailulle ja sitä kautta myös matkailuajoneuvoille, joita rekisteröitiinkin viime vuonna ennätysmäärä, peräti 3209 kappaletta. Tähän on luonnollisesti useita syitä, joista koronan vuoksi hiipunut ulkomaanmatkailu on yksi, mutta toisaalta myös lähiseutujen matkakohteet ovat myös aktivoituneet ja modernisoineet palveluitaan. Housecvarin Magnusson kertoo että yrityksen tavoitteena on, että omistaja vuokraa ajoneuvoaan muille mahdollisimman paljon silloin, kun ei itse sitä käytä. Samalla hän voi tienata jopa 1200 euroa viikossa”. Tällä lisääntyvälle vuokrauksella on selkeästi havaittavissa olevat markkinat, sillä vaikka perheillä olisi varaa ostaa omakin matkailuajoneuvo, toisaalta on järkevää vuokrata sellainen juuri silloin kuin sellaista tarvitsee.

Ajoneuvon vuokraus on tehty omistajalle ja vuokraajalle turvalliseksi

Oman ajoneuvon jakamiseen liittyy huoli sille mahdollisesti sattuvista vahingoista. Housecar poistaa tämän huolen ottamalla ajoneuvoille täysvakuutuksen vakuutusyhtiönsä kautta. Tätä etua ei tarjoa kukaan muu toimija Suomessa. Lisäksi vuokraajalla on tukenaan 24/7 tiepalvelu.

Yritys myös tarkastaa ajoneuvon vuokraajan luottotiedot ennakkoon. Varauspyyntöä ei voi tehdä, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Varauskalenteri taas säästää niin omistajan kuin varaajan aikaa, kun turhia kyselyjä jo varatuille ajoille ei tule.

Palvelu on loistava tapa saada matkailuajoneuvolle käyttöä myös sille ajanjaksolle, kun se muuten olisi käyttämättömänä parkkihallisssa tai omassa pihassa, autotallissa. Oman auton vuokraus tuo myös monesti tarvittavia lisätuloja, joita voidaan sitten perheen sisällä ohjata muihin tarpeisiin kuten remontointiin ja omaan hyvinvointiin.

Matkailutrendinä oman tilan tarve

Koronapandemian myötä muuttuneet matkailutrendit tukevat Housecarin visiota. Nyt kaivataan omaa tilaa, yksityistä liikkumista ja vapautta valita matkan aika, kesto ja suunta. Matkailuautoilu yhdistää kaikki nämä tarpeet. Autossa ollaan oman seurueen kesken ja matkalle poimitaan juuri ne kohteet, jotka itseä kiinnostavat ja joissa kokee olonsa hyväksi.

Ja koettavaa Pohjoismaissa riittää vaaramaisemista pittoreskeihin kylätunnelmiin. ”Meidän kautta voi vuokrata matkailuajoneuvon myös Norjasta ja ajella vaikka suosituille vuonoille. Se on juuri nyt varsinkin monen nuoren matkailijan haave”, Magnusson toteaa.

Housecar on matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylinen jakamisalusta, jonka kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata matkailuajoneuvoja toisilleen turvallisesti, helposti ja valmiiksi vakuutettuna. Housecarin verkkopalvelusta löytyy tällä hetkellä 600 erityylistä ja -tasoista matkailuautoa ja -vaunua. Suomessa Housecar lähtee hakemaan 400 auton valikoimaa.

Housecarin edut

  • Huoleton vuokraus ja matkailu: täysvakuutus autolle ja 24/7 tiepalvelu auton käyttäjälle.
  • Vuokraajan luottotietojen tarkastus: jos luottotiedot eivät ole kunnossa, varauspyyntöä ei voi tehdä.
  • Turvallinen maksaminen netissä.
  • Helppo varaaminen varauskalenterin avulla, säästää sekä omistajan että vuokraajan aikaa.
  • Suomenkielinen asiakaspalvelu.
  • Skandinavian laajin valikoima kaiken tasoisia matkailuautoja ja -vaunuja.

Tulevien vuosien matkailu

Lentomatkailu ei palaudu välttämättä aivan lähivuosina vuoden 2019 tasolle, joten Housecarin tyyppisten matkapalveluiden käyttö lisääntynee. Perheillä on entistä enemmän vapaa-aikaa sekä myös rahaa käyttää matkailuun, joten täyden palvelun matkailuauto tai -vaunu on siinä nähden hyvä vaihtoehto.

Toinen iso trendi on omistamisen vähentäminen ja yhteiskäyttö. Tästä aiheesta on kirjoiteltu jo vuosia, mutta se ei ole Suomessa autojenkaan osalta noussut sellaisiin lukemiin kuin muualla Euroopassa, mutta niin kuin monessa muussakin trendissä, asiat tapahtuvat Suomessa 5-10 vuotta myöhemmin kuin muilla lähialueilla.

Tutustu paremmin:

https://housecar.fi/

Vastaa