info@carnivalnews.net

Kaasuautoilu Euroopassa

Kaasuautoilu on yleistynyt Euroopassa viime vuosina, erityisesti maissa, joissa on kannustimia ympäristöystävällisempään ajoneuvoliikenteeseen. Esimerkiksi Norjassa ja Ruotsissa kaasuautojen määrä on kasvanut nopeasti – millainen se kaasuauto sitten liikenteessä on?

Euroopassa on myös useita maita, joissa kaasuautoilua tuetaan taloudellisesti ja verotuksellisesti. Esimerkiksi Saksassa, Italiassa ja Hollannissa on erilaisia tukiautoja, joilla edistetään kaasuautoilua. Näihin kuuluu muun muassa alennettu ajoneuvovero, edullisempi polttoaineen hinta ja jopa kaasuautojen ilmaiset pysäköintipaikat.

Euroopassa on myös laaja kaasutankkausasemaverkosto, joka on kasvanut nopeasti viime vuosina. Esimerkiksi Saksassa on yli 900 kaasutankkausasemaa, Italiassa yli 1 300 ja Espanjassa yli 60. Tämä on tehnyt kaasuautoilusta yhä houkuttelevamman vaihtoehdon Euroopassa.

Eurooppalaiset kaasuautot

Euroopassa on useita kaasuautojen valmistajia, kuten Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, Fiat, Opel, Mercedes-Benz, BMW, Volvo ja Renault. Näiden valmistajien kaasuautoja myydään useimmissa Euroopan maissa.

Esimerkiksi Volkswagenilla on laaja kaasuautojen valikoima, mukaan lukien Golf, Polo, Passat ja Caddy. Skodan kaasuautovalikoimaan kuuluu Octavia, Superb ja Karoq. Audin kaasuautoja ovat A3, A4 ja A5. Seat tarjoaa kaasuautoja kuten Leon ja Ibiza. Fiatin kaasuautovalikoimaan kuuluvat Panda, 500 ja Tipo. Opelin kaasuautovalikoima sisältää Corsan, Astran ja Insignian. Mercedes-Benzin kaasuautovalikoimaan kuuluvat B-sarja ja GLC. BMW:llä on kaasuautoja kuten 5-sarjan ja 7-sarjan. Volvo tarjoaa kaasuautoja kuten V90 ja XC40. Renaultilla on kaasuautoja kuten Clio ja Captur.

Kaasuautoilulla on monia etuja, kuten alhaisemmat päästöt ja edullisempi polttoaineen hinta verrattuna perinteisiin polttomoottoriautoihin. Kaasuautot ovat myös hiljaisempia ja saattavat olla käyttökustannuksiltaan halvempia. Tämä on tehnyt kaasuautoista houkuttelevia niille, jotka haluavat ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon perinteisille polttomoottoriautoille.

Kaasuautoilun edut

Kaasuautoilulla on useita etuja verrattuna perinteisiin bensiini- tai dieselautoihin. Tässä joitakin tärkeimmistä eduista:

  1. Ympäristöystävällisyys: Kaasuautojen päästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin bensiini- tai dieselautojen. Kaasuautojen käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä ja pienhiukkaspäästöjä, mikä on tärkeää ilmastonmuutoksen torjunnassa ja ympäristön suojelussa.
  2. Taloudellisuus: Kaasu on halvempaa kuin bensiini tai diesel, joten kaasuautoilu voi olla taloudellisesti kannattavaa pitkällä aikavälillä. Lisäksi joissain maissa kaasuautoilijoille on tarjolla verohelpotuksia ja muita taloudellisia etuja.
  3. Hiljaisuus: Kaasuautot ovat hiljaisempia kuin bensiini- tai dieselautot, mikä parantaa ajomukavuutta.
  4. Moottorin kestoikä: Kaasu on puhtaampaa polttoainetta kuin bensiini tai diesel, joten kaasuautojen moottorit voivat kestää pidempään.
  5. Hyvä suorituskyky: Nykyaikaiset kaasuautot tarjoavat hyvän suorituskyvyn ja kiihtyvyyden, ja niissä on usein riittävästi tehoa vaativien ajotilanteiden käyttöön.
  6. Itsenäisyys öljystä: Kaasu on kotimainen polttoaine, joka vähentää riippuvuutta ulkomaisesta öljystä ja parantaa energiavarmuutta.

Kaasuautoilu on siis ympäristöystävällisempi, taloudellisempi ja mukavampi vaihtoehto perinteisille polttomoottoriautoille.

Vastaa