info@carnivalnews.net

F1 kausi 2023 ja eurooppalaiset tallit

Formula 1 -sarjassa on useita eurooppalaisia tallia, joista tunnetuimpia ovat Ferrari, Mercedes, Red Bull, Alpine, Aston Martin ja McLaren. Näiden tallien lisäksi sarjassa on muitakin eurooppalaisia talleja, kuten Alfa Romeo, Williams ja Haas. Tämän kauden 2023 F1 kisakalenteri on täynnä kisoja koko vuodelle.

Eurooppalaisilla talleilla on ollut merkittävä rooli Formula 1 -historiassa, ja monet menestyneimmistä kuljettajista ovat kilpailleet juuri eurooppalaisten tallien väreissä. Esimerkiksi Michael Schumacher ja Sebastian Vettel ovat voittaneet yhteensä 11 maailmanmestaruutta Ferrarin tallissa, ja Lewis Hamilton on voittanut seitsemän mestaruutta Mercedes-tallissa.

Eurooppalaiset tallit ovat myös tunnettuja innovatiivisuudestaan ja teknisestä osaamisestaan. Esimerkiksi Mercedes on viime vuosina ollut sarjan dominoiva voima, ja se on tuonut useita uusia teknisiä innovaatioita sarjaan. Samoin Red Bull on tunnettu teknisestä osaamisestaan, ja se on voittanut useita mestaruuksia eri kuljettajien kanssa.

Eurooppalaiset tallit ovat myös tärkeitä sarjan kehittämisessä ja hallinnassa. Esimerkiksi Ferrari on ollut pitkään mukana Formula 1 -sarjan hallinnossa, ja se on vaikuttanut merkittävästi sarjan sääntöihin ja kehitykseen.

F1 kausi 2023 alkoi Bahrainista

Max Verstappen lähtee kauden avauskilpailun, Bahrainin GP:n, ykköspaikalta Red Bullin tallikaverinsa Sergio Perezin ollessa kakkosruudussa. Ferrari paransi huomattavasti suoritustaan ja pääsi kärkeen ensimmäisissä osioissa, ja myös Fernando Alonso oli mukana sekoittamassa pakkaa. Verstappen kuitenkin hallitsi Q3-osuuden, jättäen Charles Leclercin kymmenyksen päähän. Leclerc ja Ferrari eivät lähteneet hakemaan parempaa aikaa, säästellen renkaita sunnuntain kilpailua varten. Tämä jätti oven auki Perezille, joka pystyi ohittamaan Leclercin ja takaamaan Red Bullille kaksoispaalun. Ferrarin Carlos Sainz oli neljäs. Alonso, George Russell ja Lewis Hamilton menettivät mahdollisuuden parempaan sijoitukseen kuluttaessaan renkaansa aiemmin karsinnassa, ja he joutuivat tyytymään sijoituksiin viidenneksi, kuudenneksi ja seitsemänneksi. Kaikki olivat yli puoli sekuntia Verstappenin paalupaikka-aikaa hitaampia. Paluun F1-sarjaan tehnyt Lance Stroll oli Aston Martinilla kahdeksas. Talli ei pystynyt toistamaan harjoituksissa nähtyjä nopeimpia aikoja, mutta on mukana kamppailemassa neljän auton ryhmässä F1-sarjan kärkisijoista.

Bahrain GP lähtölista: 1) Max Verstappen, Red Bull 2) Sergio Perez, Red Bull 3) Charles Leclerc, Ferrari 4) Carlos Sainz, Ferrari 5) Fernando Alonso, Aston Martin 6) George Russell, Mercedes 7) Lewis Hamilton, Mercedes 8) Lance Stroll, Aston Martin 9) Esteban Ocon, Alpine 10) Nico Hulkenberg, Haas

Vastaa