info@carnivalnews.net

CUPRAn ensimmäinen täyssähköauto on syntynyt

CUPRA vahvisti SEATin lehdistötilaisuudessa CASA SEATissa keskiviikkona uuden täyssähköisen mallin markkinoille tulon. CUPRA el-Born on automalli, joka muuttaa täyssähköautoihin liittyviä näkemyksiä. Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä 2019 esitelty el-Born-konseptiauto on saanut kiitosta sulavalinjaisesta ulkonäöstään ja persoonallisuudestaan. Mutta suunnittelijatiimi ja teknisen suunnittelun keskus Martorellissa eivät tyytyneet vain kiitettäviin arvosanoihin. He jatkoivat auton kehittämistä antaen sille yhä urheilullisemmat piirteet ja yhä vaikuttavamman visuaalisen ulkonäön. Tuloksen brändin ensimmäinen täyssähköauto: CUPRA el-Born. CUPRA el-Born istuu täydellisesti brändin filosofiaan ja asiakasprofiiliin. Uusi malli valmistetaan Zwickau tehtaalla Saksassa.

CUPRA el-Bornissa on nähtävissä kaikki CUPRA-brändin geenit. Olemme vieneet alkuperäisen konseptiauton seuraavalle tasolle luoden yhä urheilullisemman ja dynaamisemman muotokielen ja suunnitelleet uudelleen sen teknologian. CUPRA el-Born on elävä todiste suorituskyvyn ja täyssähköauton upeasta yhteensopivuudesta,sanoi CUPRAn toimitusjohtaja Wayne Griffiths

CUPRA el-Bornin kehitystyön keskiössä oli alusta alkaen suorituskyky ja dynamiikka. CUPRA el-Born kiihtyy 0–50 km/h vain 2,9 sekunnissa. CUPRA e-Born on suunniteltu MEB-alustarakenteeseen ja se käyttää yksinomaan CUPRA el-Bornille kehitettyä uutta DCC Sport alustansäätöjärjestelmää. Tällä tavoin voidaan yhdistää urheilullinen ajokokemus ja auto, joka mukautuu kaikenlaisiin ajo-olosuhteisiin tarjoten samalla ensiluokkaista ajodynamiikkaa.

CUPRA el-Born sisältää huipputeknologiaa kuten Head-up Display -tuulilasinäytön lisätyn todellisuuden ominaisuuksilla. CUPRA el-Bornin akun nettokapasiteetti on 77 kWh (brutto: 82 kWh) ja sen toimintamatka on jopa 500 km. CUPRA el-Bornissa on erittäin nopea latauskapasiteetti, sillä toimintamatkaa voi ladata jopa 260 km vain 30 minuutissa.  

CUPRA el-Bornin sisäpuoli on suunniteltu kiteyttämään CUPRAn filosofian laatu- ja suorituskykyominaisuudet yhdistettynä hienostuneisuuteen. Näistä esimerkkinä urheilulliset kuppi-istuimet, uusi ohjauspyörä ajoprofiilien valinnalla ja CUPRA-painikkeilla sekä korkealaatuiset materiaalivalinnat sisustuksessa. Laatuun ja yksityiskohtiin panostamisen lisäksi CUPRA kiinnitti erityistä huomiota vastuullisuuteen mm. käyttämällä sisustuksessa kierrätysmateriaaleja.

Uusi CUPRA el-Born saapuu markkinoille vuonna 2021.

Vastaa