info@carnivalnews.net

Bridgestone tuo ENLITEN-teknologian Volkswagenin uuteen Golf 8:aan

  • Uuteen Volkswagen Golf 8:aan saa nyt alkuperäisasennuksena juuri siihen suunnitellut, ympäristöystävällistä ENLITEN-teknologiaa hyödyntävät Turanza Eco -renkaat.
  • Enliten-teknologia vähentää vierintävastusta erittäin merkittävästi, mikä parantaa polttoaineen kulutusta tinkimättä ajonautintoa lisäävästä auton käsiteltävyydestä ja ajon dynaamisuudesta.
  • Bridgestone ilmoitti hiljattain tuovansa ENLITEN-teknologian maanteille ensimmäistä kertaa Volkswagenin ID.3-täyssähköautossa, ja nyt julkaistava yhteistyö on jälleen uusi askel yritysten pitkään jatkuneessa kumppanuudessa.

Bridgestone, maailman suurin rengas- ja kumiyhtiö, julkaisee Volkswagenin uuteen Golf 8:aan suunnitellut innovatiivista, kevyttä ENLITEN-teknologiaa käyttävät Turanza Eco -renkaat. ENLITEN-teknologia vähentää merkittävästi vierintävastusta, parantaa polttoainetehokkuutta, kuluttaa vähemmän raaka-aineita ja tarjoaa erinomaisen märkäpidon ja kulumiskestävyyden. Ympäristöeduista huolimatta ajonautinnosta ei ole tingitty, vaan renkaan alhaisempi massa parantaa myös auton käsiteltävyyttä ja lisää ajon dynaamisuutta.

Bridgestone ilmoitti hiljattain tuovansa ENLITEN-teknologian maanteille ensimmäistä kertaa Volkswagenin ID.3-täyssähköautossa, ja nyt julkaistava yhteistyö on jälleen uusi virstanpylväs Bridgestonen ja Volkswagenin pitkään jatkuneessa kumppanuudessa.

Käsiteltävyyttä ja dynaamisuutta

Volkswagen edellytti osana Golf 8:n kehitystyötä autoon asennettavilta renkailta erittäin alhaista vierintävastusta ilman että suorituskyvyn muut osa-alueet kärsisivät. Volkswagenin pitkäaikainen kumppani Bridgestone otti haasteen vastaan ja kehitti Turanza Eco -renkaat, jotka saavuttivat ENLITEN-teknologian avulla mm. EU:n rengasmerkintäasetuksen mukaisen parhaan A-vierintävastusluokituksen.

Tämän räätälöidyn renkaan merkittävimpiä ominaisuuksia on ajoneuvon entistä parempi käsiteltävyys. ENLITEN-renkaiden valmistuksessa käytettävät ainutlaatuiset materiaalit ja uusi sekoitusprosessi yhdessä parantavat kumiseoksen kulumiskestävyyttä pidon kärsimättä. Kun tähän yhdistetään renkaassa käytetty urien muoto ja 3D-pintakuvio, Turanza Eco Enliten -renkaat tarjoavat EU-rengasmerkintöjen mukaisen B-luokan märkäpidon ja erinomaisen kulumiskestävyyden. Renkaassa käytetyt ratkaisut parantavat Volkswagen Golf 8:n ajettavuutta ja sitä kautta ajonautintoa.

Bridgestonen uusi innovatiivinen, kevyt rengasteknologia asettaa riman renkaiden materiaalinkäytölle ja vierintävastukselle, tarjoten näin merkittäviä ympäristöetuja. Alhaisempi pyörivä massa takaa myös dynaamisemman ajettavuuden. ENLITEN-renkaiden vierintävastus on jopa 30 prosenttia tavallista premium-kesärengasta pienempi.1 Se tarkoittaa pienempää polttoaineen kulutusta ja alhaisempia CO2-päästöjä. ENLITEN-teknologialla tehdyt renkaat ovat myös jopa 20 prosenttia tavanomaisia premium-kesärenkaita kevyempiä1, mikä säästää polttoainetta. Jokaisen renkaan valmistukseen käytetään jopa 2 kg vähemmän materiaaleja, mistä ympäristö hyötyy tarkasteltaessa niin luonnonvarojen käyttöä kuin lopullista käytöstä poistoa.

Syvemmälle ENLITEN-teknologian etuihin yhdessä Volkswagenin kanssa

Uusi 205/55R16 91H Turanza Eco ENLITEN on kehitetty Bridgestone EMIAn T&K-keskuksessa Roomassa Italiassa. Se on saatavilla Euroopan markkinoilla elokuusta 2020 lähtien.

Bridgestone EMIAn ensiasennusliiketoiminnasta vastaava johtaja Steven De Bock toteaa: ”Tähän asti olemme keskittyneet viestimään ENLITEN-teknologiasta vastuullisten renkaiden läpimurtona – ja täysin oikeutetusti – mutta se voi parantaa myös merkittävästi ajokokemusta. Turanza Eco ENLITEN -renkaan alhainen vierintävastus ja paino lisäävät selkeästi ajamisen dynaamisuutta, etenkin heikompitehoisten autojen kohdalla. On upeaa, että pääsemme demonstroimaan ENLITEN-teknologian erilaisia etuja ympäristönäkökohdista ajon nautittavuuteen yhdessä pitkäaikaisen kumppanimme Volkswagenin kanssa.”

1 Bridgestonen sisäisen vertailun perusteella. Vertailurenkaina oli Bridgestonen ENLITEN-teknologiaa hyödyntäviä ja muita premium-kesärenkaita koossa 92Y 225/40R18 XL.

Lähde: News Cision

Vastaa