info@carnivalnews.net

Bridgestone kehittää yhteistyössä Lamborghinin kanssa Huracán STO ‑superautoon räätälöidyn Potenza Race ‑renkaan

  • Lamborghini Huracán STO:hon räätälöidyt Bridgestone Potenza Race semi-slick-renkaat on suunniteltu ottamaan kaikki irti huippuluokan suorituskyvystä niin radalla kuin liikenteessä.
  • Ne tarjoavat loistavan pidon kuivalla, erinomaiset kierrosajat ja pitkään kestävää suorituskykyä radalla.
  • Lamborghinin Huracán STO:n ainoana rengastoimittajana Bridgestone toimittaa myös räätälöidyt Potenza Sport ‑renkaat tähän superurheiluautoon.

Bridgestone on valittu toimittamaan yksinoikeudella renkaat italialaisvalmistaja Lamborghinin uuteen, myös liikenteeseen sopivaan rata-autoon, Huracán STO:hon. Räätälöityjen Bridgestone Potenza Sport ‑renkaiden lisäksi Lamborghini Huracán STO voidaan nyt varustaa myös räätälöidyillä Bridgestone Potenza Race ‑semi-slick-renkailla. Ne tarjoavat erinomaisen kuivapidon, joka takaa loistavat kierrosajat, luotettavat kaarreajo- ja jarrutusominaisuudet sekä käsiteltävyyden radalla ja radan ulkopuolella.

Todellista huippusuorituskykyä

Räätälöidyt Bridgestone Potenza Race ‑renkaat ovat lisäys Lamborghini Huracán STO:n uskomattomiin ominaisuuksiin ja ne antavat kuljettajille mahdollisuuden kokea todellista huippusuorituskykyä. Premiumluokan Potenza Race semi-slick-renkaat perustuvat Bridgestonen pitkään kokemukseen Formula 1 ‑luokasta ja huippusuorituskykyisistä autoista. Ne on valmistettu ensimmäistä kertaa mittatilauksena Lamborghini Huracán STO:ta varten. Renkaan kulutuspinnassa on Italian liput värit – tunnustuksena siitä, että sekä rengas että auto on suunniteltu Italiassa – ja Lamborghinin omat merkinnät.

Räätälöidylle Bridgestone Potenza Race ‑renkaalle luvataan erinomainen kuivapito. Lupauksen taustalla on optimoitu kumiseos ja pintakuvio sekä kuivapitoa ja käsiteltävyyttä parantava urheilullinen rengasprofiili. Rengas myös kestää pitkään radalla ja antaa edellytykset loistaviin kierrosaikoihin – siitä huolehtivat maksimoitu kosketusalue ja paineen tasainen jakautuminen, jotka parantavat jarrutus- ja kaarreajo-ominaisuuksia. Koska renkaan runkorakenne takaa hyvän suorituskyvyn myös tavallisessa katuajossa, rengas sopii rata-ajon lisäksi myös liikenteeseen.

Bridgestone Potenza Racen kehitystyössä on tukeuduttu laajalti yrityksen uraauurtavaan virtuaalisiin renkaan mallinnus- ja simulointitekniikoihin, joiden avulla renkaalle voidaan luoda kehitystyötä ja testausta varten digitaalinen kaksonen. Tässä projektissa virtuaalinen suunnittelu ja simulointi auttoivat Bridgestonea ja Lamborghinia löytämään Huracán STO:lle optimaalisen ratkaisun, joka maksimoi renkaan kosketusalueen ja jakaa paineen tasaisesti haastavimmissakin kaarreajo-, jarrutus- ja pito-olosuhteissa.

Virtuaalitekniikan käyttö lyhensi Huracán STO:n renkaan kehittämiseen kuluvaa aikaa ja tarjosi [1] lisää joustavuutta. Virtuaaliympäristössä voidaan testata paljon useampia rengasvariantteja, sillä renkaan digitaalisen kaksosen muuttaminen ja subjektiivinen testaus ajosimulaattorissa sujuvat erittäin nopeasti. Näin ajoneuvo saadaan nopeammin markkinoille. Virtuaalitekniikan käyttö varmistaa myös, että valittu rengas on ihanteellinen ratkaisu, kun kehitysprosessin aikana on pystytty testaamaan useita vaihtoehtoja. Lisäksi se hyödyttää ympäristöä monellakin tapaa: luonnonvaroja säästyy ja CO2-päästöt vähenevät, koska tarvittavien prototyyppirenkaiden ja fyysisten testien määrää voidaan pienentää.[2]

Ainoa rengastoimittaja

Euroopassa kehitetyt ja valmistetut räätälöidyt Bridgestone Potenza Race ‑renkaat ovat nyt saatavilla lisävarusteena Lamborghinin Huracán STO:hon. Vaihtoehtoisesti Lamborghinin Huracán STO voidaan varustaa myös räätälöidyillä Bridgestone Potenza Sport ‑renkailla, jotka maksimoivat superauton uskomattoman suorituskyvyn maantiellä.

Bridgestone Central Europen toimitusjohtaja Christian Mühlhäuser kommentoi: ”On hienoa tehdä jälleen kerran yhteistyötä Lamborghinin kanssa, erityisesti uskomattoman Huracán STO:n ainoana rengastoimittajana. Olemme jo lanseeranneet autoon räätälöidyt Potenza Sport ‑renkaat, ja nyt ovat vuorossa erityisesti rata-ajajille ja huippuluokan suorituskyvystä innostuneille kuljettajille tarkoitetut Potenza Race ‑renkaat. Kumpikin rengasmalli maksimoi ajoneuvon huikeat ominaisuudet monin tavoin. Olen ylpeä tiimistäni, joka pystyy tarjoamaan Lamborghinin asiakkaille näin viimeistä piirtoa myöten harkitun ja kattavan ratkaisun.”

”Olemme iloisia, että valitsimme Bridgestonen jälleen kehittämään kaksi rengasta varta vasten Huracán STO:hon: ensin Potenza Sportin ja nyt Potenza Racen”, sanoo Automobili Lamborghinin tekninen johtaja Maurizio Reggiani. ”Nämä räätälöidyt Bridgestone-renkaat vastaavat täydellisesti Huracán STO:n dynaamisia ominaisuuksia, ja kuljettajat saavat renkaan, joka tarjoaa täydellisen ohjausvasteen erilaisissa tilanteissa ja maksimoi superurheiluautomme ominaisuudet niin radalla kuin liikenteessäkin.”

[1]Bridgestonen virtuaalinen renkaan kehitysprosessi voi lyhentää tuotekehitykseen kuluvaa aikaa sekä ulkoradalla ja aidoissa olosuhteissa suoritettavia rengastestejä jopa 50 prosentilla.

[2] Jokainen projekti, jossa käytetään Bridgestonen virtuaalista renkaanmallinnusta, säästää noin 200 rengasta, mikä tarkoittaa noin 60 prosentin säästöä raaka-aineissa ja CO2-päästöissä renkaan kehitysprosessin aikana.

Bridgestone Euroopassa, Venäjällä, Lähi-idässä, Intiassa ja Afrikassa (EMIA)

Bridgestone EMIA on Bridgestone Corporationin alueellinen strateginen liiketoimintayksikkö. Bridgestone Corporation on maailman johtava renkaiden ja muiden kumituotteiden valmistaja, joka tarjoaa asiantuntemukseen perustuvia ratkaisuja turvalliseen ja vastuulliseen liikkuvuuteen. Zaventemissa (Belgiassa) pääkonttoriaan pitävällä Bridgestone EMIA:lla on yli 20 000 työntekijää ja toimintaa 40 maassa eri puolilla aluetta. Bridgestone tarjoaa monipuolisen valikoiman innovatiivisiin teknologioihin perustuvia premiumluokan renkaita ja edistyksellisiä ratkaisuja, jotka parantavat ihmisten liikkumista, elämää, työtä ja vapaa-aikaa. 

Lisätietoa Bridgestonen EMIAsta osoitteissa www.bridgestone.eu ja www.bridgestonenewsroom.eu sekä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa,  YouTubessa ja LinkedIn:ssa.

Bridgestone Europe NV/SA, Suomen sivuliike vastaa Bridgestone-, Firestone- ja Dayton-merkkisten renkaiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Toimitilamme sijaitsevat Helsingissä. www.bridgestone.fi

Vastaa