info@carnivalnews.net

BMW:n uusi Skytop-konseptiauto: tehoa ja tarkkuutta ylelliseen matkantekoon

BMW Skytop
BMW Skytop

BMW esitteli Concorse d’Eleganza Villa d’Estessä ainutlaatuisen BMW Concept Skytop -konseptiauton. Atleettinen kaksipaikkainen auto yhdistää hienoimpia materiaaleja perinteiseen käsityötaitoon elegantiksi kokonaisuudeksi, jossa on vivahteita legendaarisista BMW Z8 Roadsterista ja BMW 503:sta. Roadsterin tavoin konseptiautossa on BMW:n tehokkain V8-moottori.

Concept Skytop -konseptiauton atleettista olemusta säestää urheilullinen eleganssi. Kaksipaikkaisen konseptiauton lämpimien värien sisä- ja ulkotiloissa on käytetty parhaita materiaaleja, joita ovat työstäneet perinteisen käsityötaidon osaajat.

”BMW Concept Skytop on todella ainutlaatuinen ja eksoottinen muotoilultaan Concorso d’Eleganza Villa d’Esten perinteen mukaisesti. Konseptiauto tarjoaa yhdistelmän dynaamista ajamista ja eleganssia”, sanoo BMW:n design-johtaja Adrian van Hooydonk.

BMW Concept Skytopin tyylipuhtaan ulkokuoren tavoitteena on herättää katsojassa halu tarttua ohjauspyörään ja lähteä ajamaan. Tarkasti harkitut linjat määrittävät voimaa henkiviä pintoja ja vievät katseen kohti auton takaosaa. Ovien yläreunaan integroidut siivekkeet korvaavat tavanomaiset ovenkahvat. Kevytmetallivanteet tarkkoine lamelleineen korostavat entisestään konseptiauton ainutlaatuista ulkonäköä.

Lintuperspektiivistä katsottuna katse tarttuu huomiota herättävään kaarevaan konepeltiin, BMW:n ikoniseen hainokkaan ja valaistuun munuaissäleikköön. Viittaukset legendaariseen BMW Z8 -roadsteriin on valittu huolellisesti. Erityisen silmiinpistävä on konepellistä sisätilan läpi takaluukkuun asti ulottuva linja, joka korostaa siluetin dynaamisuutta.

Ajovalojen harmoninen muotoilu tuo monimutkaisia yksityiskohtia kokonaiskonseptiin. Uusinta teknologiaa ja muotoilua hyödyntäen LED-valot kehitettiin tilaustyönä BMW Concept Skytop -mallia varten, ja tuloksena ovat kapeimmat saatavilla olevat valot. Puhdas muotoilu mahdollistaa kaikkien valaistustoimintojen yhdistämisen yhteen tilaan. Takavalojen tasaisuus ja muoto täydentävät BMW Concept Skytopin ulkonäköä.

BMW Concept Skytopin kahden istuimen takana oleva nahalla viimeistelty suojakaari on yhdistetty B-pilarissa oleviin sivueviin ja täysin sisäänvedettävään takaikkunaan. Erityisessä matkatavaratilan osastossa voidaan säilyttää kahta irrotettavaa katon osaa, jotka on myös viimeistelty nahalla.

Värimaailma vaihtuu saumattomasti sisätiloissa ulkopintoihin, olipa katto kiinni tai auki. Auton takaosassa katon punaruskea sävy liukuu pehmeästi ulkopintojen hopeaan, jossa on kromivarjotehoste. Teknisesti taidokkaan liukuvärin on tehnyt kokenut mestarimaalari BMW:n tehtaalla Dingolfingissa.

Sisätiloissa pintojen punaruskea sävy luo yhtenäisen värimaailman, joka antaa koko sisustukselle ylellisyyden ja tilavuuden tunteen, jota korostavat ohjaamossa käytetyt kristallit. BMW Concept Skytopin sisäpinnat valmistivat BMW:n Dingolfingin-tehtaan perinteiset satulasepät.

Moottoriversioissa on myös yhtäläisyyksiä BMW Z8:aan. Legendaarisen roadsterin tavoin BMW Concept Skytopissa on myös BMW:n voimansiirtomalliston tehokkain V8-moottori.

Vastaa