info@carnivalnews.net

BMW:n 5-sarja Vuoden Auto 2024 -kilpailun finaaliin

Kansainvälisen Vuoden Auto -kilpailun (Car of the Year, COTY) tuomaristo valitsi BMW:n 5-sarjan kilpailun finaaliin. Valinta tehtiin ehdokaskriteerit täyttävien uusien automallin joukosta, jossa kaikkiaan 28 mallia.

Arvostetun kilpailun aktiiviseen tuomaristoon kuuluu 59 autotoimittajaa 22 Euroopan maasta.

Suomea tuomaristossa edustaa Tekniikan Maailman ajoneuvo- ja liikennesisällön tuottaja Velimatti Honkanen, joka toimii myös tuomariston pääsihteerinä. Tuomariston puheenjohtaja on Søren Rasmussen Tanskasta.

– Uuden sukupolven BMW 5 -sarjan Sedanissa kuljettajan ja matkustajien tilaa on laajennettu edellisestä sukupolvesta ja malli on nyt digitaalisempi ja dynaamisempi kuin koskaan, sanoo BMW Suomen toimitusjohtaja Antonino Gomes de Sá. Toinen äänestyskierros päättyy 23. helmikuuta 2024 ja Vuoden Auto/Car of the Year 2024 julkistetaan maanantaina 26. helmikuuta Geneven autonäyttelyn yhteydessä.

BMW Group
BMW Group on yksi maailman menestyneimmistä autojen ja moottoripyörien valmistajista, jonka brändejä ovat BMW, MINI, Rolls-Royce ja BMW Motorrad ja joka tarjoaa myös rahoitus- ja liikkuvuuspalveluita. BMW Groupilla on 30 tuotantolaitosta maailmanlaajuisesti, ja yhtiön myyntiverkosto kattaa yli 140 maata.

BMW Group myi yli 2,4 miljoonaa autoa ja yli 202 000 moottoripyörää vuonna 2022.BMW Groupin liikevaihto tilivuonna 2021 oli 111,2 miljardia euroa ja voitto ennen veroja 16,1 miljardia euroa. Vuoden Vuoden 2021 lopussa yhtiöllä oli yhteensä 118 909 työntekijää.

BMW Groupin menestys pohjautuu pitkäjänteiseen ja vastuulliseen toimintaan. Yhtiö onkin ottanut strategiaansa olennaisina osina ekologisesti ja sosiaalisesti kestävät toimintatavat koko arvoketjussaan, kattavan tuotevastuun ja luonnonvarojen säästämisen.

Vastaa