info@carnivalnews.net

BMW X5 ja X6 uudistuvat – lisää tehoa, mukavuutta ja turvallisuutta

BMW X5– ja BMW X6 -autot on uudistettu sisältä ja ulkoa. Muotoilun tuoreet elementit, uudet moottorit ja ajamista helpottavat digitaaliset innovaatiot sekä automaattista ajamista ja pysäköintiä avustavat toiminnot terävöittävät SAV- ja SAC-mallien profiilia luksusluokassa entisestään. Mallit tulevat markkinoille huhtikuussa 2023.

Molemmissa malleissa keulan olemusta on korostettu uusituilla valoilla ja etusäleiköllä. Etuvaloissa on nyt keveä, 35 millimetrin kehys, ja päiväajovalot toimivat myös suuntavilkkuina. Valaistu etusäleikkö saa keulan erottumaan joukosta.

Autojen dynaamisuutta korostava M Sport Pro -varustepaketti on nyt saatavissa X5- ja X6-malleihin. Paketissa on valittavissa kuusi eri väriä, minkä lisäksi BMW Individual -maaleissa on noin 40 eri vaihtoehtoa. M Sport -varustepaketti on vakiona X6-malleissa.

Sisätiloissa kojelaudan vakiomateriaalina on nahankaltainen Sensafin, jota käytetään myös sähköisesti säädettävissä istuimissa. Istuimiin on saatavissa myös oma ilmanvaihto sekä hierontatoiminto. Puureunukset, kapeat ilma-aukot ja uusi tehokas led-taustavalo luovat ylellistä ilmapiiriä.

Yksilöllisyyttä ja ajamisnautintoa korostamaan malleihin voi hankkia myös Sky Lounge -panoraamakattoikkunan, uuden Comfort-paketin lämmitettyine mukitelineineen tai Bowers & Wilkins Diamond Surround -äänijärjestelmän.

Uusiin BMW X5- ja BMW X6 -malleihin on saatavissa kahdeksan sylinterin bensiinimoottori, kuuden sylinterin rivimoottori tai kuuden sylinterin dieselmoottori. Kaikkien kanssa käytetään nyt 8-nopeuksista Steptronic Sport -vaihteistoa, jonka vaihteenvalitsimet ovat ohjauspyörässä.

Uudessa BMW X5 xDrive50e -mallissa on lataushybridijärjestelmä, jonka tehoa on lisätty 70 kilowattia/96 hevosvoimaa 360 kilowattiin/490 hevosvoimaan. Mallin akun kapasiteettia on kasvatettu lähes 25 prosenttia 24,7 kWh:iin aiempaan malliin verrattuna. Samalla latausjärjestelmän tehoa on nostettu kaksinkertaiseksi 7,4 kilowattiin. BMW X5 xDrive50:n sähköinen toimintamatka on nyt jopa 110 kilometriä (WLTP 94-110 kilometriä).

Muissa X5- ja X6-uutuusmalleissa on uusimman sukupolven 48 voltin kevythybridijärjestelmä, joka tuottaa jopa 9 kilowattia/12 hevosvoimaa ja 200 Nm:ä vääntöä polttomoottorin tueksi.

X5 M60i xDrive- ja X6 M60i xDrive -huippumalleissa on uusi V8-moottori, joka tuottaa 390 kilowattia/530 hevosvoimaa. X5 xDrive40i- ja BMW X6 xDrive40i-malleissa on uuden sukupolven kuusisylinterinen rivimoottori, joka maksimiteho on 280 kilowattia/380 hevosvoimaa. Laajasti päivitetty kuusisylinterinen dieselmoottori X5 xDrive30d- ja X6 xDrive30d -malleissa tuottaa 219 kilowattia/298 hevosvoimaa.

Turvallisuutta parantavat integroitu jarrutusjärjestelmä ja digitaalinen rengasdiagnosointi. Etutörmäysvaroitin huomaa myös jalankulkijat ja pyöräilijät oikealle käännyttäessä sekä vastaantulevan liikenteen vasemmalle käännyttäessä.

Uusi pysäköintiavustin mahdollistaa pysäköimisen jopa 200 metrin etäisyydeltä auton ulkopuolelta, kun ajajalla on käytössä My BMW -sovellus Apple iPhone -puhelimessa.

BMW Intelligent Personal Assistant -avustin tekee ajajan ja auton vuorovaikutuksesta monipuolista ja helppoa. Monia toimintoja voi nyt ohjata äänellä, ja avustin vahvistaa tekstillä ymmärtäneensä komennon.

Uuden X5-sarjan autoverollinen alkaen-hinta on euroa 96 626,37 euroa (X5 xDrive50e Charged Edition) ja X6-sarjan 122 102,61 euroa (X6 xDrive 30d MHEV).

BMW Group

BMW Group on yksi maailman menestyneimmistä autojen ja moottoripyörien valmistajista, jonka brändejä ovat BMW, MINI, Rolls-Royce ja BMW Motorrad ja joka tarjoaa myös rahoitus- ja liikkuvuuspalveluita. BMW Groupilla on 30 tuotantolaitosta maailmanlaajuisesti, ja yhtiön myyntiverkosto kattaa yli 140 maata.

BMW Group myi yli 2,4 miljoonaa autoa ja yli 202 000 moottoripyörää vuonna 2022.BMW Groupin liikevaihto tilivuonna 2021 oli 111,2 miljardia euroa ja voitto ennen veroja 16,1 miljardia euroa. Vuoden Vuoden 2021 lopussa yhtiöllä oli yhteensä 118 909 työntekijää.

BMW Groupin menestys pohjautuu pitkäjänteiseen ja vastuulliseen toimintaan. Yhtiö onkin ottanut strategiaansa olennaisina osina ekologisesti ja sosiaalisesti kestävät toimintatavat koko arvoketjussaan, kattavan tuotevastuun ja luonnonvarojen säästämisen.

http://www.bmwgroup.com/


Facebook:

http://www.facebook.com/BMWGroup

Trackbacks & Pings

  • Täysin uusi BMW i5 – lähtölaskenta alkaa - Eurooppalaiset autot :

    […] BMW 5-sarjan Sedanin ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille vuonna 1972. Yli 50 vuotta ja seitsemän sukupolvea myöhemmin 5-sarja on vakiinnuttanut asemansa maailman menestyneimpänä yrityssedanina, minkä taustalla on urheilullisen ajamisen nautinnon ja pitkän matkateon mukavuuden tasapainoinen yhdistelmä. Vuoden 2023 alkuun mennessä BMW 5 -sarjan autoja on tuotettu yli kymmenen miljoonaa. […]

    1 vuosi ago

Vastaa