info@carnivalnews.net

BMW esitteli tulevaisuuden urheiluauton NextGen-tapahtumassa – äänet loi legendaarinen Hans Zimmer

BMW esitteli näkemyksensä M-brändin tulevaisuuden urheiluautosta sekä tulevaisuuden sähkömoottoripyörästä parhaillaan käynnissä olevassa NextGen-tapahtumassa BMW Weltissä. BMW kiihdyttää kehitystyötään ja tarjoaa 25 sähköautomallia jo vuonna 2023.

BMW esittelee NextGen-tapahtumassa uutuusmallinsa sekä tekniset edistysaskeleet muotoilussa, autonomisissa autoissa, yhteysteknologioissa, sähköistämisessä sekä autojen jakopalveluissa. Tapahtuman pääosassa on kuitenkin BMW Vision M NEXT -konseptiauton ensiesittely maailmassa.

BMW Vision M NEXT

BMW:n visio M-brändin tulevaisuudesta on näyttävä sähköurheiluauto, jossa kuljettaja on keskipisteessä. BMW:n strategisiin D + ACES -kulmakiviin (Design + Autonomous Driving + Connectivity + Electrification + Services) perustuva älyteknologia tekee ajajista huippukuljettajia.

BMW Vision M NEXT -konseptiauto on vastapaino aiemmin julkistetulle BMW Vision iNEXT -konseptiautolle. Sen EASE-konsepti keskittyy matkustamisen mukavuuteen ja vaivattomuuteen, kun auto huolehtii ohjaamisesta. M-versiossa taas BOOST-tila auttaa luomaan äärimmäisen ajokokemuksen.

”BMW Vision M NEXT on maistiainen tulevaisuuden urheiluautoista. Nyt näytämme, kuinka teknologia voi tuoda itse ajaville enemmän tunnetta ajokokemukseen. Yhteistä molemmille konsepteille on se, että kaiken keskipisteenä on ihminen auton sisällä”, sanoo Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Designista.

BMW Vision M NEXTissä on kaksi sähkömoottoria, yksi etu- ja yksi taka-akselilla. Autoa voi ajaa takavetoisena tai nelivetoisena. Lisäksi autossa on nelisylinterinen bensiinimoottori, jonka voima välitetään takapyörille. Auton maksimiteho on kuusisataa hevosvoimaa, ja se kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa kolmessa sekunnissa. Auton sähkömoottorin toimintamatka on sata kilometriä.

Hans Zimmer loi äänet BMW Vision M NEXT -konseptiautoon

Maailmankuulu elokuvamuusikko Hans Zimmer on luonut BMW Vision M NEXT -konseptiauton äänimaailman yhdessä BMW:n äänisuunnittelija Renzo Vitalen kanssa. Sähköautot ovat hiljaisia, mutta moottorin äänen puuttuminen voi latistaa ajokokemusta. BMW rakentaa koko sähköautomallistolleen äänimaailman ”BMW IconicSounds Electric” -brändillä.

”Olen aina intoillut BMW:stä. Jo lapsena tunnistin BMW:n äänestä, kun äitini tuli töistä kotiin BMW:llään. Ilahduin mahdollisuudesta luoda ääniä ja tunnelmaa BMW:n tulevaisuuden sähköautoihin”, Hans Zimmer kertoo.

Uusi BMW:n pistokehybridien ominaisuus parantaa kaupunkiympäristöä

NextGen-tapahtumassa esiteltiin uusi eDrive Zone -ominaisuus, jonka avulla BMW-hybridikuljettajat voivat itse vaikuttaa kaupunkiympäristöön.

Yhä useammissa kaupungeissa harkitaan päästöjen ja melun vähentämiseksi vyöhykkeitä, joilla ei saa ajaa polttomoottoriautoilla. Uuden eDrive Zone -ominaisuuden avulla autot tunnistavat automaattisesti tällaiset vyöhykkeet ja käyttävät niillä vain sähköä. eDrive Zone tulee vakio-ominaisuudeksi kaikkiin BMW:n pistokehybrideihin vuonna 2020.

eDrive Zonea täydentävät BMW Points -pisteet. Kuljettaja voi kerätä bonuspisteitä ajamalla sähköllä ja vaihtaa nämä palkintoihin.

eDrive Zone ja BMW Points ovat tuloksia ”Electric City Drive” -pilottihankkeesta, joka tehtiin viime vuonna Rotterdamissa yhteistyössä Erasmus-yliopiston kanssa.

BMW Motorrad Vision DC Roadster

BMW esitteli tapahtumassa myös BMW Motorrad Vision DC Roadster -sähkömoottoripyörän.

”Bokserimoottori on aina BMW:n moottoripyörien sydämessä, mutta haluamme myös kehittää visionäärisiä päästöttömiä ajoneuvokonsepteja. Lähdimme pohtimaan kysymystä, mitä tapahtuisi, jos korvaisimme bokserimoottorin sähkömoottorilla ja akulla. Tämä konseptimoottoripyörä näyttää, kuinka onnistuimme säilyttämään BMW Motorradin identiteetin ja erottuvan ulkonäön ja samalla loimme uudenlaisen jännittävän ajokokemuksen”, kertoo Edgar Heinrich, BMW Motorradin Head of Design.

Vastaa