info@carnivalnews.net

BMW esittelee täysin uuden X2-sarjan

Täysin uusi BMW X2 katsoo kauas tulevaisuuteen. Toisen sukupolven autot erottuvat joukosta entistä urheilullisempina, ja uusi muotoilu korostaa coupé-mallin siluettia. Ensimmäisenä markkinoille saapuvat täysin sähköinen iX2 ja suorituskykyinen X2 M35i.

Uuden BMW X2 -sarjan myynti alkaa marraskuussa täysin sähköisellä BMW iX2 xDrive30 -mallilla ja suorituskykyisellä X2 M351 xDrive -mallilla. Ensi maaliskuussa käynnistyy BMW iX2 eDrive20 -mallin myynti.

Uuden BMW X2:n mallikohtainen, pystysuora etuosa huokuu luottamusta ja läsnäoloa. Sen määrittäviä elementtejä ovat ohuet LED-ajovalot ja lähes kuusikulmainen munuaisen muotoinen säleikkö, johon ensimmäistä kertaa premium-kompaktisegmentissä on tarjolla lisävarusteena BMW Iconic Glow -valaistus. Lisävarusteena autoihin saa myös mukautuvat LED-ajovalot, joissa on häikäisemätön matriisiylävalo. X2-mallin kattolinja kulkee yhtenäisenä kohti takaosaa ja luo hoikan coupén siluetin ja BMW:n SAC-malleille ominaiset mittasuhteet.

Kompaktin auton edistyksellinen alustatekniikka luo täydellisen harmonisen tasapainon urheilullisuuden, ketterän ajettavuuden ja pitkän matkan mukavuuden välillä. Auton runko on aiempaa keveämpi ja jäykempi. BMW on optimoinut auton aerodynamiikkaa edellisestä mallista, mikä näkyy lisääntyneenä tehokkuutena ja miellyttävänä äänimaisemana.

Uusi BMW X2 on kasvanut edeltäjäänsä nähden 194 millimetrillä pituudessa, 21 millimetrillä leveydessä ja 64 millimetrillä korkeudessa. Uutuuden mitat ovat 4 554 x 1 845 x 1 590 millimetriä (iX2 iDrive 30) ja 4 567 x 1 845 x 1 575 millimetriä (X2 M35i xDrive). Kasvanut akseliväli ja raideväli lisäävät tilaa istuinpaikoilla ja tavaratilassa. Uudessa X2 M351i xDrivessa on tavaratilaa 560–1 470 litraa ja BMW iX2 -mallissa 525–1 400 litraa.

Uuden SAC-malliston ensimmäinen täyssähköinen malli on BMW iX2 xDrive30. Sen kaksi moottoria tuottavat yhdessä tehoa 230 kW/313 hv (tilapäinen tehostus mukaan lukien) ja 494 Nm:n vääntömomentin. Auto kiihtyy 5,6 sekunnissa sataan kilometriin tunnissa, ja sen huippunopeus on 180 km/h.

Akun kapasiteetti on 64,8 kWh. Voimasiirtojärjestelmän korkea hyötysuhde mahdollistaa 417–449 kilometrin toimintamatkan. Adaptiivinen energian talteenotto ja MAX RANGE -toiminto pidentävät auton toimintamatkaa. Max Performance Charging -ohjelmiston uusin versio optimoi ennen kaikkea auton latauksen tehokkuutta.

Uuden BMW X2 M35i xDriven 2,0-litraisen nelisylinterisen moottorin teho on 221 kW/300 hv. Uusi BMW X2 M35i xDrive kiihtyy 5,4 sekunnissa sataan kilometriin tunnissa.

M-sarjan alustan säätö yhdistyy älykkääseen xDrive -nelivetojärjestelmään ja tarjoaa erinomaista suorituskykyä. Vakiovarusteena autossa oleva mukautuva M-jousitus parantaa ketteryyttä ja pitkän matkan mukavuutta. M-malleille ominainen muotoilu, kuten takahelmaan integroidut kaksi pakoputkiparia, antavat BMW X2 M35i xDrivelle erityisen dynaamisen ilmeen.

Asiakkaat voivat valita kaksi kiinteää ja yksitoista metalliväriä mukaan lukien uusi Fire Red metallivariantti. Kaksi Frozen-sävyä BMW Individual -sarjasta ja laaja valikoima BMW Individual -maalit ovat myös saatavilla.

Uuden BMW X2:n sisätilat henkivät urheilullista ja modernia ilmettä sekä korkeaa laatua. BMW Curved Display -näytön sisältävä kapea mittaristo liittyy ohjaamoon “leijuvalla” käsinojalla, johon on yhdistetty ohjauspaneeli. Keskikonsolin etuosassa on kaksi mukitelinettä ja älypuhelinteline, jossa on epäsuora valaistus ja langaton lataus.

Istuimiin tulee vakiona kangasverhoilu, jonka voi vaihtaa rei’itettyyn Veganza-versioon ja Vernasca-nahkaan. Asiakkaat voivat myös valita urheiluistuimet, muistiin tallentuvat sähköiset istuimensäädöt, ristiseläntuen ja hierontatoiminnon. Auton akustiikkaa ja matkustajien turvallisuutta on parannettu: vakiovarusteena on nyt turvatyyny kuljettajan istuimen ja etumatkustajan istuimen välissä.

Kaksialueinen automaattinen ilmastointi, BMW Maps -navigointi ja urheilullinen nahkainen ohjauspyörä ovat vakiona uudessa BMW X2 -mallissa samoin kuin automaattinen takaluukku, neljä USB-C-porttia ja 12 V -virtapistoke sekä keskikonsolissa että tavaratilassa. Myös kuljettajan avustusjärjestelmien ja digitaalisten palveluiden määrä on lisääntynyt edeltäjämalliin verrattuna.

Autoa voi muokata omiin tarpeisiin sopivaksi varustepaketeilla. Premium-luonnetta voi korostaa peilipaketilla, ohjauspyörän lämmityksellä ja Harman Kardon -äänijärjestelmällä. Tarjolla on myös lasinen panoraamakattoluukku, jonka tummennettu lasipinta ulottuu edessä tuulilasiin ja taakse pitkälle yhtenäisenä osana.

Uusi BMW X2 ja uusi BMW iX2 valmistetaan joustavasti samalla kokoonpanolinjalla BMW Groupin tehtaalla Regensburgissa. Täysin sähköisen malliversion korkeajänniteakut valmistetaan samalla tehtaalla.

Uuden X2-sarjan alkaen-hinta on 64 300 euroa (iX2 xDrive30). Lippulaivamalli X2 M35i xDriven alkaen-hinta on 73 238,56 euroa.

Vastaa