info@carnivalnews.net

BMW astuu uuteen aikakauteen

BMW yli kaksinkertaisti sähköautojensa myynnin viime vuonna ja toimitti yli 215 000 uutta sähköautoa asiakkailleen ympäri maailmaa. Nyt sähköaikakauden uusi vaihe lähestyy ja tuo uutta muotoilua ja uutuuksia eri segmentteihin.

BMW ilmoitti hiljan lanseeraavansa muutaman kuukauden kuluttua täysin uuden BMW i5 Sedanin. Lokakuussa lanseerataan Sedan ja keväällä 2024 sen rinnalle tulee BMW:n ensimmäinen sähköinen farmari BMW i5 Touring. Toinen BMW:n sähköinen uutuus saa myös ensi-iltansa tänä vuonna: uusi kompakti SUV-malli nimeltä iX2.

NEUE KLASSE: uusi arkkitehtuuri ja maailmanlaajuinen tuotantoverkosto

Myös NEUE KLASSE -sukupolven lanseeraus vuonna 2025 lähestyy. NEUE KLASSE on nimitys BMW:n uudelle sähkömallistolle, jossa on täysin uudistettu it- ja ohjelmistoarkkitehtuuri sekä uuden sukupolven korkean suorituskyvyn sähkövoimansiirto ja akut.

Kaksi jo esiteltyä visioautoa – BMW i Vision Circular ja BMW i Vision Dee – edustavat BMW:n sähköautojen kiertotaloutta painottavaa ja digitaalista näkökulmaa. Syksyllä Münchenissä järjestettävässä IAA Mobility -autonäyttelyssä BMW kertoo lisää, mitä on odotettavissa vuoden 2025 jälkeen.

BMW on jo kertonut, että ensimmäiset NEUE KLASSE -luokan markkinoille tuotavat mallit ovat 3-sarjan sedan ja urheilullinen SUV. Nyt yritys ilmoittaa, että vähintään kuusi mallia lanseerataan ensimmäisen 24 kuukauden aikana.

Uuden sukupolven sähköautojen tuotanto alkaa uudessa tehtaassa Unkarissa Debrecenissä, jossa valmistetaan vain NEUE KLASSE -malleja. Vuodesta 2026 alkaen NEUE KLASSE -malleja valmistetaan myös Saksassa Münchenin-tehtaalla ja vuodesta 2027 alkaen San Luis Potosin -tehtaalla Meksikossa.

NEUE KLASSE -mallien odotetaan muodostavan yli puolet BMW:n myynnistä vuosikymmenen loppuun mennessä.

Tulevaisuuden Head-Up-näyttö: BMW Panoramic Vision NEUE KLASSE -luokkaan

BMW i Vision Dee visioauton edistyksellinen, koko tuulilasin levyinen head-up-näyttö ei ole enää kaukainen visio, vaan esimakua NEUE KLASSE -luokasta. Vuodesta 2025 lähtien tämä innovaatio on ensimmäistä kertaa saatavilla BMW Panoramic Vision -nimellä NEUE KLASSE -malleissa.

Uusi head-up-näyttö luo ainutlaatuisen vuorovaikutus- ja tietopinnan kaikille auton matkustajille.

BMW Panoramic Vision näyttää kuljettajalle ja matkustajille tärkeitä tietoja korkealla valon voimakkuudella ja kontrastilla tuulilasin tummassa alareunassa. Näin luodaan erittäin terävä kuva, joka näkyy tuulilasin koko leveydeltä. Ajotilanteeseen liittyvää tietoa on aina saatavilla oikeassa paikassa, oikeaan aikaan.

BMW Panoramic Visionin lisäksi NEUE KLASSEssa esitellään lisää uusia ohjaus- ja tietoelementtejä uuden sukupolven BMW iDrive -tietoviihdejärjestelmästä.

MINI ja Rolls-Royce: täyssähköinen alle kymmenessä vuodessa

MINI on matkalla kohti täysin sähköistä tulevaisuutta 2030-luvun alusta lähtien. Sähköisen ydinperheen lähivuosien uutuuksia ovat uusi 3-ovinen malli MINI Cooper, uusi crossover-malli MINI Aceman pienten autojen segmenttiin ja crossover-malli MINI Countryman kompaktiin segmenttiin. Ensimmäiset mallit saavat ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna.

Äskettäin BMW ilmoitti myös, että uuden sukupolven MINI Countrymanin tuotanto alkaa vuonna 2023 BMW Groupin Leipzigin-tehtaalla Saksassa.

Vuonna 2030 Rolls-Roycen eksklusiivinen tuotevalikoima on täysin sähköinen. Ensimmäinen sähköinen malli on Rolls-Royce Spectre, joka juhli maailman ensi-iltaansa vuonna 2022. Ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille tänä vuonna.

Sähköautojen dynaaminen kasvu lähivuosina

BMW Group odottaa sähköautojen myynnin kasvavan jyrkästi tulevina vuosina, sillä sen valikoimassa on jo kymmenkunta täyssähköistä mallia. Vähintään joka viides toimitettu uusi auto on täyssähköinen vuonna 2024. Vuoteen 2025 mennessä päästään siihen, että joka neljäs toimitettu auto ja vuoteen 2026 mennessä noin joka kolmas auto on täyssähköinen.

Riippuen vuosikymmenen toisen puoliskon markkinatilanteesta, raaka-aineiden hintojen ja saatavuuden kehityksestä sekä latausinfrastruktuurin maailmanlaajuisesta kehityksestä BMW Group odottaa sähköautojen saavuttavan yli 50 prosentin osuuden toimituksistaan jo pitkälti ennen vuotta 2030. Tämä tarkoittaa, että yrityksen tavoitteena on toimittaa yli 10 miljoonaa sähköautoa asiakkaille ympäri maailmaa vuoteen 2030 mennessä.

Kiinnostaako moottoriurheilu? Rallia löytyy www.motorsportal.fi ja muuta moottoriuhreilua mm. www.gripmonsters.fi sivustoilta.

Trackbacks & Pings

  • BMW:n uusi Skytop-konseptiauto: tehoa ja tarkkuutta ylelliseen matkantekoon - Eurooppalaiset autot :

    […] BMW esitteli Concorse d’Eleganza Villa d’Estessä ainutlaatuisen BMW Concept Skytop -konseptiauton. Atleettinen kaksipaikkainen auto yhdistää hienoimpia materiaaleja perinteiseen käsityötaitoon elegantiksi kokonaisuudeksi, jossa on vivahteita legendaarisista BMW Z8 Roadsterista ja BMW 503:sta. Roadsterin tavoin konseptiautossa on BMW:n tehokkain V8-moottori. […]

    2 kuukautta ago

Vastaa