info@carnivalnews.net

Auton maalipinnan hoitamien kotona

Mikä on Autodude? Ja mitä Autodude tarjoilee?

AUTODUDE-verkkokaupasta löydät aina markkinoiden parhaat autonhoitotuotteet edulliseen hintaan

AUTODUDE.FI TARJOAA

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmaisen 30 vrk palautusoikeuden
 • Turvalliset maksutavat
 • Nopeat 1 – 2 vrk toimitukset
 • Edulliset toimitukset alk. 5,49 €
 • Ilmaisen toimituksen yli 120€ tilauksiin
 • Huom! ”Toimitus Valitsemaasi Noutopisteeseen (MH)”

Autodudella voit maksaa Klarnalla, verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä luottokorteilla tai postiennakolla. Yrityksille Aurtodude toimittaa myös Klarnan laskulla. Toimituskulut ovat kirjeellä 2,95 € ja paketeilla alk. 5,49 €. Autodude toimittaa paketteja myös suoraan kotiin ja työpaikalle!

Autosi maalipinta kiittää sinua

Auton maalipinnan hoitaminen kotona on tärkeää, jotta auton ulkonäkö ja arvo säilyvät hyvinä. Seuraavat ovat joitakin vinkkejä auton maalipinnan hoitamiseen kotona:

 1. Pese auton maalipinta säännöllisesti: Pese auton maalipinta pehmeällä pesusienellä tai pesukintaalla ja laadukkaalla autonpesuaineella. Pese ylhäältä alaspäin ja huuhtele kunnolla.
 2. Kuivaa maalipinta huolellisesti: Kuivaa auton maalipinta huolellisesti pehmeällä mikrokuituliinalla, joka ei naarmuta maalipintaa.
 3. Suojaa maalipinta vahalla tai pinnoitteella: Suojaamalla auton maalipinta vahalla tai pinnoitteella auttaa vähentämään naarmujen ja pinttymien riskiä. Vahaa tai pinnoitetta kannattaa käyttää vähintään kerran vuodessa.
 4. Poista pinttymät mahdollisimman nopeasti: Jos huomaat, että auton maalipinnalle on tarttunut esimerkiksi hyönteisiä, pikeä tai muita likajäämiä, poista ne mahdollisimman nopeasti, jotta ne eivät syövytä maalipintaa.
 5. Suojaa auton maalipinta auringolta ja haitallisilta aineilta: Auringon UV-säteily voi haalistaa auton maalipinnan ja tehdä siitä haavoittuvamman naarmuille. Auton maalipintaa kannattaa suojata myös haitallisilta aineilta, kuten lialta, öljyltä ja hapettumiselta.
 6. Tarkista maalipinta säännöllisesti: Tarkista auton maalipinta säännöllisesti, jotta huomaat mahdolliset naarmut ja kolhut mahdollisimman ajoissa. Naarmujen korjaaminen ja kolhujen paikkaaminen ajoissa auttaa välttämään suurempia korjauskustannuksia myöhemmin.

Nämä ovat vain muutamia vinkkejä auton maalipinnan hoitamiseen kotona. On tärkeää muistaa, että joitakin huoltotoimenpiteitä, kuten syvien naarmujen korjaaminen, on parempi jättää ammattilaisten tehtäväksi.

Auton peseminen kotona

Auton peseminen kotona on helppo tapa pitää autosi puhtaana ja hyvässä kunnossa. Seuraavat ovat yleisiä vaiheita auton pesemisessä kotona:

 1. Valmistele tarvittavat tarvikkeet: tarvitset pehmeän pesusienen tai pesukintaan, laadukkaan autonpesuaineen, ämpärin, veden letkun tai painepesurin, pehmeän mikrokuituliinan kuivaamiseen sekä tarvittaessa erikoispuhdistusaineita, kuten pikeen ja hyönteisiin.
 2. Huuhtele autosi: Huuhtele autosi ensin vedellä, jotta irtoava lika irtoaa. Älä käytä painepesuria liian lähellä maalipintaa, sillä se voi vahingoittaa maalipintaa.
 3. Pese autosi: Valmista autonpesuaine ohjeiden mukaan ämpäriin ja aloita peseminen ylhäältä alaspäin käyttäen pehmeää pesusientä tai pesukinnasta. Älä käytä tavallista astianpesuainetta tai muita kotitalouspesuaineita, sillä ne voivat vahingoittaa auton maalipintaa.
 4. Huuhtele autosi: Huuhtele autosi puhtaaksi käyttäen veden letkua tai painepesuria, aloittaen ylhäältä alaspäin.
 5. Kuivaa autosi: Kuivaa autosi huolellisesti pehmeällä mikrokuituliinalla, joka ei naarmuta maalipintaa.
 6. Viimeistele tarvittaessa: Jos auton maalipinnalla on pinttymiä tai likaa, jotka eivät lähde tavallisella autonpesuaineella, voit käyttää erikoispuhdistusaineita, kuten pikeen tai hyönteisiin tarkoitettua ainetta.

Nämä ovat yleisiä vaiheita auton pesemisessä kotona. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jotkin erikoispuhdistusaineet, kuten happamet puhdistusaineet, voivat vahingoittaa auton maalipintaa, joten niitä kannattaa käyttää varovasti. Lisäksi on tärkeää huuhdella autosi huolellisesti pesun jälkeen, jotta mahdolliset pesuainejäämät eivät jätä tahroja tai vaurioita maalipintaa.

Autodude on Pohjoismaiden suurin autonhoitokauppa.

Vastaa