info@carnivalnews.net

Audi Q4 e-tron uusiutuu: enemmän toimintamatkaa, enemmän tehoa, enemmän tunnetta

Audin täyssähköinen mallisto jatkaa systemaattisesti kasvuaan. Audi Q4 e-tron -tuoteperhe on muita täyssähköisiä malleja enemmän myötävaikuttanut maailmanlaajuisten toimitusten voimakkaaseen kasvuun vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla (+51,2 prosenttia). Nyt Audi Q4 e-tron -malliperhe uusiutuu kattavasti: hienosäädetty jousitus, parantunut taloudellisuus sekä suorituskyky. Optimoidun ajokonseptin ja suuremman lataustehon lisäksi Audi laajentaa mallien toimintovalikoimaa kuljettajaa avustavissa järjestelmissä.

Static photo, Colour: Geyser blue

Suomessa Audi Q4 e-tron on edelleen saatavissa kolmella eri varustelutasolla: Progress, Progress Plus ja Progress S line. Merkittävistä teknisistä päivityksistä ja uudistuksista huolimatta Audi Q4 e-tron -mallien hinta pysyy erittäin houkuttelevana. On valintana sitten SUV tai Sportback -malliversio, hinta alkaen on 55 990 euroa (Audi Q4 45 e-tron Progress).Kaikissa Q4 e-tron -malleissa on suuri korkeajänniteakku, joka sitoo 77 kWh nettoenergiaa (82 kWh brutto). Optimoitu kennokemia on parantanut quattro-nelivetomallien tasavirtalataustehoa niin, että akku latautuu 10-80 prosentista noin 28 minuutissa ihanteellisissa olosuhteissa. Audi Q4 e-tron quattro-nelivetomallien DC-latausteho on nyt jopa 175 kW.Erikseen kytkettävä korkeajänniteakun suojaustoiminto rajoittaa lataustason automaattisesti 80 prosenttiin akun käyttöiän pidentämiseksi. Älykkään matka- ja lataussuunnittelun varmistamiseksi e-tron-reittisuunnittelija asettaa etusijalle tehokkaat HPC-latausasemat (suurteholataus yli 100 kW). Mikäli kuljettaja valitsee määränpääksi HPC-latausaseman, järjestelmä aktivoi korkeajänniteakun esivalmistelun varmistaakseen, että akku latautuu mahdollisimman nopeasti. Ensimmäistä kertaa Audi Q4 e-tron -malliperheessä on myös jälkijäähdytys. Tässä auton lämmönhallintajärjestelmä jäähdyttää akkua esimerkiksi, jos se ylittää kiinteän lämpötilarajan ajon tai latauksen jälkeen.

Uusi voimansiirtojärjestelmä tarjoaa paremman hyötysuhteen ja enemmän tehoa

Kaikissa Audi Q4 e-tron -malleissa on uusi kestomagnetoitu tahtimoottori (PSM) taka-akselilla. Moottoripäivitys tuo Audi Q4 e-tron -malleihin täysin uudelleen kehitetyn PSM moottorin, joka tarjoaa huomattavasti paremman hyötysuhteen ja tehon. Mallit hyötyvät pidentyneestä toimintamatkasta ja erinomaisesta tehonsiirrosta. Esimerkiksi Audi Q4 Sportback 45 e-tron Progress saavuttaa jopa 548 kilometrin toimintamatkan WLTP-syklissä. Takavetoiset Audi Q4 45 e-tron ja Audi Q4 Sportback 45 e-tron -mallit tuottavat 210 kW (286 hv) tehon ja kiihtyvät 0–100 km/h 6,7 sekunnissa. Audi Q4 45 e-tron quattro ja Audi Q4 Sportback 45 e-tron quattro tuottavat tehoa 210 kW (286 hv) ja 0–100 km/h vie 6,6 sekuntia. Huippuluokan Audi Q4 55 e-tron quattro ja Audi Q4 Sportback 55 e-tron quattro -mallit tuottavat tehoa 250 kW (340 hv) ja mallit kiihtyvät pysähdyksestä maantienopeuteen vain 5,4 sekunnissa. Kaikkien mallien huippunopeus on nyt 180 km/h. Uusi sähkömoottori käyttää optimoitua lämmönhallintaa tehokkuuden parantamiseksi. Järjestelmässä on energiaa säästävä jäähdytys: vaihteiston hammaspyörien geometrian ja sijoittelun sekä öljyn kuljetukseen ja jakeluun tarkoitettujen erikoismuotoiltujen komponenttien ansiosta voimansiirron lämpötilat eivät nouse juuri ollenkaan. Jäähdytyspiiri puolestaan varmistaa öljyn lämpötilan hallinnan. Tähän liittyvä komponentti on vesijäähdytysvaippa staattorin ulkopuolella.

Parempi ohjausvaste: alusta Audin DNA:lla

Audin DNA:n mukaisesti hienosäädetty uusi alusta parantaa tasapainoa ja lisää mukavuutta, ajohauskuutta ja vakautta. Olipa mallissa vakio- tai urheilullinen alusta tai sähköisesti säädettävä iskunvaimennus, ohjausominaisuudet ja iskunvaimentimen viritys on mukautettu tarkasti Audin DNA:n mukaiseksi. Tuloksena on harmoninen vaimennus, parempi ohjausvaste ja tiukempi kuormanhallinta.Urheilullisella alustalla runko on 15 millimetriä vakioalustaa alempana. Uusi jousi-/iskunvaimentimien viritys sekä uusi ohjauksen hienosäätö tarjoavat tasapainoisen, vakaan ajokokemuksen ja Audille tyypillisen urheilullisen ohjausvasteen. Audi Q4 e-tron -mallit reagoivat suoremmin ohjauksen muutoksiin ja lisäävät urheilullisuutta ja ketteryyttä

.

Uusi toiminto: kaistanvaihtoavustin

Päivityksen ansiosta Audi Q4 e-tron -tuoteperhe voi ensimmäistä kertaa käyttää kaistanvaihtoavustinta yhdessä adaptiivisen vakionopeussäätimen kanssa yli 90 km/h nopeuksilla moottoriteillä (lisävaruste). Avustettu kaistanvaihto voidaan aktivoida myös MMI:n kautta. Uusi järjestelmä käyttää valkoisia nuolia mittaristossa sekä lisävarusteisessa Augmented Reality Head-up Display -tuulilasinäytössä ilmoittamaan kuljettajalle, onko kaistanvaihto turvallista ja mille kaistalle on turvallista vaihtaa. Jos kuljettaja aloittaa kaistanvaihdon napauttamalla suuntavilkkua, järjestelmä auttaa aktiivisesti kuljettajaa ohjaamisessa. Kun auto on uudella kaistalla, suuntavilkut menevät automaattisesti pois päältä. Kaistanvaihdon aikana ohjauspyörän takana oleva henkilö on täysin vastuussa. Avustettu kaistanvaihto on mahdollista takatutkan tietojen avulla.Vakiovarusteinen adaptiivinen vakionopeussäädin on erikoistunut säätämään etäisyyttä edessä olevaan ajoneuvoon kiihdyttämällä ja hidastamalla. Lisävarusteinen adaptiivinen ajoavustin laajentaa adaptiivisen vakionopeudensäätimen toimintoja käyttämällä pieniä ohjauskorjauksia, jotta auto pysyy kaistan keskellä. Sivuttaishallinnan säilyttämiseksi kuljettajan tarvitsee vain koskettaa kevyesti järjestelmään kuuluvaa kapasitiivista ohjauspyörää osoittaakseen huomionsa.Lisävarusteinen kaistanvaihtovaroitin tarkkailee liikennettä auton takana ja vieressä ja varoittaa ratissa olevaa henkilöä, jos hän on vaihtamassa kaistaa kriittisessä tilanteessa. Tämä järjestelmä käyttää myös tietoja takatutka-antureista.

Audi Brysselin sähköpioneeritehdas valmistaa Q4 e-tronia

Audi Q4 e-tron -mallia valmistetaan tämän vuoden lopusta alkaen Zwickaun tehtaan tuotannon lisäksi myös Brysselissä. Tämä muutos on vastaus mallin suureen kysyntään, ja antaa Audille mahdollisuuden lisätä tuotantokapasiteettia. Audin Brysselin tehdas on valmistanut Audi Q8 e-tronia ja Audi Q8 Sportback e-tronia joulukuusta 2022 lähtien. Sitä ennen merkin ensimmäinen täyssähköinen tuotantomalli Audi e-tron, on rullannut Brysselin tuotantolinjalta jo vuodesta 2018. Brysselissä sijaitseva tehdas on maailman ensimmäinen riippumattoman tahon sertifioima hiilineutraali korkean volyymin tuotantolaitos premium-segmentissä.Pitkällä aikavälillä Audi aikoo muuttaa kaikki tehtaansa täyssähköisten mallien tuotantoon. Brysselin ja Böllinger Höfen jälkeen Neckarsulm (Audi e-tron GT) ja Ingolstadt aloittavat uuden Premium Platform Electric (PPE) -alustaa käyttävän ensimmäisen täyssähköautomallin valmistuksen. Vuosikymmenen loppuun mennessä jokainen Audi-tehdas valmistaa vähintään yhden täyssähköisen mallin. Kuten Brysselissä ja Győrissä on jo saavutettu, kaikkien Audin toimipisteiden tavoitteena on saavuttaa hiilineutraali nettotuotanto vuoteen 2025 mennessä.Tämän hetken tuotantotilanteen ja tuotannon uudelleenjärjestelyjen johdosta uusien Audi Q4 e-tron -mallien saatavuus on erinomainen ja toimitusaika uusille asiakastilauksille (molemmat malliversiot) on noin 4 kuukautta. Ensimmäiset uudet Audi Q4 e-tron -mallit saapuvat Audi-jälleenmyyjille joulukuussa 2023.Audi Q4 e-tron hinnasto ja lisävarustehinnasto: https://bit.ly/UusiAudiQ4etronhinnastojalisavarustehinnasto

Vastaa